waarom extra strepen bij de finish?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Goverman, 26 feb 2010.

  1. Goverman

    Goverman Member

    Ik zat vandaag de ploegenachtervolging schaatsen te kijken en ineens vroeg ik me af: waarom zijn er bij de finishplaats (daar waar ook de tijdwaarneming is) een stuk of vijf strepen en dan pas de finishlijn?

    Wie heeft het antwoord?
  2. HA01761

    HA01761 Active Member

    Om bij een close finish aan de hand van de afstand tussen de rijders het tijdverschil te kunnen schatten.
  3. Goverman

    Goverman Member

    ^^ maar daarvoor zijn toch de fotofinishes en tijdwaarnemingssystemen? Of is dit een systeem van vroeger tijden?
  4. HA01761

    HA01761 Active Member

    Is idd meer iets voor de handjury
  5. VvW

    VvW New Member

    Bij een gemiddelde trainingswedstrijd op een nederlandse 400m baan, is het nog wel eens nodig om op handtijd om te schakelen. In dat geval is het mogelijk dat twee rijders zo dicht bij elkaar finishen dat de handtijd van de ritwinnaar langzamer is, maar waar het om gaat is dat het tijdverschil van beide schaatsers binnen de "foutmarge" (van 0,2s) van de handtijd ligt.
    In dat geval gebruikt men de informatie van de commisaris van aankomst, die heeft geconstateerd wie de rit heeft gewonnen en hoeveel achterstand de tweede had, hij geeft dit aan door te refereren aan deze hulplijnen. In dat geval wordt de handtijd van de winnaar genomen als referentie, en bepaald de hoofdtijdopnemer de tijd van nummer twee door per meter achterstand 0,1s bij de tijd op te tellen.
    Dus vandaar de extra lijnen.
  6. Tjark

    Tjark Active Member

    Aanvullend: er wordt ook vanuit gegaan dat de handtijders niet goed/snel genoeg op tijd kunnen drukken als rijders te dicht op elkaar zitten*. Dus iemand die klokt, stopt de stopwatch op de tijd van de eerste en kan bij de 2e wordt gezegd +1meter of +3 meter.

    * zelf daar eigenlijk nooit last van gehad, maar ok...

Deel Deze Pagina