Olympisch Kwalificatie Toernooi 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 22 dec 2021.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wacht eens, de Olympische limiettijd op de 10km moet toch dit seizoen gereden zijn? En Sven Kramer reed helemaal geen 10km dit seizoen. Al zou het me niet verbazen als een tijd op de 5km ook genoeg is hoor.
  2. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    13.30 op de 10 of 6.25 op de 5.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Daar werkten ze gewoon samen. In een interview achteraf op hun site werd verteld dat ze afhankelijk van het koersverloop óf voor Huizinga óf voor Hoolwerf zouden rijden.

    Daarna heeft JV Langebaan (hoofdzakelijk Kramer, Jansman en Snellink) in de marathons ook samengewerkt met de marathonploeg (tot serieuze irritatie in het peloton). Daar is heus wel communicatie over en weer.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    En daar treed de KNSB dan weer niet tegen op.... Het is hoog tijd dat de zaken rondom de mass start wedstrijden strakker worden geregeld en dat er een bondscoach komt die lef toont. De volgende keer kunnen ze niet weer bij Kramer aankloppen omdat men er een chaos van gemaakt heeft.
  5. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Je denkt toch niet dat Otterspeer een vrijwel zekere medaille en wellicht goud op de 1000m laat lopen?
  6. Duif

    Duif Well-Known Member

    Zolang Otterspeer nog heel veel last van zijn lies heeft, laat hij het wel uit zijn hoofd om over de 500m te beginnen. Hij zal al blij zijn als hij over een maand pijnvrij op de 1000 kan starten. Bovendien zal hij de 500 niet winnen, de 1000 misschien wel.
    strawbale vindt dit leuk.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nee hoor, de bondscoach mocht zijn ideale team doorgeven, na het OKT.

    De Bondscoach legt na de laatste wedstrijd van het OKT zijn beoogde team voor Team Pursuit (3 schaatsers per sekse) en Mass Start (2 schaatsers per sekse) ter goedkeuring voor aan de SCL. De SCL stelt vervolgens vast welke schaatser(s) daadwerkelijk opgesteld zullen worden voor deze onderdelen en welke Aanwijsschaatsers hiervoor nodig zijn;

    Misschien heeft hij ook wel, zoals de afspraak, Bergsma-Bosker opgegeven. Door de beroerde selectieregels zou dat echter helemaal verkeerd uitpakken. En is hij door de SCL overruled, zoals dat volgens bovenstaande regel mag.
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Erben Wennemars vragen of hij nog een licentie heeft ?
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik heb een revolutionair voorstel in drie stappen.

    1) De TP wordt uit het programma gesodemieterd, Coopmans wordt ondergedompeld in heilig water om zo de herinnering aan hem collectief uit ons geheugen te verbannen (Arie Koops mag ook mee in dat dompelbad).
    2) Kramer, Roest, Bosker en alle andere JV monden krijgen een stuk tape op hun bakkes.
    3) We stoffen Stroetinga af en laten hem met Bergsma de MS rijden op de spelen, Anema is als coach aanwezig.

    Voila, MS goud in de pocket. We zijn af van het eeuwige gezeik over dat onderdeel waar we toch niks mee doen en als klap op de vuurpeil zeggen we bye bye tegen die bondscoach zonder ballen.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    We kunnen de selectieregels ook compleet omgooien en het via een loting doen. We rijden het OKT, en hoe hoger je plaatst hoe groter de kans dat je ingeloot wordt voor de Spelen. Nu is niemand meer zeker en zijn we allemaal blij.
  11. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Zeker, een simpel belletje: "Patrick, je had misschien gehoopt naar 1500m-3 door te schuiven, maar dat is geen optie geweest. Sterker nog, als we het 100% conform het reglement hadden gedaan, had je zelfs je 10K-2 plek aan Sven verloren. Vandaar deze keuze." voordat het publiek bekend gemaakt werd, had veel onvrede kunnen voorkomen.
    mi vindt dit leuk.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Maar juist van die bepaling zijn ze afgeweken door te besluiten dat de bondscoach vóór het OKT een verzegelde envelop met daarin de beoogde TP en MS-namen zou afgeven bij de SCL én de Atletenvereniging van de KNSB (o.l.v. Douwe de Vries).
  13. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Maar wat willen schaatsers als Roest nu bereiken? Dat hij uiteindelijk de 1500m-3 mag rijden ofzo? Maar mijn waardering voor JV is na dit OKT weer wat gedaald.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Dat zie ik toch wel anders. Laat ik het zo zeggen: de Jumbo-langebaanploeg (Orie voorop) heeft weinig met de massastart. Waarom heeft Roest nog nooit een massastart gereden, terwijl hij het wel moet kunnen? Waarom doet Kramer het bijna nooit? Antoinette de Jong? Joy Beune? Carlijn Achtereekte?

    De Jumbo marathonploeg heeft een aparte organisatie en traint veel apart. Die willen op hun beurt de beste zijn in wat ze doen. Jumbo gaat niet sponsoren om derde viool te spelen. Bij het dameswielrennen trekken ze als nieuwe ploeg ook meteen Vos aan. Dus trekken de marathonploeg Hoolwerf aan, één van de grootste talenten in het marathonschaatsen en op de massastart. Niet meer en niet minder, volgens mij. Ik zie niet echt wat daar mis mee is.

    Dat ze vervolgens tijdens de massastartwedstrijd en in een incidentele marathon samenwerken is officieel tegen de regels, maar houd je bijna niet tegen. Natuurlijk is er wel communicatie. En natuurlijk zien ze liever iemand van hun zusterploeg winnen, dan een ander. Daar is Anema moet zijn ploegen ook vaak schuldig aan geweest. Koen Verweij heeft daarover ooit nog ruzie met Anema gehad. Reed bij de Renault opleidingsploeg en moest bij een marathon per se in dienst rijden van het toenmalige BAM, wat ie niet wilde. Bij een NK Massastart heeft Anema volgens mij ooit nog eens drie ploegen aan de start gehad, die ook samenwerkten. Ik roep al vele jaren dat de regels daarover moeten worden nageleefd of aangescherpt, ook in de marathons.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Door het meedoen van de langebaan ploeg met zoveel mogelijk deelnemers op het NK wordt alleen maar bevestigd dat het wel een belangrijk onderdeel is voor de ploeg. Al is het maar om er maximale invloed te krijgen. Het expres in de weg rijden bij het uitzakken vanaf de kop in de finale geeft ook wel aan dat men alles geoorloofd vond om maar te winnen of om een ander te laten verliezen.
  16. Palko

    Palko Active Member

    Dat komt er (voorlopig) niet. Ten eerste omdat Otterspeer liesklachten heeft en zich richt op zijn herstel. Ten tweede omdat hij weet dat hij er geen recht op heeft (overigens zal hij de startplek vast krijgen als Krol om wat voor reden dan ook afzegt, want Nuis zal zijn ploeggenoot de 500m vast gunnen). Ten derde omdat hij niet bij Jumbo Visma rijdt.

    Ik heb werkelijk helemaal niks tegen Jumbo Visma. Ik ben zelfs groot fan, overigens ook van de andere ploegen hoor. Ze hebben het wederom fantastisch gedaan bij het OKT! Net als de afgelopen jaren staan ze er op het moment dat het moet en winnen zo vele startplekken en medailles in alle kleuren op toernooien.
    Nu vind ik het echter behoorlijk frapant dat er verschillende mensen uit JV op elkaars startplekken lopen te 'fitten' via de media. Het lijkt wel alsof er veel onrust is binnen het team. Ik hoop van harte dat dit niet in de weg gaat zitten op de Spelen en ze daar nog samen met de andere Nederlandse schaatsers optimaal kunnen presteren.
    chicagodude vindt dit leuk.
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ander onderwerp, maar wel iets waar de KNSB wat mee moet voor de volgende Olympische cyclus. Ik dacht dat dit probleem wel weg zou ebben nu de satellietploegen in de marathons zijn verboden. Dan valt die numerieke meerderheid bij bijvoorbeeld Anema, maar ook bij AB Vakwerk weg. Je kunt immers ook maar 6 man (+ wisselrijder) inschrijven voor de marathons. Daardoor bestaat er in principe nu ook een gelijk speelveld, want iedere langebaan of marathonploeg kan als ze dat willen zoveel man inschrijven voor de MS competitiewedstrijden. Vervolgens is het de kunst om in die competitiewedstrijden uitslagen te rijden zodat zij zich allen plaatsen voor het NK Mass Start (in feite alleen Anema gelukt). Gelijke kansen dus. Maar nu wordt het tricky.

    JV heeft met de marathonploeg in principe al 6 deelnemers die zij via diezelfde plaatsingswedstrijden aan de start van het NK kan krijgen (ongeveer hetzelfde aantal dus als Anema en de andere ploegen). Vervolgens heeft JV nog de langebaners die zich door World Cup-deelname (vanaf de 1500m of langer en de teamonderdelen) automatisch plaatsen voor het NK Mass Start. Daarnaast kan zij in de competitiewedstrijden nog deelnemen met de JV-development teamgenoten. Er zit geen limiet aan. Ze hadden dit seizoen al met een man of 13-15 aan het NK Mass Start kunnen meedoen. Dan spreek je over 50-60% van het maximale startveld (max. 28). Terwijl JV nu al het grootste aantal deelnemers in recente jaren opstelde. Dat loopt dus uit de hand. In de marathons speelde JV ditzelfde spelletje door wildcards aan te vragen voor de langebaners, terwijl er al 6 (max. aantal deelnemers per ploeg) JV Marathonrijders deelnamen aan de wedstrijd. Zo stonden ze opeens met 9 man aan de start (én werd er samengewerkt), terwijl nou nét de satellietploegen na een hoop gezeik zijn verboden. Daar waren een aantal marathonploegen aardig over de rooie van, en terecht. Vooral de KNSB zit op dit vlak niet op te letten.

    Overigens moet ik wel zeggen dat ik sommige passieve vormen van samenwerking prima vindt. Bijvoorbeeld: Stoltenborg (JV Marathon) rijdt weg met een stel aanvallers. Snellink (JV langebaan) houdt de benen op kop van het peloton stil en dwingt andere ploegen om te rijden. Daar kan ik mij amper aan storen. Immers een tactische overweging waar hij zelf ook voordeel uit kan halen; niet alleen zijn gelieerde ploeggenoot. Wat JV op het NK Mass Start deed vond ik dan weer wel een storende vorm van collaboratie. Daar werkten JV Langebaan en JV Marathon samen door een massasprint te forceren (ze reden voorin als trein kop-over-kop) en probeerden ze Bergsma te neutraliseren door Bosker op hem te zetten (iets minder storend; Bergsma wilde een aanval inzetten en raakte 'm vrij makkelijk kwijt, maar werd geblokt door een JV afzakker). Daarmee kaap je de koers toch een beetje. En verderf je het plezier. Als je dan toch samenwerkt, dan zie ik als romanticus (;) ) liever kopgroepjes om de koers mee te kleuren.
    G1ant vindt dit leuk.
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Back on topic. Roest houdt zich koest:
    ''Vrijdag zal ik deelnemen aan de Team Pursuit op het EK. Het mag duidelijk zijn dat ik dit niet doe omdat de bond dit van mij vraagt. Al zouden ze het graag anders zien is mijn onbegrip over de selectiekeuzes onveranderd. Ik doe dit om mijn teamgenoten en sponsors niet in de steek te laten, en omdat er een titel te verdedigen is.''

    https://www.instagram.com/p/CYWLezMtMKf/?utm_source=ig_web_copy_link
    Camila en Palko vinden dit leuk.
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat is dan wel weer netjes. Duidelijk dat hij het niet eens met de gang van zaken, maar laat ook de ploeg niet in de steek. Ik denk dat het niet zo gammel is in die ploeg als sommigen hier getheoretiseerd hebben.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat meerdere in de JV ploeg in de selectiekeuzes de hand van Kramer menen te zien, en de reacties, met name van Krol, duidt er ook op dat meerdere schaatsers daar al langer niet zo blij zijn met de disproportionele invloed van Kramer (wellicht ook binnen JV zelf)

    of het idd Kramer is die zichzelf naar de MS heeft gelobby’ed is de vraag. Het kan ook prima zo zijn dat de SCL Sven nog steeds zo hoog heeft zitten door zijn hele carrière dat ze hem ietwat overdreven kwaliteiten toedichten voor dat onderdeel.
    Camila en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina