Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    disclaimer:in heb het niet gezien dus ik raad nu slechts.
    Ik zou Erik Hulzebosch verwachten, die heeft jaren geleden al eens meegedaan aan een seizoen van een zang programma en bleek toen behoorlijk goed te kunnen zingen.

    mals het iemand anders is zou het leuk zijn!
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hoe meer ik lees hoe meer ik het gevoel krijg dat een aantal van die opmerkingen niet over Wust gingen, maar over iemand anders en dit zo gemonteerd is door het AD.....

    https://www.telegraaf.nl/sport/5428...ma-na-schaatsrel-het-team-is-hechter-geworden
    "Toch klinkt er enige spijt in zijn woorden als het gaat om Ireen Wüst, waarover in de video niet bepaald respectvol wordt gesproken. ,,Ik ben zelf voor het seizoen bij Ireen geweest en heb gezegd: ‘Ireen ik vind dat jij – de leading lady van het Nederlandse schaatsen – het verdient om in de ploegenachtervolging een leidende rol te nemen. Zou je jezelf daarvoor in willen zetten? Ireen heeft steeds meegetraind en zich een voortrekker getoond in het hele traject. De discussie nu is incorrect, niet goed en niet waar.’’

    Overigens in hetzelfde bericht bevestiging dat Zaanlander het filmpje niet gezien heeft voordat het online werd gezet. Blijkbaar was er te weinig tijd
    Camila en chicagodude vinden dit leuk.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Iig netjes van Anema dat hij dit zo gezegd heeft nu. Valt me alles mee van die man, ik hoop dat Ireen het nu achter zich kan laten.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat denk ik ook. Ik denk dat we daarvoor terug moeten naar de eerste World Cup in Tomaszow. In het interview na afloop wordt er toegegeven dat ze de laatste tijd niet of nauwelijks met elkaar hebben gereden. Vlak voor de team pursuit reden Wüst en A. de Jong nog de 1000m. Wüst start de race op kop, de Jong rijd niets op kop, Schouten rijd 4 (?) rondes op kop. In het interview na afloop valt op dat Schouten zich duidelijk loopt te verbijten wanneer A. de Jong als eerste aan het woord komt. Volgens laastgenoemde was dit de beste tactiek omdat Schouten de rondes vlak kon houden ...

    NOS Sport: Schaatsen WC Tomaszow gemist? Start met kijken op NPO Start race vanaf 41:40, interview vanaf 1:11:20
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja, ik denk vooral dat de opmerking van Schouten over hoe moeilijk het allemaal wordt gemaakt niet over Wust ging want zover wij hebben gezien (toegegeven dat is niet alles) was Wust er altijd als Schouten er ook was. Niet heel lang geleden zagen we ook de TP training waar Schouten, Wust en Groenewoud aanwezig waren en ADJ niet. Daarvoor had je het gedoe rond vaccinaties en Zaanlander die niet wilde trainen met een niet gevaccineerde schaatser vanwege de risico's, waarin ook duidelijk werd dat het niet Wust was die niet gevaccineerd was.

    Ik denk dat het AD gewoon een kans zag om het zo te monteren omdat er opmerkingen over een specifieke race werden gemaakt die wel over Wust gingen. Ze insinueerden heel erg dat het over Wust ging, maar als je naar de informatie kijkt die wij hebben is dat eigenlijk helemaal niet logisch.

    Moet ik ook bij zeggen ik tegenwoordig sowieso niks meer voor 100% aanneem in dit soort reality docu's tenzij iemand specifiek bij naam wordt genoemd. Laten we eerlijk wezen, het is voor het AD ook aantrekkelijker om het te laten lijken alsof de opmerkingen over Wust gaan, daar krijg je waarschijnlijk meer mensen van over de rooie dan als het over ADJ gaat.
    Camila vindt dit leuk.
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    Inderdaad. Dat stuk over duwen ging over Wüst. Frustratie van een race die niet goed ging, daar lijkt me weinig mis mee.

    In de rest van de uitzending worden geen namen genoemd. Het gaat over "zij". Maar dat zijn andere momenten, dus we weten helemaal niet of dat wel over Wüst ging.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    En dan nu over echt indrukwekkende media. De docu Sjinkie, spelen met vuur. Mijn hemel, wat een weg heeft die jongen afgelegd.
    Camila, VictorP, Palko en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Heel indrukwekkend en absoluut een kijktip. Die route was langer en zwaarder dan ik besefte.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Peder Kongshaug zet een camera op zijn hoofd en laat zien hoe het eruit ziet als je rondschaatst op de Olympische baan. Ziet er fantastisch uit op mijn 4K-scherm. Tusen takk Peder!
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Camila vindt dit leuk.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ja, ik moest daar erg om lachen. Ze brengen het alsof het een grote schande is dat Kramer niet genoemd wordt. Tuurlijk had hij daar niet misstaan, maar om daar als landelijk opererende krant een heel artikel aan te wijden...
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hahaha ik heb hier zo om moeten lachen. Het is toch niet gek dat ze het verdelen over onderdelen en dat ze niet drie nederlanderse schaatsers in een top tien zetten? Daarbij behoort Kramer toch helemaal niet tot de hoofrolspelers in Peking?

    Als je de olympische carrière van Kramer en Wust vergelijkt dan heeft Wust simpelweg meer (gouden)medailles gewonnen, dan is het toch logisch dat zij in dat rijtje staat? Zeker aangezien zij nog ook nog steeds als kanshebber wordt gezien op een afstand.

    Zelfde met dat rijtje talenten, boos zijn omdat Schepie niet genoemd wordt maar Stolz wel. Kijk ik vind Schepie ook leuk, maar Stolz is 17 en is volgens mij echt gewoon het grootste talent in het schaatsen, zeker omdat hij nog een junior is.
  13. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Bovendien heeft Stolz een serieuze kans op een medaille. En misschien zelfs wel goud. Scheperkamp zie ik het toch nog echt afleggen tegen het Russo-Aziatische sprintgeweld. Een Olympisch diploma zou al fantastisch zijn.
  14. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    if this post gets at least 10 likes I'm totally making a fanart out of it and sending it to Erben /just kidding unless

    UPD: ok guys let's make it a modest 5 likes and I'll do my part
    Laatst bewerkt: 30 jan 2022
    SchaatsDaan, Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.
  15. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Finally, he's on his way to the Games... Or to Mars?

    Jokes aside, better safe than sorry

    Screenshot_2022-01-31-15-59-00-358_com.instagram.android.jpg
    kernploegfusie vindt dit leuk.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    De nieuwe Zaanlander aflevering focussed op Wijfje, die door het AD omschreven wordt als "aanstormend talent".....Ehm...ik vind het zelf niet echt een goede omschrijving van iemand die al jaren meedraait en meestal net rond de plaatsingsgrens voor grote toernooien acteert.
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Toch vind ik het lastig om haar anders te typeren. Sub-topper kan, maar dat doet naar mijn idee niet echt recht aan haar potentie. Bij Wijfje heb ik het idee dat zodra alles op de goede plaats valt er echt een wereldtopper inzit. Ik blijf denken aan haar 3km bij het OKT. Met een normaal verval in de laatste twee rondjes rijdt ze gewoon 3.57-3.58. Maar dan slaat de vermoeidheid toe, gaat ze vechten, vergeet ze te schaatsen en verliest ze 3-4 seconden. Daar valt nog een hoop te winnen.

    In ieder geval een enorm fascinerende uitzending. Enerzijds de keerzijde van topsport: hoe keihard het verlies aankomt en hoe onzekerheden overal op de loer liggen. Anderzijds de trainer die een weg probeert te vinden om zo effectief mogelijk, tijdens de rit, te coachen. Iedere sporter is daarin immers anders (passieve coaching bij Bergsma vs. actieve coaching bij Schouten). Ik sta er niet altijd bij stil wat voor een zoektocht dat moet/kan zijn.

    Wel kreeg ik het beeld dat Wijfje veel te neurotisch en gestrest naar een wedstrijd lijkt toe te leven en dat soms meeneemt de schaatsvloer op (en teveel nadenkt en te wild rijdt). Niet veel later hoor je Anema dat ook onderkennen: "Ik had haar meer taken mee moeten geven". Het vak is groter dan iemand in fysieke topvorm aan de start krijgen.
    proeme, EenBrabander en USDutchie vinden dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wijfje won wel een keer het NK 1500m, toen ook Wüst en De Jong gewoon meededen. Toen leek ze “gearriveerd” als topper. Ze werd Nederlands kampioen in een top deelnemersveld!
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wijfje doet me soms een beetje denken aan Diane Valkenburg. Die kun ook heel hard rijden en zat meerdere keren heel dicht bij, maar telkens weer reed ze tegen een muur aan in de laatste 2-3 ronden op een 3/5km
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Een werkelijk goed geschreven en diepgravend artikel van de NY Times over de... kwalificatiematrix!

    https://t.co/NPb0pyjCPV
    Camila, CasperW, G1ant en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina