Kwalificatie OS 2022

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Mjøsaman, 18 jul 2018.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De Nederlandse ploeg stapt op het vliegtuig naar Beijing. Hebben we al 4 mannen voor de ploegenachtervolging? Heb er niets meer van vernomen na het EK Afstanden.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zeer waarschijnlijk gaat het niet meer gebeuren. En de deadline was 24 januari.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dit zei de KNSB 10 dagen geleden:
    Tot slot: de ploegenachtervolging. Daarbij bestaat de kans dat je tot 11 februari (vrouwen) of 12 februari (mannen) nog een reserve kunt inschuiven. Dit geldt alleen voor exeptionele gevallen. De Wit: “Denk daarbij aan een coronauitbraak binnen je team, waar je niet op hoopt en waarvoor we alle doen om dat te voorkomen. Maar we willen er wel op voorbereid zijn.”

    Om voor de ploegenachtervolging de juiste reserves aan te wijzen, voert bondscoach Jan Coopmans gesprekken met betrokken rijders en coaches.“Bij dat proces ga ik zorgvuldig te werk, dat kost tijd en die hebben we gelukkig nog even”, zeg Coopmans. “Zodra we eruit zijn, maken we ook die namen bekend.”
  4. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Raar. Zou het misschien zo zijn dat wisselen niet meer is toegestaan en dat elk land dus alle drie de races met hetzelfde drietal moet rijden? Ik heb daar niets van kunnen vinden in de reglementen. Dat zou de Nederlandse apathie bij het zoeken naar een 4e rijder wel enigszins verklaren. Anderzijds heeft Canada wel 4 namen in hun TP-selectie staan.
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Kristian en SprintMaster vinden dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    "Marit? Je moet op de foto voor de Olympische website."
    "Maar het is 3 uur 's nachts!"
    "Je moet nu op de foto."
    "Mag ik mijn haar nog kammen?"
    "NEE JE MOET OP DE FOTO we moeten nog 1052 atleten doen vandaag! NU! KOMEN !!!!!!!!"
    *zucht* "Øké dan."
    Schermafbeelding 2022-01-26 om 13.41.42.png
    Nickel, sanghwa _o_, proeme en 4 anderen vinden dit leuk.
  7. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Als ik Karolina Bosiek, Damian Zurek en Joel Dufter was zou ik me wel grote zorgen maken, maar nog niet in paniek raken. Al weet ik niet hoe ziek ze zijn door covid. Hoe zeer hun vorm is aangetast. En hoe lang het duurt voordat zij negatief testen.

    Deze schaatsers zouden sowieso het eerste weekend al niet in actie komen en hebben dus nog even tijd. Gunstig nieuws stond er ook in de Telegraaf van gisteren. Namelijk:

    Een kleine twee weken voor de start van de Olympische Spelen in Peking hebben China en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de coronamaatregelen iets versoepeld. Zo is de zogeheten Ct-waarde bij de PCR-tests teruggebracht van 40 naar 35, wat betekent dat de tests iets minder gevoelig zijn. Ook hebben de organisatoren de periode waarin iemand als ’nauw contact’ van een besmet persoon wordt gezien ingekort van veertien naar zeven dagen. Een ’nauw contact’ moet twee keer per dag worden getest in plaats van één keer.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ja, de reserves staan overal ook vermeld. Achtereekte ook bij de 5000 meter bijvoorbeeld. Bij de Russen is de Team Pursuit al wel vermeld.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @SprintMaster:

    Bij de volgende vier schaatsers staat:
    Jorrit Bergsma: 5000m, 10000m, MS
    Marcel Bosker: 1500m, 5000m, 10000m, MS
    Sven Kramer: 5000m, MS
    Patrick Roest: 1500, 5000m, 10000m.

    Lijkt er dus op dat Bosker zoveel afstanden heeft omdat hij reserve is op veel onderdelen.

    Laat me raden, er staat ook 1000m bij Nuis?
    Bingo!
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Camila vindt dit leuk.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Mijn two cents: die eerste passage gaat over de 5e man of vrouw. De tweede reserve dus. Volgens mij gebeurde het al vaker dat we een 5e man inschreven als reserve (ik meen Bergsma in Pyeongchang?), maar valt diegene buiten het team vanaf het moment dat de Spelen beginnen. Logischerwijs om blessures/ziekte in de periode tussen aankomst en begin van de Spelen op te vangen. Misschien hebben ze die bepaling verruimd gelet op corona?

    Ik dacht ook nog dat ze misschien doelen op het inzetten van één van de vier aangewezen reserves (zoals Snellink en Wijfje) lopende de Spelen, maar dat lijkt mij niet kunnen.

    In ieder geval lijkt mij dat tweede gedeelte zo voorzichtig geformuleerd gelet op de situatie bij de mannen. Bij de dames hebben we immers al een reserve en dat is Groenewoud. Die traint al geruime tijd mee.
  13. Celebithil

    Celebithil Active Member

    Ja, we kunnen dus de reserves nu opschrijven:
    mannen
    500m: Nuis
    1000m: Nuis
    1500m: Roest
    5000m: Bosker
    10000m: Bosker
    MS: Bosker

    dames
    500m: - (waarom geen Wüst; kan ze goed genoeg rijden gezien het NK sprint)
    1000m: M de Jong
    1500m: Schouten
    3000m: Wüst
    5000m: Achtereekte
    MS: in 't Hof
  14. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Wüst heeft niets te winnen op een 500. Die kan zich beter richten op de TP dan reserve te zijn voor de 500.
  15. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    Op elke afstand gewoon de eerstvolgende van het OKT die meegaat, met alleen In 't Hof op de MS als kleine verrassing. Hier zal vast ook vele uren over vergaderd zijn.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    500m vrouwen zit de dag na de TP kwalificatie, denk dat ze daar de toegevoegde waarde niet van ziet, dat is alleen maar vervelend omdat je een wedstrijd dag toevoegt (met bijbehorende voorbereiding). Adj had trouwens ook gekund, rijdt niet veel langzamer dan Wust doorgaans (38,49 in aanloop naar het OKT), maar zij zit met het zelfde programma.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Wüst heeft de limiettijd niet gereden. In ieder geval niet in het daarvoor bestemde tijdsinterval in een goedgekeurde wedstrijd. Antoinette de Jong overigens wel.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wanneer heeft Adj die limiettijd gereden? Ik kan niks vinden. Alleen trainingswedstrijden, maar die heeft Wust ook gereden.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat was ook zo'n KNSB trainingswedstrijd (net als bij Quinn) met alleen maar Nederlanders aan de start en staat ook niet in ISU Communications 2414. Het lijkt me sterk dat ze die erkennen als een internationale wedstrijd.

    file (isu.org)
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Antoinette de Jong reed 38.82 bij de internationale wedstrijden in Inzell op 16 oktober.
    SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina