Loosdrechtse Plassen

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 26 jan 2010.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vanmiddag geschaatst op de 5e plas.
    Toen ik er aan het schaatsen was waren er een man of 10.
    Schitterend hard ijs. Geen sneeuw. Heel klein beetje bobbeltjes.
    Er waren zelfs mensen die de hele plas ronden. Daar(noordkant) waren wel zwakke plekken.
    Voor iedereen die woensdag mooi wil schaatsen is dit echt een aanrader.
  2. Groover

    Groover New Member

    dank voor de tip!

    ik ben vandaag geweest. was top!
  3. Ernie

    Ernie New Member

    Vandaag bij Cafe De Aanleg (Breukelen) begonnen in de trekgaten met schaatsmaat en al gauw een Rotterdammer tegen gekomen die dezelfde kant op ging. Richting Oud-Loosdrecht links-om was niet eenvoudig toen bleek dat 4e plas (en 3e en 2e) grotendeels open zijn geweest? Is toch gelukt op stevig oud ijs langs de kant en wat klunen. Bij het trekpad wel overgestoken naar de Loenderveense plas waar het erg lekker schaatsen was. Eindje verderop (met toestemming) de Horndijk over voor een stuk Ronde van Loosdrecht op de Vuntus (kwaliteit minder met wat dichtgevroren wakken). Het Hol richting Prvinciaalse weg was weer mooi. Weg overgewandeld (Hilversums kanaal zag er ook goed uit) op weg naar cafe voor iets warms, maar dat was helaas gesloten. Toen maar verder geschaatst via Kortenhoefse plassen (uitstekend) en Ankeveen (net zo goed). Afgestapt bij de Molen die wel open was (lekkere tomaten soep). Niet zo veel kilometers (schaatsmaat ging niet zo lekker), wel leuk om weer eens gedaan te hebben.

    http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=481768
    https://www.alltrails.com/explore/recording/skating-from-breukelen-to-ankeveen--2?u=m
    Laatst bewerkt: 9 feb 2021
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    He Ernie,

    Ik heb vrijwel hetzelfde als jou geschaats. Was prachtig. Hoogtepunt was hilversums kanaal op en neer, prachtig maagdelijk ijs.

    Groet, Rik
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kan er worden geschaatst op de stille plas? Is het ijs hier dik genoeg? Ik kom zelf uit het westen van het land en heb geen idee of het nu nog hard vriest.. in het midden van het land.
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Het heeft hier gisteravond, vannacht en vandaag behoorlijk gedooid. Ik denk dat de reactie hiervoor niet van vandaag was.
    Ik ben zelf niet meer op het ijs geweest vandaag.
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Excuus, dit ging inderdaad over woensdag. Maar in het weekend weer nieuwe kansen zoals het er nu uitziet
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hallo allen,

    Iemand enig idee hoe de grote plas (aan de zuidkant van Oud-loosdrecht) erbij ligt? En de verwachting voor zaterdag?

    Alvast bedankt voor de reacties!
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Beste Schaatsman,
    lees voor het posten dit: viewtopic.php?f=12&t=8

    Daar staat oa.
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ofwel: geen post......geen ijs! En anders moet je effe zelf gaan kijken en daarna posten!!!!!!!!!!!
  11. WouterB

    WouterB Member

    Vaak genoeg meegemaakt dat er bij geen post wel ijs was en dat mensen dit pas kwamen melden nadat iemand ernaar vroeg. :wink:
  12. boris7

    boris7 New Member


    forum
    Oud Grieks woord voor een publieke plek, waar iedereen met elkaar van gedachten kan wisselen. Elektronische discussiegroep waar mensen met een gemeenschappelijke interesse informatie, meningen en standpunten kunnen uitwisselen.
    Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/forum
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Allen,

    Bedankt! Maarreuh, ligt er nu goed ijs of niet?;) Ik zou graag voor jullie willen gaan kijken of het kan, maar ik moet met het OV uit Amsterdam komen en het duurt toch snel anderhalf uur voordat ik er ben. Dus daarom zou ik, voordat ik afreis, graag willen weten of ik uberhaubt daar kan schaatsen. Anders zijn andere schaats-OV tips ook van harte welkom!
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kan dat gezeik van Boris7 nou eens afgelopen zijn: hij neemt overal idioot veel plaats in beslag op deze site waardoor alle rubrieken onoverzichtelijk worden. De boodschap en regels van deze site - een willekeurig woordenboek over wat een forum is doet wat dat betreft niet ter zake- van de beheerder van deze site Sjoerd: alleen wat plaatsen als je wat te melden hebt en geen vragen stellen in de trant van: kan ik in 2012 schaatsen op de Noordzee? De beheerder van deze site bepaalt de regels: ik zou graag zien dat hij alle onzin zo snel mogelijk uit alle forum - onderdelen haalt maar heb alle begrip als hij daar geen zin / tijd voor heeft.
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    jij (en ik nu) ook
  16. WouterB

    WouterB Member

    Kan iemand al dat gezeik van 'geen vragen' weghalen. Dat gezeur maakt het zo onoverzochtelijk. :roll:

    Soms is het nou eenmaal nodig om (met name in topics die toch al open zijn) even te vragen wat de status is om nieuwe informatie los te krijgen. De geschiedenis leert dat je dan vaak meer relevante informatie krijgt dan als je niets vraagt omdat niet iedereen uitzichzelf informatie/update post maar als iemand erom vraagt men dat dan wel doet.

    Wil je helemaal niets lezen en een concreet overzicht bekijken dan kan dit prima op http://www.ekkel.com/natuurijs/Schaatskaart.html
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Naast dit forum kan je natuurlijk ook op de site van de verschillende ijsclubs kijken. Zo blijkt dat er vanaf morgen ( 13 feb ) een geveegde baan is op de vuntusplas en volgens de ijsclub is de rest van de Loosdrechtseplassen onbetrouwbaar.

    Ik denk dat ik dit weekend maar naar het noorden ga, schijnt toch allemaal wat betrouwbaarder ijs te zijn daar.
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    De Vuntusplas ligt er inderdaad weer schitterend bij, hulde voor de vegers! Naar mijn idee heel erg geschikt voor gezinnen (met jonge kinderen) en de mensen die niet regelmatig schaatsen. Een rondje Vuntus is ruim 3 km (?) dit is voor vrijwel iedereen goed te doen. De gemotiveerde ervaren recreant geniet dit weekend van de vele tochten in het hoge Noorden.

Deel Deze Pagina