Nieuwe schaatspakken 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 18 dec 2021.

  1. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Ik heb daar eigenlijk nooit zo op gelet... maar ik zie nu dat het dezelfde 5 kleuren zijn als van de olympische ringen.
    Maar dan toch net een andere volgorde. Olympische ringen zijn blauw-zwart-rood-geel groen.
    Is dit gewoon toeval?
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Lijkt me geen toeval nee, want de kleuren zijn bedoeld alle continenten weer te geven:

    Groen - Australia/Oceania
    Zwart - Afrika
    Geel - Azie
    Blauw - Europa
    Rood - Amerika (Noord + Zuid)

    Overigens zou heden ten dage het aanwijzen van juist de kleuren zwart/geel/rood aan de betreffende continenten niet echt lekker meer vallen trouwens (en ook wel terecht eigenlijk want het is wel wat :confused:)
    leenstrafan vindt dit leuk.
  3. mhp1988

    mhp1988 Active Member

    Dat is een misvatting. Dat het is gelinkt aan de werelddelen komt door de vijf continenten die tot 1914 al hadden meegedaan aan de OS. Het gaat alleen om het aantal. De vijf kleuren van de ringen (en wit als zesde kleur als basisvlak) representeren alle landen van de wereld. Elk land heeft minimaal een en meestal minimaal twee kleuren hiervan in hun vlag. Het is dus een wereldse vlag.
    proeme, leenstrafan, Camila en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    dank je voor het verbeteren! Ik had het ooit zo gelezen, maar blijkbaar is het slechts heel kort rond 1950 door het ioc zo gebracht, en direct erna alweer verwijderd omdat de Coubertin het nooit zo had bedoeld.

    dank je, weer wat geleerd!
    mhp1988 en strawbale vinden dit leuk.
  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Camila en mhp1988 vinden dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Van de voorkant niet zo heel veel verschil met het World Cup-pak, behalve dan dat de armen geen oranje meer hebben. Van achteren is het bijna helemaal blauw.
    [​IMG]

    Moet zeggen dat ik het World Cup pak mooier vind...
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Haha, die link had me een hoop zoekwerk en linkjesplakken bespaard.

    Ik dacht dat we pas vanaf 1998 in echte Olympische pakken reden, omdat het in 1988, 1992 en 1994 gewoon de normalen pakken waren, maar dan zonder sponsoren erop (in 1994 zelfs met tape afgeplakt, zie ik. Hoezo aerodynamica?) Maar zo te zien had Nederland daarvoor ook al eens bijzondere olympische creaties. Of reden we in 1984 het hele seizoen in het oranje?

    Ik vind die van 2002 eigenlijk mooi en lelijk tegelijk. Beetje zoals het EK-voetbalshirt van 1988. Eigenlijk veel te bont, met een kleurencombinatie die niet werkt, en het wordt bijna carnavalesk is met die schaatshoesjes erbij... Maar toch word ik er blij van. Misschien ook door de goede herinneringen, want ik vond dat erg mooie Spelen. Dat wielerbroek-effect van 2006 en 2010 vind ook ik niets. Vooral 2010 is echt ronduit lelijk. 2014 vind ik een tikje saai. 2018 is wel een een favoriet van me, mooie kleur blauw.
    Duif en Lorca vinden dit leuk.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Duif vindt dit leuk.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Die rood-wit-blauwe mouw vind ik niet mooi. Lijkt me ook niet de goede tint blauw, meer die van de Franse vlag. Als je dan ook nog horizontaal met die arm gaat zwaaien helemaal.
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dat stoort me ook al een tijdje in de World Cups. Komen ze met de handen omhoog de lucht in, begin ik zowat de Marseillaise te zingen.

    Deze pakken vind ik vooral veilig en degelijk. Best oké, maar ze lijken wel heel erg op de pakken die we al een jaar of 4 gebruiken voor de teamonderdelen. Daardoor ontbreekt een beetje een nieuw elan. Liever gaan we weer terug naar modellen a la 2002. Gedurfd en opvallend. Het mag soms best een beetje lelijk zijn of juist heel flitsend. Als het maar memorabel is en het 20 jaar later nog een heerlijk ''oh ja!''-gevoel opwekt.
    JohnZero en G1ant vinden dit leuk.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De Nederlandse voetballers wonnen hun grootste prijs in het lelijkste tenue...
    proeme vindt dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Kjeld heeft het gewone pak, Antoinette dat voor de ploegenachtervolging en Sven dat voor de massastart?!
  14. JJS

    JJS Active Member

    Ze mogen ook niet juichen, juist dan staat de vlag op zijn kop.

    Verder vind ik dat TeamNL irritant. Ze vertegenwoordigen gewoon de KNSB en Nederland. TeamNL is een of ander studentikoos verzinseltje waar niemand iets mee heeft.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Die grijze flap zit altijd alleen op het rechterbeen. Vanwege de wrijving in de bochten. Bij Nuis kun je dat op de foto niet zien. Bij de meeste rijders is die onderbroken, zoals bij Antoinette de Jong in de foto. Bij Kramer is het volgens mij altijd één geheel. Heeft dus waarschijnlijk met persoonlijke voorkeur te maken.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Och, ik vind het eigenlijk wel mooie pakken, maar wel bijna hetzelfde als 4 jaar geleden, alleen is de kleur blauw wat donkerder.

    Ik heb geen moeite met het rood-wit-blauw op de onderarmen en vind het eigenlijk wel leuk.

    Volledig eens dat het TeamNL vrij irritant is en gewoon een dom marketing/PR-verzinsel (vermoedelijk omdat het zo makkelijk te twitteren/instagrammen is en internationaal 'makkelijker' is dan 'Nederland'), ik sluit me wat dat betreft bij JJS aan.


    Edit: ik vind de short-track pakken trouwens wel mooier dan de langebaan-pakken, maar goed ik houd dan ook meer van het klassieke rood-wit-blauw dan van het oranje.
    Laatst bewerkt: 14 jan 2022
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Maar TeamNL is wel een mooie kapstok om mensen te betrekken bij de Olympische Spelen (en sport in het algemeen). Zeker als je maar een kleine rol hebt, zoals Mjøsaman, is het toch leuk om daar deel van uit te maken.

    Bijgevoegde bestanden:

    Camila en proeme vinden dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  19. mi

    mi Well-Known Member

    Ik vind ze mooi!
    En ik vind ook niks mis met teamNL. De rug is wel onderscheidend tov 2018 en tenminste geen wielerbroekje, kniestukken, piemelflapje of andere narigheid!
    Camila vindt dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    ZeeKoei, Camila en De Keizer vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina