Ploegenachtervolging vrouwen, zaterdag 12 februari 09:00 en dinsdag 15 februari 07:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 10 feb 2022.

  1. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Anema zal er wel om roepen.

    En ook Wüst, de kapitein van Coopmans, hoeft met niemand bevriend t blijven na dit seizoen, dus ze zou er misschien ook op kunnen aandringen.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nou was Wust ook niet je van het in deze race, startte eigenlijk gewoon te langzaam (tenzij dat was afgesproken), maar ja als ik op basis van deze race moet kiezen zou ik idd ADJ vervangen met Groenewoud.
    RodyTur10, Monique en Duif vinden dit leuk.
  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik denk inderdaad dat daar de oplossing zit. Zowel mentaal als fysiek lijkt de Jong er volledig door heen te zitten. Ondanks 1500m brons. Misschien is er in de kleedkamer onderling ook nog iets gebeurd. Who knows ?
    RodyTur10, Mandy en sysya vinden dit leuk.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Misschien loopt het nu zo dat of de bondscoach neemt de pijnlijke maar logische beslissing of er breekt ruzie uit in de tent en het wordt helemaal niets meer met ADJ in de ploeg.
  5. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Wie weet is dit een groot toneelstuk
  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dit was echt droevig. De start was al lang niet vel genoeg en alsnog heeft De Jong moeite om aan te haken na haar 1,5e ronde kopbeurt (waarom is de tactiek niet aangepast gelet op haar mindere vorm?). Gelet op het interview achteraf (ze zit zichzelf echt in de weg) gaat dat 't 'm niet meer worden.

    Het gaat in ieder geval bij de start al mis. Te ingetogen. Dan is het moeilijk om de snelheid erin te houden en zelfs te versnellen. De Jong houdt het nog redelijk vlak bij haar beurt, maar moet een gaatje laten als ze van kop af gaat. Daar moet Schouten te lang inhouden, doch kan ze het nog aardig afbouwen. Als ze daar nog rond de 14,2 kunnen rijden, dan kun je heel netjes finishen. Maar dat scenario is wat ver weg momenteel. Nu is het vechten tegen de bierkaai. Zonde.
    USDutchie vindt dit leuk.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Een goede ruzie zou misschien wel goed zijn op dit moment. Ik heb dat liever dan het slappe gedoe van, ja even samen kijken wat er fout ging.

    Ik snap dat je moet analyseren en dat mag je van mij tot in den treuren doen, maar soms moet je ook gewoon zeggen, je reed kut, stop een peper in je reet of geef aan dat je de halve finale niet wilt rijden.
    Camila, HaagscheBluf, Duif en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Eerlijk gezegd vrij onhandig om in deze toestand zo snel een interview gaan geven. Antwoorden hadden ze ook niet op elkaar afgestemd (want ze hadden nog niet geanalyseerd). Gelukkig voor hen stelde Bertje niet de vraag of er gewiseeld moet worden. Daarhintte hij wel op in de laatste vraag, maar hij durfde niet door te bijten.

    Bondscoach had hier het interview moeten geven en de schaatsters in de luwte moeten houden!
    chicagodude, Lorca, RodyTur10 en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb De Jong deze Spelen nog maar één keer voorzichtig zien lachen en dat was na haar bronzen medaille, maar verder zie ik vooral iemand die totaal geslagen erbij staat. Ik hoop van harte dat onze bondscoach Groenewoud gaat inzetten dinsdag en dat De Jong gewoon lekker aan de kant mag zitten.
    USDutchie, chicagodude, RodyTur10 en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Overigens viel het me op dat de Japanse vrouwen veel minder duwde dan normaal, eigenlijk amper. Alsof ze de tegenstand op het verkeerde been hebben geprobeerd te zetten door bij de wereldbekers wel extreem veel te duwen.

    Bij Nederland een veel te zwakke start eigenlijk al van Wust, ADJ niet goed en als je kijkt wat Weidemann bij Canada kan mag je misschien ook wel wat meer van Schouten verwachten.
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Nou inderdaad. Ik blijf maar wijzen naar de podcast van Thijs en Hidde (op ad.nl) deze dagen maar daarin gingen ze vanmorgen nog uitgebreid in op de rel en de dynamiek.
    Mijn samenvatting: het probleem ligt bij Jac Orie: die vindt het onderdeel niks en wil er iig niks voor aanpassen. Daardoor haakt Antoinette niet aan in trainingen en staan ze steeds weer ongetraind op een wedstrijd.

    Als je wilt winnen ga je de komende 3 dagen 2x/dag samen trainen incl Groenewoud en kies je zonder aanzien des persoons het beste team. (En doe je eigenlijk eindelijk eens een keer wat je allang had moeten doen).
    leenstrafan, Camila, USDutchie en 5 anderen vinden dit leuk.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk sowieso dat hetgeen hier het meeste mist, teamgevoel is. Groenewoud en Schouten zijn veel beter op elkaar ingespeeld dan welk duo dan ook in dit huidige trio. Denk dat je Wust daar het makkelijkst bij plaatst (moet ze wel sneller starten, maar oke dat kan ze wel), ook omdat zij zover ik heb gezien al veel vaker als trio getraind hebben.

    Maar goed, ze hebben nog 3 dagen. Ze kunnen gewoon elke dag met elkaar trainen. Wust heeft de 1000m nog, maar die zit na de TP en is in principe bonus voor haar. Schouten en Groenewoud hebben de MS nog, maar daarvoor is samen trainen voor de TP denk ik geen hindering. ADJ is al klaar en kan dus volledig focussen op de TP.
    alexander79 en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ook opvallend: Rusland reed de hele race met Golubeva op kop en ging nu duwen.
  14. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    AdJ rijdt ook nog de 1000m.

    Maargoed. Eigenlijk moet je dit natuurlijk niet op dit moment nog samen moeten laten komen. En dat roepen we iedere 4 jaar, en na iedere TP wedstrijd.
    chicagodude, mi, RodyTur10 en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ohja klopt haha, mijn hoofd zit vol met uitslagen. Maar goed, ook ADJ is in principe geen medaille kandidaat voor de 1000m, dus voor haar geldt hetzelfde als voor Wust
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als ze zo in een wak zit kan ze die plek beter afstaan aan haar zus.
    chicagodude, EenBrabander, mi en 5 anderen vinden dit leuk.
  17. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Ik vraag me uberhaupt af of ze in die trainingen die ze wel samen doen wel op wedstrijdtempo rijden. Want het leek alsof ze aan een 5km begonnen. Op het EK zat er echt veel meer pit in

    Aan de andere kant kan je je ook afvragen of andere landen wel genoeg op individuele afstanden trainen en of ze daar wel alles uithalen, misschien focussen ze wel iets te veel op de TP en laten ze daardoor individuele medailles liggen.
    EenBrabander, RodyTur10 en SprintMaster vinden dit leuk.
  18. Mandy

    Mandy Active Member

    3 dagen trainen met iemand die uit vorm is, gaat volgens mij ook weinig helpen. Ireen en Irene kunnen en gaan straks ook gewoon sneller want zij zijn gewoon lekker in vorm, maar de chagrijnwolk die de hele OS al boven Antoinette hangt, ondanks brons, heeft ook gewoon invloed op het team.
    chicagodude, SprintMaster en Monique vinden dit leuk.
  19. Piggelmee

    Piggelmee New Member

    Die gedraagt zich gewoon echt als een kleuter, altijd al zo geweest, inmiddels 26 jaar oud..
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  20. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Dat heb ik altijd bij Antoinette. Maar dat zit in haar natuurlijke gezichtsuitdrukking. Pas als ze echt blij is verandert dat.

Deel Deze Pagina