Schaatsers die afscheid nemen van de sport na 21/22

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 2 mrt 2022.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Echt verbazen doet het me niet. Na de Spelen zijn er altijd veel schaatsers die stoppen, ook schaatsers die qua leeftijd nog een tijdje mee zouden kunnen. Zoals Erbanova en Hansen vier jaar geleden. Er zullen nog wel wat namen volgen. Daar kunnen we rekening mee houden.
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

  3. Duif

    Duif Well-Known Member

  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik weet dat het vaak gezegd is, maar ze had het zelf nog nooit bevestigd toch?
    In mijn beleving was het nog altijd een hardnekkig gerucht.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Hersman is nog zo goed ingevoerd in de schaatswereld dat je er wel van uit kan gaan dat het klopt als hij zoiets zegt. Als Herbert Dijkstra het zegt zou ik het ook als een gerucht beschouwen totdat het officieel bevestigd wordt.
  6. Thijs1410

    Thijs1410 Member

    upload_2022-4-5_19-13-49.png
    Is Joey Mantia gestopt?

    Bijgevoegde bestanden:

  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Zou maar zo kunnen. Tijdens de Wereldbekerfinale gaf Hersman aan dat Mantia twijfelde over door te gaan of niet. Hij is ook al 36 natuurlijk. Eerder dit seizoen gaf Mantia overigens aan dat hij hoopte om in de toekomst nog eens een wereldrecord te rijden, maar sindsdien toch ook wat fysieke problemen gehad. Nu met een Olympische medaille op zak én een karrenvracht aan wereldtitels op de schaats en skeelers achter zijn naam is het zeker geen schande om met pensioen te gaan.

    Wie in ieder geval zeker gaat stoppen is Jos de Vos. Anema verwees er gisteren in een interview al naar en nu bevestigd De Vos dat nieuws zelf:
    https://www.gelderlander.nl/sport-n...os-stopt-na-zijn-beste-seizoen-ooit~a9defb52/
    Laatst bewerkt: 5 apr 2022
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    nieuws uit de marathonwereld: Iris van der Stelt en Lisa van der Geest stoppen er mee.
  9. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    En Bianca Bakker. Toch drie dames die de afgelopen 6 jaar een hoop hebben gewonnen. Waar vorig seizoen bij de mannen gezichtsbepalende marathonschaatsers ermee kapten, is er nu een wisseling van de wacht bij de vrouwen. Van der Stelt en Van der Geest waren jaren lang de vaste kern van de roemruchte MKBasics trein en hebben in die hoedanigheid grote wedstrijden gewonnen (waaronder beiden de Alternatieve Elfstedentocht). Sinds die sponsor ermee is gestopt (en Van der Stelt en Van der Geest hun maatschappelijke carrières meer prioriteit hebben gegeven) zijn ze helaas ook een stukje minder geworden. Ik kan me jaren herinneren dat ze (samen met Lollo) behoorlijk strijd konden voeren met Schouten en Kleibeuker, maar dan spreken we ondertussen alweer over vijf jaar geleden. Van der Geest stopt tenminste wel nadat ze het kunstijsklassement heeft gewonnen (en 1 marathonzege).

    Bakker (dochter van Jan Bakker) stopt er mee op 26-jarige leeftijd. Eigenlijk te jong voor zo'n goede rijdster. Vooral een sprinter (onzichtbaar tot de laatste ronde), maar wel eentje waar m.i. echt nog wel potentie inzat. Veel blessureleed gehad en op schaatsen.nl geeft ze aan niet meer de motivatie te kunnen opwekken om de strijd aan te gaan met de dominante Zaanlanders. Ze won afgelopen seizoen 3 marathons, maar deed dat bij afwezigheid van Schouten, Groenewoud en Dul.
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nao Kodaira stopt ook met schaatsen. Dat heeft ze in een persconferentie bekend gemaakt. Haar laatste wedstrijd zal echter het NK komend oktober zijn.
    "I wanted to skate one more race while I have some control over my body, and I wanted to race my last race in my home of Shinshu (the region also known as Nagano)," she said.
    Camila en strawbale vinden dit leuk.
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat was wel te verwachten. Voor haar leeftijd heeft ze als sprinter nog een goed laatste seizoen gedraaid, al waren de Spelen teleurstellend.
  12. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Op Nu.nl staat dat ze een enkelblessure had tijdens de Spelen, dat was mij nog niet bekend. Goede verklaring voor haar tegenvallende prestaties toen (iig beter dan Herbert zijn "de leeftijd speelt haar parten" als ze het hele seizoen gewoon nog meedoet om het podium op 1 wedstrijd na).
    chicagodude, Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Tja, als Herbert dat ook niet wist (ook op het forum heb ik niemand het zien zeggen) dat is het niet gek om te denken dat je als 35-jarige sprinter niet altijd top kan presteren. Als commentator is het je baan om voor dat soort dingen mogelijke verklaringen te geven en dat moet je doen met de info die je hebt. Verder was het wel duidelijk dat ze door haar leeftijd al minder was gaan openen.
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mja, toch was het gezien de rest van het seizoen echt totaal niet logisch om haar slechte prestaties op haar leeftijd af te schuiven. De rest van het seizoen zat ze eigenlijk altijd bij de top-3 op de 500 en 1000 en wees niets erop dat ze niet voor de medailles mee zou doen. Die afschuiving van Herbert op leeftijd sloeg gewoon nergens op. Ja als commentator zoek je naar een verklaring, maar het was logischer geweest als ze gesuggerereerd hadden dat er misschien fysiek iets niet lekker zat bij Kodaira tijdens de OS.

    Nat. kampioenschap Okt: 500 - 1ste voor Takagi, 1000 - 2de achter Takagi
    WC1 (Nov, Polen): 2de en 3de op de 500, 3de op de 1000
    WC2 (Nov, Noorwegen): 1ste en 2de op de 500, 3de op de 1000
    WC3 (Dec, SLC): 6de en 8ste op de 500, 7de op de 1000
    WC4 (Dec, Calgary): 2de en 2de op de 500, 1ste op de 1000
    OKT (eind Dec): 1ste op de 1000, 3de (achter de Takagis maar voor Sato) op de 1500
    OS (Feb): 17de op de 500, 10de op de 1000

    Zelfs als je haar prestaties op WC3 als teken aan de wand zou zien (hoewel waarschijnlijker door het net aankomen in Noord-Amerika), dan nog zijn haar prestaties op de OS ver achterblijvend met de rest van het seizoen.

    Ik dacht zelf dat ze misschien ziekjes was op de OS (of zelfs corona maar zonder symptomen), maar een enkelblessure, misschien opgelopen in de laatste weken voor de OS, is dan ook wel een goede verklaring.
    kernploegfusie, ZeeKoei, proeme en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    in dit artikel van de NOS staat: "Het afscheid van Kodaira is niet het enige recente verlies voor het Japanse schaatsen. Eerder deze maand maakte de 29-jarige Nana Takagi bekend dat ze stopt. Ze is de oudere zus van de succesvollere Miho Takagi, die wel actief blijft."


    yessss !!!!!
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Andere Japanner, Taro Kondo, stopt met schaatsen.
  17. Duif

    Duif Well-Known Member

    Lijkt me meer een eigen conclusie van de redacteur dan de officiële bevestiging dat ze inderdaad nog een jaar, of langer, doorgaat.
  18. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het staat nu achter 1 of andere muur, maar vorige week las ik op een Japanse site, dat MIho had gezegd (op de persconferentie van het stoppen van Nana?) dat ze in principe doorgaat, maar nog niet weet hoe. Is volgens mij ook nog niet bekend hoe de structuur in Japan er uit gaat zien, komende tijd. En dat ze een komst naar Nederland en/of hereniging met Johan de Wit niet uitsluit.

    https://news.yahoo.co.jp/articles/b07b70077777be6a054b2fd1ff4b581f0f301ccc
    Marcel Vos en Duif vinden dit leuk.
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Het doorgaan van Miho Takagi zou absoluut goed nieuws zijn voor het Japanse en internationale schaatsen.

    Japanners gaan over het algemeen ook vrij lang door. Dus het zou opmerkelijk en jammerlijk zijn als juist zij vrij vroeg zou stoppen. Ook al draait ze al heel lang mee.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Brodka heeft het einde van zijn carriere bekroond met een biografie. En in mijn brievenbus lag er eentje met een persoonlijk bericht erin. Dan besef je dat je iemand die je vanaf zijn eerste internationale wedstrijd volgt, na ruim 12,5 jaar, niet meer zo snel zal zien. Het is volledig in het Pools dus nog een kleine uitdaging. Met behulp van mijn beperkte Poolse woordenschat en google translate door de eerste bladzijden heen geworsteld. Een heerlijk verslag van die ene dag in 2014. Maar ook hoe hij heeft aangekeken tegenover de manier waarop Nederlandse ploeg kenbaar maakte dat niet hij, maar Verweij het goud had moeten krijgen. Al bladerend nog meer interessante passages gezien en deels al vertaald, zoals de teampursuit en waarom dat niet meer werkte richting 2018. Een goed boek om de zomer mee door te komen ;)
    Camila, strawbale en Duif vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina