KPN Marathoncup/Meerdaagse/Natuurijs Grand Prix 2022-2023

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 22 aug 2022.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Hier nog een korte video-samenvatting van de finale bij de Topdivisie heren:
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    Leuk om dit zo is te volgen. Commentatoren zijn goed op de hoogte. Voor herhaling vatbaar.
    AH/Zaanlander oppermachtig. Schouten wint zoals ze wil winnen. Wat een fenomeen is zij toch.
    Kan helaas de mannenwedstrijd niet kijken, morgen maar ergens terugkijken.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Vermakelijk marathonseizoen bij de heren. Een ware fittie tussen de twee grootste ploegen Reggeborgh en JV (cumulerend in een stoot die Stoltenborg tijdens de wedstrijd uitdeelde aan Bart Hoolwerf enkele weken terug) en een A-ware dat voor het eerste seizoen in 13 jaar zonder Jorrit Bergsma even moest schakelen, maar inmiddels als team opstaat en begint te winnen. Je weet bij de start van de wedstrijden gewoon niet wat je nu weer voorgeschoteld gaat krijgen.

    Reggeborgh werd oppermachtig geacht door de sterke sprinters waarover zij beschikken en ze hebben dit seizoen al met drie man gewonnen, maar toch blijken ze kwetsbaar. Vooral in zware wedstrijden die amper te controleren zijn. En het speelt ook zeker mee dat Bart Hoolwerf er niet bij is in de voorbijgaande weken. JV is zonder Bergsma tandloos (en zelfs in de wedstrijden met Bergsma kwam een zege nog niet in het vizier). Zo'n grote ploeg en nog geen enkele zege dit seizoen. Vooral tactisch wordt er wekelijks geblunderd (en dat is niet alleen dit seizoen zo). Het begint zo langzamerhand gênant te worden. Zoveel kwaliteit in de ploeg (zeker met winnaars als Post, Stoltenborg en Visser), maar week na week worden ze afgetroefd. De afgelopen twee wedstrijden vooral door een tactisch subliem rijdend A-ware die het net als JV van een aanvallende koers moeten hebben. Eerst won Daan Gelling twee weken geleden in Hoorn na een prachtige sprint-a-deux met Kars Jansman (van JV langebaan, die om eerlijk te zijn betere marathons rijden dan JV Marathon...) en vervolgens herrijzen gisteren haast de BAM-tijden van weleer met een heuse 1,2,3 voor de ploeg van Anema (Harink, Den Hertog en Gelling in die volgorde). Heel knap, want wat hadden ze het aanvankelijk moeilijk zonder Bergsma's kwaliteiten. Vooral Sjoerd den Hertog etaleert zijn topvorm en pakt de handschoen van leider op. Een man om naar uit te kijken bij de natuurijsmarathons. Ondanks zijn snelle eindschot continu in de aanval. Bovendien zorgt hij al voor de tweede keer op rij met een tactische late jump naar de kopgroep voor een beslissend overtal van A-ware in de kopgroep en dáármee winnen ze die wedstrijden. Tactisch echt de nestor van het marathonpeloton, steeds communicerend met zijn ploeggenoten en steeds beslissende acties makend. Echt een genot om naar te kijken.
  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Gelet op het drukke sportprogramma zal niet iedereen het hebben kunnen zien, dus hier nog maar eens de finale van de marathon van gisteren. De laatste 10 ronden met de kopgroep van 8. Een regen van aanvallen en tactisch sublieme acties (Den Hertog die als sprinter met een aanval het bal opent; Harink die steeds gaatjes laat vallen zodat concurrenten Ariëns en Post aan de bak moeten; Den Hertog die later hetzelfde doet; Stoltenborg die compleet in de tang zit van Gelling; Ariëns, Post, Stoltenborg en Janissen die het enkele keren toch proberen; de beslissende aanval van Harink). Prachtig. Zo zie je ze niet vaak.

  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    straks het NK

    livestream van de NOS begint om 15:45
    uitzending op NPO1 om 16:55

    betekent dat dat de vrouwen niet op tv komen?
  8. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ze maken het wel onnodig gecompliceerd inderdaad. Nu staat er op de website van de NOS opeens dat het marathonschaatsen live gaat om 16.00, terwijl de dames om 15.45 uur beginnen...?

    Edit: ik hoop niet dat ze later inschakelen, want gelet op de zeer aanvallende beloften wedstrijden vanmiddag kun je dan maar zo al de beslissende kopgroep hebben gemist...
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    ja, ik zie ook dat ze er nu 16:00 van hebben gemaakt.

    stom...
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De vrouwen zijn al gestart :(
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    wellicht is er een technische storing waardoor ze nog niet kúnnen uitzenden, maar anders is dit gepruts van de bovenste plank.

    dat niet alles op tv komt, nou vooruit. Er is veel schaatsen op tv.

    Maar als je een livestream start, start dan op tijd en niet een kwartier te laat...
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    de livestream doet het. Zo te zien hebben we geen beslissende momenten gemist. Gelukkig maar.
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Het is ook op tv, ondanks dat het schansspringen staat/stond aangegeven.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zo te horen ben ik net op tijd terug van mijn fietsrit en heb ik niks gemist.
  15. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Geniale dameswedstrijd. Wat een sloopkoers.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Mooie wedstrijd, met veel sterke rijdsters. Maar het zou wel een stuk leuker zijn als Schouten en Groenewoud voor verschillende ploegen rijden. Dit is gewoon onbegonnen werk voor de rest.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    wat een heerlijke wedstrijd

    Schouten haalt het uit haar tenen (met dank aan de ploeg) en wint toch weer.

    En dan: "2 dagen geleden dacht ik dat ik niet zou starten door de griep". En dan niet 100% zijn en toch winnen. Ja, dan ben je gewoon de beste (met de beste ploeg)
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, lekker bezig dus daar bij de NOS. Nou ja, ik heb de race gezien en plof zo weer voor de tv voor de mannenkoers
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    saaie wedstrijd bij de mannen, maar met een prachtige finale. Ene aanval na de andere, Reggeborgh kapot gereden, Hoolwerf die het in zijn eentje moet doen en het dan tóch flikt.
  20. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Een wedstrijd die lang op slot zat, maar dan ineens toch een ronde voorsprong voor 18 man in een oogwenk bij elkaar gereden. Daarna sterk controlerend werk van Hekman en Ariëns. Terechte overwinning voor Reggeborgh zodoende. Bergsma niet goed genoeg waardoor Stoltenborg druk moest zetten op Reggeborgh ik de finale, maar dat was onvoldoende.

Deel Deze Pagina