Kwalificatie OS 2022

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Mjøsaman, 18 jul 2018.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    die uitleg kan met 1 woord: ploegenachtervolging

    maar ja, waarom zou er maar 1 vrouw reserve mogen zijn? Wat een bullshit...
    Of zou het betekenen dat er 1 plek intern al vergeven is en er dus nog maar 1 plek vrij is? Zou ook raar zijn trouwens...
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Normaliter is het niet de bedoeling dat er bovenop de quota van 9 mannen en 9 vrouwen ook nog reserves mee gaan naar de Spelen. Dat gebeurd nu bij hoge uitzondering vanwege de coronasituatie. De KNSB ging zondag uit van 4 reserves (2 vrouwen, 2 mannen), maar het is heel goed mogelijk dat ze uiteindelijk slechts toestemming hebben gekregen om 3 reserves mee te nemen. Dan moet je een afweging maken. Optie 1: 2 mannen en 1 vrouw, of optie 2: 2 vrouwen en 1 man. Gelet op mijn post hierboven snap ik de afweging om voor optie 1 te kiezen. Bij de dames kunnen we al een hoop opvangen.
  3. Davey

    Davey Active Member

    Volgens mij moet Wijfje dan wel starten op een individuele afstand, dus zou ze de 5000 moeten rijden. Een mogelijke oplossing zou zijn om Achtereekte nog de mogelijkheid te geven te kiezen tussen de 3 en 5. Als ze liever de 5 rijdt zou ze dan haar plek op de 3 moeten afstaan zodat Wijfje daar kan starten.

    Het gekke is dat we er zomaar vanuit gaan dat de 500 dames geen kans maken maar het is een vreemde seizoen. Femke Kok heeft dit seizoen gewoon de snelste tijd op een laaglandbaan staan en Peking is volgens mij nog steeds laagland.
    Gezien er niet zo heel veel (top)wedstrijden op laagland waren en niet iedereen overal meedeed zal het niet helemaal representatief zijn maar dit zijn de 12 snelste vrouwen op een laagland tot nu toe dit seizoen:
    37.30 Kok F H'veen 211228
    37.31 Kodaira N Inzell 211106
    37.32 Leerdam J H'veen 211228
    37.43 Golikova A H'veen 220108
    37.53 Fatkulina O Kolomna 211028
    37.53 de Jong M H'veen 211228
    37.55 Jackson E Tomaszow 211113
    37.57 Katsjanova D Kolomna 211226
    37.58 Takagi M Nagano 211229
    37.64 Wojcik A Inzell 211010
    37.66 Herzog V Inzell 220108
    37.68 Voskamp D H'veen 211228

    Dan staan de dames toch maar op 1, 3, 6 en 12. En je weet maar nooit wat er allemaal tussen nu en 13 februari kan gebeuren.
    Lorca, Marcel Vos en Duif vinden dit leuk.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    als inderdaad van hogerhand is opgelegd dat ze maar 3 reserves mogen kiezen is het bij de vrouwen logischer om voor 1 te gaan dan bij de mannen.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja en in de geval van 3 (dus 1 dame) is Wijfje de enige logische keus. Maar bij vier is dat voor mij Conijn, omdat je met Voskamp gewoon veldopvulling mee neemt, kun je net zo goed met 8 rijden dat maakt dan ook niet meer uit.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar waarom wil je die derde plek 500m zo graag opvullen? Als Wust of de Jong niet willen rijden dan niet? Wie die derde plek ook invult het wordt op zijn allerhoogst plek 10 en dan ben ik nog erg positief, waarom die plek dan willen invullen om het maar opgevuld te hebben?
  7. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Als een schaatser zegt dat de 500 graag te willen rijden dan lijkt dat me een goede reden.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Diezelfde reden heb je voor elke andere schaatser die een potentiële reserve kan zijn.

    Het gaat om medaille kansen volgens de KNSB, dan neem je toch geen reserve mee waarvan je weet dat ze sowieso kansloos is? De enige reden volgens die logica om een reserve voor de 500m mee te nemen is als die reserve een kans heeft op een medaille. Een Wijfje heeft dat, een Conijn op de 3 en 5km ook, Voskamp op de 500m heeft die niet.

    Meest handige is als Wijfje het NK sprint rijdt en de limiettijden rijdt, dan kan je haar op elke afstand kwijt inclusief de 500m en krijg je in alle gevallen een gratis extra reserve voor TP en MS. Maar dan mist ze kwalificatie voor WK Allround. Weet niet of de 500m op allround toernooi ook geldt als limiettijd anders kan dat ook.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik zie niet in waarom niet.
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik denk dat de ISU eerst alle openstaande plekken gaat opvullen aan de hand van de reservelijst en wie de landen daarvoor willen inschrijven. Als er dan meer dan 166 schaatsers ingeschreven staan, gaan de regels gelden om terug te gaan tot het maximum van 166 schaatsers.
    Als er een probleem ontstaat, zal dat vooral bij de mannen zijn, schat ik in. Daar zullen dan schaatsers van verderop de reservelijst komen.

    Nog even over Noorwegen: het ziet er naar uit dat die een 3e plek op de 500 meter mannen kunnen krijgen, maar daar hebben ze geen schaatser met limiettijd op.
    Aangezien Engebråten op de 5000 meter wordt ingeschreven, moet Sverre Lunde Pedersen op de massastart. Hij heeft geen limiettijd op de 1500 meter staan.
    Kristian vindt dit leuk.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nou top dan. Als er iemand uitvalt kun je Wijfje de matrix inschuiven op elke afstand, ervan uitgaande dat ze 39,50 kan rijden op het NK.
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Waarom zou Wijfje überhaupt de 500 rijden eigenlijk? Als we geen goede derde vrouw hebben kunnen we in plaats daarvan niet gewoon maar twee mensen aan de start hebben? Dan kan iemand van een ander land onze plek opvullen.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zou vooral zijn omdat je Wijfje dan meteen ook als reserve voor TP en MS kan opgeven (mocht bijvoorbeeld Groenewoud dan na de 4e nog positief testen dan is Wijfje niet al naar huis omdat ze de 500m rijdt). Voor de 500m maakt het geen bal uit of je een 3e neer zet of niet, het zou dan echt zijn om die extra reserve te hebben voor de TP en MS.
    proeme en Marcel Vos vinden dit leuk.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Daar twijfelde ik al aan. In zo'n scenario wordt het doorschuiven van Wijfje lastiger zonder een relletje te doen ontstaan. Je kunt van Achtereekte niet verlangen dat ze haar plek op de 3 moet afstaan, en op basis van OKT-uitslag is het lastig te verkopen om Wijfje op de 5 te laten starten boven 1e reserve Achtereekte (die ook al WK-medailles heeft op de 5). Zelfs gelet op het belang om de selectie zo breed mogelijk te maken. Maar goed, dat maakt ook niet zoveel uit. Wijfje is belangrijker voor het opvangen van de 4 dames die de teamonderdelen rijden (Schouten, De Jong, Wüst en Groenewoud).
    Wanneer het uitgangspunt is dat er tussen nu en 13 februari aanstaande 9 dames uit moeten vallen wil Voskamp een serieuze medaillekandidaat worden, dan denk ik niet dat de KNSB op dat scenario moet inzetten ;)
    Laatst bewerkt: 12 jan 2022
    Davey vindt dit leuk.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Je kunt mij ook inschrijven op de 500m, je weet maar nooit. Ik ben in staat om het hele deelnemersveld omver te kegelen en vervolgens met een tijd van 2.54.21 te winnen.
    G1ant vindt dit leuk.
  16. Kristian

    Kristian Active Member

    Mjøsaman: Probably. (In effect the same thing).
    SLP: He is indeed entered in the Mass Start!
    Special Regulations:" To be entered for the Team Pursuit competition, a skater must be entered for at least one of the individual competitions»
    I was wondering what "entered" meant. It seems that the reserve is included. Do Norway have to pro forma put SLP among those two that intend to participate, and have an option if they want to use the "sub" instead? Or maybe enough not to differentiate between the sub and the two others? All three are entered.
    This also makes me wonder about the dutch 3. man on the 1500m: Internal rules and the matrix put Bosker in that position, but could he have been entered as a sub/should it have been stated in your rules that Roest is going to be your third man. But Bosker entered too as a sub?
    Laatst bewerkt: 12 jan 2022
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De lijst met Olympische deelnemers heb ik bijgewerkt met de uitslagen van de Amerikaanse trials. Canada is nog onbevestigd. Rusland? China?

    Het enige land dat plekken heeft terug gegeven is Duitsland. Deze plekken worden dan als eerste gevuld door een land zonder plek op die afstand. Dan krijgen we:

    Dames
    500m: Victoria Rodriguez (ARG)
    1500m: Kaitlyn Mc Gregor (SUI)

    Heren
    1000m Wei-Lin Tai (TPE)
    1500m Haralds Silovs (LAT) en Jakub Piotrowski (POL) / Zbigniew Brodka (POL)

    Dit lijken me zekere plekken. Waarmee het totaal aantal landen op 26 uitkomt. Precies één meer dan de 25 landen waarin de sport breed beoefend moet worden om als wintersport op de OS te zijn.

    Bij de rest van de plekken ga ik van het volgende uit:
    - als het om de derde van het land gaat, wordt die plek ingevuld door een al aanwezige schaatser.
    of
    - landen gaan tactisch inschrijven, bijvoorbeeld door een schaatser hoger op de afstand te zetten omdat de ISU van onderen gaat schrappen.
    - de derde per land via de eerste N op tijd heeft voorrang op de andere plekken op de reservelijst.

    Met geel heb ik de dan toegevoegde namen aangegeven waarbij ik zelf de meest waarschijnlijke keuze heb gemaakt i.v.m. gereden limiettijden. Bij de Russen kan daarom bijvoorbeeld Kulizhnikov de 1500m niet rijden. Bij de Russische dames moet men tactisch inschrijven om Eranina en eventueel Sokhryakova nog binnen te fietsen. Is een schaatser eenmaal aanwezig, dan kan hij/zij ook een reserve plek op de mass start gaan invullen. Zo worden er bij de dames waarschijnlijk nog 5 plekken opgevuld, bij de heren 3. Bij Tjechië misschien toch Sablikova?

    Totaal kom ik nu op 76 dames en 89 heren, maakt 165. De laatste plek dan naar Rusland of Polen bij de dames?

    Bijgevoegde bestanden:

    Mjøsaman vindt dit leuk.
  18. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, er zal nog wel wat tactisch ingeschreven worden. Zo neem ik aan dat de Tsjechen Kursova op de massastart inschrijven, en dat ze dan Zdrahalova als reserve er gratis bijkrijgen. (Andersom kan niet).
    De 1500-meter plek van Polen zal voor Brodka zijn. Polen heeft maar max. 5 deelnemers, krijgt er geen bij, en de plek zal dus voor 1 van de massastart-deelenemers zijn.
    Die plekken van Tai en Silovs lijken mij verre van zeker. Als we toch boven de 166 uitkomen, zijn dat de eersten die er weer uitvliegen, vrees ik. Bij de andere landen op de reservelijsten valt namelijk weinig te halen: die staan immers al voor andere afstanden ingeschreven en dat vermindert het totale aantal dus niet.
  19. Kristian

    Kristian Active Member

    Is it correct to award new quotas based on rejections on the distances concerned?
    Rodriguez is already in the startfield with an R, but is she first in line if one more skater is allowed into the games? To me one more skater gets into the 500m from the reservelist, while it does not guarantee Rodriguez a safe spot in itself.
    NB: I have to look more closely into Sprintmasters method… maybe something that I have not understood.
    IPhone
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De ISU neemt de reserveplekken van Rodriguez (ARG), Smeding (GBR) en Hogas (ROU) mee in hun telling van het totale quota, waarschijnlijk omdat het drie landen zijn zonder een plek bij de dames. Rodriguez heeft verreweg de grootste kans. De andere twee vallen als eerste weer af omdat er dan in de 500 en 1000m geschrapt wordt. Naar aanleiding van de opmerkingen van Mjosaman heb ik de lijst nog wat aangepast. Ik heb de maximale quota afgevuld bij de Chinese en Russische dames. Van de kleine landen is eigenlijk geen aanvulling meer te verwachten omdat de daarvoor in aanmerking komende schaatsers duidelijk minder zijn dan de al geselecteerde. Totaal kom ik nu op 87 heren en 79 dames. Precies 166 totaal!

    Bij de team pursuit is het te hopen dat er geen land uitvalt want de reserve landen kunnen nauwelijks een team op de been brengen: Duitsland en Zwitserland heeft maximaal 2 dames, de VS heeft een fantasie opstelling, Denemarken heeft maar 2 heren en Japan moet al Oda gaan opstellen... Voor de Chinese heren is er weinig keuze om zowel Kahanbai (1500m?) als Muhamati (mass start?) kwijt te kunnen. Ning zal dan waarschijnlijk niet de mass start rijden. Bij de dames 3000m zie ik dat de ISU Haugen nog wel in de top 20 plaatst terwijl een Chinese buiten de top 20 een thuis land plek heeft.

    ISU communications 2449, provisional entries: file (isu.org)

    Bijgevoegde bestanden:

    Laatst bewerkt: 13 jan 2022
    Kristian, CasperW en Mjøsaman vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina