WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

  1. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Nou, ik neem het haar niet kwalijk als ze Coopmans nu gewoon lekker de dikke vinger geeft en morgenvroeg lekker naar vliegt. Gaat ze niet doen, want ze wil veel te graag die titel.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Bondscoach Bert. Yes please! :D
    RodyTur10 en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik denk dat hij dat serieus nog wel aardig zou kunnen.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  4. Elina

    Elina Well-Known Member

    Was dit trouwens een WK Sprint zonder valpartijen?
  5. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ook wel om te gieren. Erben die morgen nog even Femkes helm en Team Sprint pak mee moet nemen naar Hamar.
  6. Elina

    Elina Well-Known Member

    Maar de bondscoach had toch deze dames niet geselecteerd? Want er schijnt een selectiecommissie te zijn... Waarom zegt hij dat dan niet?
  7. Hans1970

    Hans1970 New Member

    Zoals ik al voor de Olympische spelen zei. Faal beleid van de bondscoach en ook van de KNSB. Sommige reakties waren toen nog zo positief over deze prutser. Die zijn nu stil. Wat een looser, die Coopmans . Bah
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Nee, de bondscoach heeft hier de keuzes gemaakt. Niemand anders. Tenminste, de oorspronkelijke beslissing. Misschien heeft iemand hem nog een tik op de vingers gegeven gisteren.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik heb serieus het idee dat Coopmans expres de boel aan het saboteren is, want bij dit soort beslissingen en beleid kan ik me al bijna niet meer voorstellen dat het daadwerkelijk onbekwaamheid is.

    Is hij aan het proberen wat rekeningen te vereffenen ofzo?
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Goed, tijd om ons voor te bereiden op het WK allround. Hier zijn de kampioenschapsrecords voor zowel overall als laagland:

    upload_2022-3-4_20-30-54.png
  11. Elina

    Elina Well-Known Member

    Je hebt gelijk
    De Bondscoach (BC) maakt per wedstrijd zijn definitieve selectie voor de Team Pursuit, Team Sprint en Mixed Gender Relay bekend uiterlijk op de dag van de loting. De definitieve selectie voor de Mass Start zal uiterlijk op de maandag voorafgaand van elke wedstrijd bekend worden gemaakt.

    https://storage.knsb.nl/2021/10/da8fcab6-knsb-selectiedocument-2021-2022-versie-27-10-2021.pdf

    De laatste link in het document werkt niet...
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De Selectiecommissie speelt een hoofdrol bij de Olympische selectie en in zekere zin ook de World Cups waarbij de Olympische startbewijzen op het spel staan. Je mag er toch vanuit gaan dat hij met dit soort toernooien zonder startrestricties wél echt de autonomie heeft.

    Het lijkt er wel op dat men binnenkamers voor deze curieuze ommezwaai heeft gezorgd...
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    We hebben nu al langer over de teamsprint dames gesproken dan dat de teamsprint dames daadwerkelijk duurt.
    mi en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  14. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Het was een tenenkrommend gesprek met de BC. En dan druk ik me nog vriendelijk uit.
    Ik vraag me serieus af of hij aan het dementeren is, want zoveel domheid zie en hoor je zelden.
    diploma en Marcel Vos vinden dit leuk.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Amsterdam, 4 maart 2022. Van de sportredactie. - De KNSB stelt Jan Coopmans kandidaat om Jan Dijkema op te volgen als de voorziter van de ISU, de Internationale Schaatsunie. Bij het ISU-congres komende juni in Phuket wordt de nieuwe voorzitter gekozen, omdat Dijkema niet nog een termijn de voorzitter geeft. KNSB-directeur Remy de Wit verklaart: "Wij zien in Coopmans een tactich genie, wiens bekroning Schoutens gouden medaille op de Spelen was. Verder leidde zijn masterplan naar het eerste Belgische schaatsgoud, wat natuurlijk ook geweldig is. Onder zijn leiding haalden Nederlandse coaches goud, zilver én brons op de team pursuit vrouwen, en miste Nederland het podium bij de TP mannen, wat het internationale schaatsen goed doet. Hij is van alle markten thuis. En dan zet hij ook nog Femke Kok in op de teamsprint. Wat een held is het toch." Wordt Coopmans verkozen, dan is hij in elk geval de komende vier jaar voorzitter van de ISU. Enkele plannen zijn al uitgelekt. Zo zou hij alle landen verplichten om bij de team pursuit een rijder op te nemen wiens achternaam eindigt op -uizinga. Verder wordt de team sprint iedere wereldbeker twee keer verreden, een keer mét en een keer zonder eieren op die baan die rauw van het dak kwamen vallen. Op de massastart is het alleen nog toegestaan voor een rijder om wereld- of Olympisch kampioen te worden als deze minstens vier jaar lang niet aan een internationale mass start heeft meegedaan. SATIRE
    Patrick510, Skate the grate, sysya en 4 anderen vinden dit leuk.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik keek het toernooi vandaag tijdens een lange treinreis. De eerste ritten van de 500m vrouwen waren net begonnen toen ik in de trein stapte, en twee overstappen en een half uur vertraging later finishte Verbij luttele seconden voor ik op plaats van bestimming aankwam.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De Europees kampioenen sprint van 2021 zijn nu ook de wereldkampioenen sprint van 2022. Ik denk niet dat iemand dat verwacht had.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zeker geen gek idee. Ik zat er ook al aan te denken. Als ze op de langebaan nog een klein stapje zet zou het zeker een optie kunnen zijn.
  19. mi

    mi Well-Known Member

    Kunnen we geen schaatsforum-crowd-funding opzetten voor Dubreuil? Gewoon omdat het zo’n geweldige schaatser en sympathieke vent is die nu wel erg lullig een wereldtitel misloopt?

    Het is maar goed dat de BC nog een relletje veroorzaakt want voor het schaatssfeertje hoef je de tv niet aan te zetten. Het lijkt 2018 in die Chinese diepvries wel.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Kai Verbij is het constant zijn zelve. Twee jaar geleden reed hij bij het WK sprint een puntentotaal van 138.820 (4e), dit jaar was het 138.830 (2e)!

    Krol zou met zijn puntentotaal van dit jaar 4e zijn geworden bij het WK van twee jaar geleden.

    Leerdams puntentotaal van dit jaar is SLECHTER dan dat van twee jaar geleden. Met de score van nu was ze toen slechts NEGENDE geworden.

    Verklaring? In elk geval de luchtdruk. De luchtdruk op het vliegveld bij Oslo schommelde twee jaar geleden tussen de 958 en 974 hPa. Nu was die rond de 1000 – dat komt overeen met een sea level pressure van 1025.
    https://www.wunderground.com/history/daily/ENGM/date/2022-3-4

Deel Deze Pagina