Giethoorn

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 9 feb 2010.

  1. roger

    roger New Member

    Zo te lezen misschien een beetje spijt dat ik niet tot Giethoorn ben gereden,maar ik heb een fantastisch dag gehad op de Gouwzee.620km met de wagen en 61km geschaatst. Wat doe je als je bezeten bent van natuurijs als Belg?
  2. Goverman

    Goverman Member

    Nou, Roger (en anderen natuurlijk), hier wat plaatjes om nog wat na te genieten. Het is zowel de Dorpentocht als de Belterwiedentocht.

    [​IMG]
    1. de bekende bruggetjes van Giethoorn (hoog genoeg om niet je hoofd te stoten :) )

    [​IMG]
    2. bijna arctisch landschap, met opgeboste takken riet die je daar overal ziet

    [​IMG]
    3. Een strak geveegde Bovenwijde, HEERLIJK schaatsen daar ^O^

    [​IMG]
    4. Kleine vaartjes bij Belt-Schutsloot (soms helemaal voor jezelf). IJs niet overal even goed

    [​IMG]
    5. Arembergergracht bij Belt-Schutsloot. Mooi gescheiden banen en weer mooi geveegd.
  3. roger

    roger New Member

    Dank U voor de mooie beelden,daar kan ik echt van genieten.Kan nog altijd niet begrijpen waarom die Elfstedentocht niet is doorgegaan als je ziet wat een dikte van ijs er lag op de Gouwzee.Maar ja,er zal wel een reden voor zijn zeker.Voor eenmaal dat ik ingeloot was.
  4. janzwabu

    janzwabu New Member


    Net als vaak bij namen van wegen: vanuit Blokzijl is dit het meer naar/richting Giethoorn...
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dan had je zelf maar eens moeten gaan kijken langs de route daar. Alleen de meren hadden soms en dan nog niet eens altijd dik genoeg ijs en heel veel vaarten van de route lagen nog gewoon open. Wees liever blij met wat deze onze winter ons wel geboden heeft: voor mij 25 dagen op het ijs, dat kan ik me niet heugen en het was nog een sprachtig ook overal
  6. SiemEik

    SiemEik New Member

    Mooie foto's! Kan er morgen nog geschaatst worden denken jullie?
  7. roger

    roger New Member


    Ik mag ook niet klagen,heb reeds 409km(GPS)natuurijs in de benen.Maar met men 66jaar moeten ze toch niet te lang wachten om die Elfstedentocht te laten doorgaan.Maar eigenlijk ben ik akkoord dat we moeten blij zijn wat deze winter ons heeft geboden.Ook vorige winter was schitterend en hopelijk gaan we dezelfde richting heen voor 2011.
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Even offtopic voor Roger: In Friesland heeft het meer gedooid in de aanloop naar de laatste vorstperiode, en minder gevroren in die vorstperiode dan in Groningen/Drenthe. Bovendien is het waterschap in Friesland pas heel laat gestopt met malen. Toen men eenmaal was gestopt bleek de ijsgroei aanmerkelijk sneller te gaan. Goh, wat een ontdekking van het waterschap...

Deel Deze Pagina