Olympische Spelen 1500 meter mannen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 feb 2010.

  1. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Nou heel simpel, of je speelt nu bijv. 10 euro op 3x individueel goud tegen 1:25 zodat je 250 euro krijgt als het hem lukt. Of je speelt nu een triple met de odds voor Kramer op die drie afstanden. Dat levert je 312,50 op als het hem lukt.
  2. BertusTalsma

    BertusTalsma Member

    Bij de laatste moet je dan wel 30 euro inzetten ipv 10. Dus redement is dan nog steeds lager, namelijk 312,5/30 = 10.42. Er vanuit gaande dat ie alle drie wint. Dus als je geld wil verdienen met 3x goud dan kun je toch echt beter de 1:25 kiezen.

    Ben je niet helemaal zeker dan kies je voor de andere optie omdat je daar ook uitbetalingen hebt als hij 1 of 2 goud wint.
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Nee hoor, bij een triple bij unibet kun je een triple nemen van drie bets en dan daar gewoon 10 euro op zetten zonder dat je op elke individuele bet 10 euro kwijt bent. Je bent dan dus 10 euro kwijt en krijgt de vermenigvuldigde odds. Zo heb ik bijvoorbeeld de dubbel Kramer wint 5k x sablikova wint 3k gespeeld om de odds wat op te hogen.
  4. Dickie Duur

    Dickie Duur New Member

    Drie keer wedden, voor de prijs van één, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Wat nu als je deze weddenschap afsluit, en sven wint alleen de 5K en 10K. Of alleen de 5K? Krijg je dan ook een geldbedrag uitgekeerd?
  5. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Nee.. Dat is mijn punt nu juist. Het is precies dezelfde weddenschap als de "Kramer wins three individual gold medals" weddenschap, hij moet ze ook hier alle 3 winnen wil je uitbetaald worden, alleen worden hierbij de kansen van kramer op van de drie individuele afstanden vermenigvuldigd en dan kom je uit op 1:31,25..
  6. Dickie Duur

    Dickie Duur New Member

    Oke, ik begrijp het nu, maar in eerste instantie leek het als een te kort door de bocht redenering. Als je begrijpt wat ik bedoel.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar wint straks niet gewoon stiekem Enrico Fabris de 1500 meter? Deed hij vier jaar terug ook en deze redelijke trage baan is in zijn voordeel.
  8. Peterh

    Peterh New Member

    Zo, de 1000 is geweest... en dat geeft toch wel te denken voor de 1500...

    Hadrick is opeens een titelfavoriet geworden denk ik...

    Gaat NL hier nog wel een medaille halen??
  9. andre77

    andre77 Active Member

    Ik denk dat het goud gaat tussen Davis en Hedrick. Voor brons zijn er een paar kanshebbers, bij Fabris kan ik de vorm niet zo inschatten, anders geef ik Kramer een goede kans.
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Laatste rondjes:

    Hedrick: 26,80
    Davis: 26,93
    Tuitert: 27,13
    Groothuis: 27,27
    Bokko: 27,34
    Kuipers: 27,35
    Mo: 27,38
    Morrison: 27,61

    Hedrick sterke laatste ronde, zeker kandidaat om Davis eventueel te verslaan. Van de Nederlanders was Tuitert de sterkste. Voor Mo lijkt de 1500 toch iets lang.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Voor de 1500 meter lijkt me dat het goud en zilver al vergeven zijn aan Hedrick en Davis van Team USA. Ze hebben op de 1000 meter laten zien in vorm te zijn en beide Amerikanen kunnen ook gewoon die 1500 aan in alle omstandigheden. Bovendien wonnen zij ook de world cups.

    Brons lijkt "up for grabs". Bokko staat tweede in de WB-stand maar is niet in vorm, Morrison en Marsicano lijken ook niet in medaillemood. Wie weet een derde medaille voor Mo? Of wint misschien een van de Nederlanders brons, de Control-mannen reden een redelijk goede 1000 en Sven Kramer kan met dit zware ijs als stayer misschien iets bereiken. Dan hebben we nog regerend kampioen Fabris en vergeet Ivan Skobrev niet. Makowsky rijdt in eigen land en stond in Hamar ook op het podium.

    Kortom: ik tip Hedrick en Davis voor de top twee en er zijn zeker tien schaatsers die met een goede race brons zouden moeten kunnen halen.
  12. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Ik geef Mo de meeste kans, die is in een complete winning-mood en lijkt dezelfde drive te hebben die de amerikanen hebben.. Bokko, Fabris, Marsicano en Morrison hebben het gewoon niet, hoe vervelend het ook is. Control zet denk ik de mannen wel weer bij elkaar maar netjes naast het podium. Kramer is een outsider maar heeft niet de topsnelheid die nodig is om het podium te bereiken. Skobrev en Makowsky zijn beetje de dark horses.
  13. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik ben geen fan van Sven, zoals jullie allicht wel weten, maar als hij deze 1500m gewoon ontspannen en vlak rijdt, denk ik dat een medaille er wel inzit. Allicht ook een beetje afhankelijk van de loting en wanneer hij moet rijden enzo..
  14. afca

    afca New Member

    Ik denk dat alleen een goede Kramer hier nog een kans maakt op een plak ....de rest komt denk zwaar te kort.
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik hoop heel erg op een laatste rit tussen Hedrick en Davis. Dat zou een legendarisch gevecht kunnen worden (dat hopelijk Davis dan wel wint). Wat zullen ze allebei (gezien hun kleine vete) gemotiveerd zijn als zij tegen elkaar moeten.
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Langenoten kunnen toch niet tegen elkaar loten? Dus dat zit er niet in.

    Ik ga voor goud Shani, zilver Hedrick en brons Sven. Al hoop ik op een andere volgorde ;)
  17. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    dat zou echt geweldig zijn, maar is het je opgevallen dat de Olympisch kampioen van turijn (mits aanwezig) elke keer tot nu toe in de laatste rit zat? misschien toeval, maar ik zou niet verbaasd zijn als Enrico Fabris in de laatste rit start...

    Fabris -Davis heb ik ook nog niet zo vaak gezien, dus dat zou mooi kunnen zijn...
    Overigens, volgens mij mochten landgenoten, met uitzondering 2e 500m toch niet tegenelkaar?
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Klopt dus Hedrick en Davis kunnen niet tegen elkaar loten.
  19. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Verrek, jullie hebben gelijk. Erg jammer.. Kramer moet trouwens vroeg in het programma. Hij moet dus waarschijnlijk heel erg lang wachten.
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat is hij inmiddels wel gewend ;)

Deel Deze Pagina