Wereldbeker 1, Stavanger, 11-13 november 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 1 nov 2022.

?

Drie afstanden waar je internationaal benieuwd naar bent?!

Peiling gesloten op 11 nov 2022.
  1. 500 meter Mannen

    10 stem(men)
    33,3%
  2. 1000 meter Mannen

    14 stem(men)
    46,7%
  3. 1500 meter Mannen

    15 stem(men)
    50,0%
  4. 5000 meter Mannen

    8 stem(men)
    26,7%
  5. 500 meter Vrouwen

    11 stem(men)
    36,7%
  6. 1000 meter Vrouwen

    3 stem(men)
    10,0%
  7. 1500 meter Vrouwen

    5 stem(men)
    16,7%
  8. 3000 meter Vrouwen

    7 stem(men)
    23,3%
  9. Ploegenachtervolging Mannen/Vrouwen

    3 stem(men)
    10,0%
  10. Massastart Mannen/Vrouwen

    4 stem(men)
    13,3%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Een 3k voor mannen lijkt me ook enorm interessant! Zowel als losse afstand, als vervanger voor de 10k op een allroundkampioenschap..

    De vrouwen een 10k laten rijden lijkt me een slecht idee. Ik vind de 5k al wat weinig divers en relatief saai bij de vrouwen, laat staan de 10..

    De 10k van mannen vind ik dan wel weer mooi. Al kan ik me voorstellen dat ze die gaan vervangen voor de 3k, bijvoorbeeld als WK Allround-pilot..
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Een analyse van de 1500 meters. Ik was benieuwd hoe alle deelnemers zich verhielden tot het gemiddelde van de 20 snelste tijden. Daarom heb ik voor alle vier delen van de race het percentage t.o.v. de eindtijd berekend. Hiermee is snel te zien wie er waar relatief gezien sterk of zwak reed. Wat opvalt is dat zowel Stolz als Takagi een relatief heel zwakke eerste volle ronde hadden, vervolgens een hele sterke tussenronde en dan een iets minder sterke slotronde. De nummers twee Eitrem (blauw= B groep) en Wiklund rijden een vrijwel identiek opgebouwde race: een zwakke opening, dan een middelmatige eerste ronde en dan een hele sterke tussen en slotronde. Bij de heren rijden Kojima en Krol een identieke race: de eerste helft heel sterk en de tweede helft heel zwak. Bij de dames hetzelfde verhaal voor Herzog, Bosiek en Goetz. Dijs rijd relatief gezien de meest constante race, bij de dames Morozova. Kijkend naar de algehele gemiddeldes dan hebben de dames gemiddeld een relatief betere opening dan de heren terwijl de heren een betere slotronde hebben. Ook wel logisch gezien de races van de heren korter zijn. Tot slot, had ik het idee dat het gewicht bij m.n. de heren een rol speelde: twee lichte Japanners en Ning reden behoorlijk goed terwijl zware mannen als Engebraten, Johansson en Krol het veel minder deden dan verwacht. Stolz en Eitrem zullen zeker niet de zwaarsten zijn (< 75 kg).

    Analyse_1500m_Stavanger_heren.jpg


    Analyse_1500m_Stavanger_dames.jpg
    G1ant, alexander79, Palko en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. Palko

    Palko Active Member

    Roest en Sablikova rijden hem ook exact op dezelfde manier!
    SprintMaster vindt dit leuk.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het niveau is in de breedte duidelijk minder sterk, absoluut. Maar hier speelt ook wel weer mee dat de toppers bij de vrouwen relatief gezien beter zijn, maar vooral ook dat ze betere knechten hebben. Als Maltais en Groenewoud (of Schouten) een keer door een val allebei de finale niet halen, dan krijg je denk ik wel een andere koers. Bij de mannen hebben aanvallers het voordeel dat Swings alleen is, dat de Koreanen nooit iets doen en dat Nederland al jarenlang geen echt topduo op de been kan brengen.
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zit absoluut wat in. Die afstanden zitten natuurlijk, zeker ook getalsmatig (procentueel) te dicht op elkaar.
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Erg leuke statistiek. Je ziet ook dat de tussenronde (niet verrassend) de beste voorspeller van de eindtijd is. Daar liggen de percentages heel dicht op elkaar. Met andere woorden: als je alleen de tijd van de tussenronde weet, dan kun je vrij nauwkeurig voorspellen wat de eindtijd is.

    Plus: hoe lager de snelheid, hoe minder tijd je relatief verliest bij de opening. Het duurt minder lang om op je topsnelheid te komen. En met een lager gewicht versnel je ook makkelijker. Bij pupillen en C-junioren (zoals, willekeurig gekozen, deze of deze) zie je dat heel extreem. Dan ligt het percentage van de opening vaak ruim onder de 21,0%.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Inderdaad erg leuke statistiek! Ik heb even wat extreme races erbij gepakt om te vergelijken.

    upload_2022-11-17_10-40-5.png
    Palko, alexander79 en SprintMaster vinden dit leuk.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Van der Poel trainde echt alleen maar op duurvermogen, zelfs van Bob de Jong of Stefanie Beckert kan ik zo snel geen relatief betere slotronde vinden . Bijna een perfecte 25-25-25-25 verdeling!
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bij een tijd van 1.40,00 komen die percentages precies overeen met de rondetijden.
    Palko, G1ant, CasperW en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina