We zijn weer begonnen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door JJS, 11 okt 2020.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik ga er al vanuit dat ik niet/amper meer schaats deze winter. Als de boel half februari wel weer open gaat maak ik vast nog wel een keertje een paar rondjes, maar er is niks om voor te trainen. Alleen als die vorst nou eens gaat doorzetten, dán ga ik serieus de schaatsen onderbinden
  2. Gummie

    Gummie New Member

    De volgende kunstijsbanen zijn open:
    1. Breda
    2. Den Haag
    3. Alkmaar
    4. Haarlem
    5. Hoorn
    6. Utrecht
    7. Geleen
    En dan valt op dat bijvoorbeeld Eindhoven dicht is terwijl die ook half open is. Dus het is soms vrij willekeurig wat wel en niet open is. Alle binnenbanen zijn natuurlijk dicht, maar daarbuiten is het de willekeur die regeert, helaas.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Eindhoven is wel open voor de clubs.
  4. Gummie

    Gummie New Member

    Oké, maar wel jammer dat die dan dicht is voor de recreanten terwijl die andere 7 banen voor iedereen open zijn.
  5. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Ik kan alleen voor Utrecht spreken. Daar zit een beperking op het aantal mensen dat per uur op de baan mag. Waardoor het lastig wordt om spontaan te gaan schaatsen. Bijna alle plekken zijn al door verenigingsrijders ingenomen. Alleen de uren tijdens werktijden zijn vaak genoeg mogelijkheden.
  6. senior

    senior Member

    Niet voor trainingen via de bij de baanvereniging aangesloten verenigingen, wel voor het gewone publiek.
  7. JJS

    JJS Active Member

    Precies, dat maakt het helemaal krom. Het ijs ligt er nog gewoon en net of je via een vereniging niet besmet kunt raken. (gek genoeg is mijn volleybal vereniging half oktober wel helemaal gestopt met alle activiteiten)
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    Inderdaad raar dat verenigings-trainingen wel doorgaan. Volgens mij is dat niet helemaal de bedoeling... (maar het zal wel net binnen de regeltjes vallen)
  9. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Is ook raar, jeugd mag nog, maar volwassenen mogen met nog maar 2 en niet binnen sporten. Groepstrainingen zouden helemaal niet meer kunnen voor 18+. Mogelijk kunnen verenigingsleden alleen inschrijven als individu. Misschien kunnen de hier aanwezige leden die lid zijn van een schaatsvereniging meer vertellen over wat tijdens deze lockdown nog de mogelijkheden zijn.
  10. senior

    senior Member

    We moeten als eenlingen trainen op een van te voren verstrekt programma zonder trainer op het ijs, dus allemaal op 1,5m (Dat geldt dus voor 18+. Jeugd mag dan weer wel in groepen met trainer.) Ik ben het er wel mee eens dat het inderdaad allemaal erg krom is maar ik pak de mogelijkheid die er ligt, dat dan weer wel.
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

  12. JJS

    JJS Active Member

    Ik las het ook, maar ik denk dat het meer een oplossing is om de kosten stil te zetten. Het bedrijf blijft bestaan en ik las ook niets over het afbreken van die baan. Die gaat volgend jaar in een nieuwe constructie gewoon weer open als het er rendabel uitziet. Dat ding is er ook ooit neergezet omdat er economische mogelijkheden voor waren.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    zou mooi zijn voor mensen in die regio als hij volgend seizoen wel weer gewoon open gaat


    intussen heeft ook Kardinge besloten om de stekker er voor de rest van het seizoen uit te trekken. Lockdown wordt meltdown schreef onze ijsvereniging. Ik schaats dus op z'n vroegst in oktober weer (tenzij Koning Winter ons nog gaat verrassen)
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

  15. JJS

    JJS Active Member

    Kop is eraf, net mijn eerste rondjes gereden. Wel weer even wennen maar was weer lekker.
    Elina vindt dit leuk.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    en dat was de laatste training voorlopig... :(

    maar... wel een persoonlijk ronderecord gereden!
    mi vindt dit leuk.
  17. JJS

    JJS Active Member

    Ik ga mijn werk ook waar mogelijk in de avonduren doen en zo overdag tijd maken om toch nog wat rondjes te rijden. Geen georganiseerde trainingen voor mij dus dat maakt het makkelijker.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, zelf rondjes rijden gaat wel lukken. Maar ik heb nog zo enorm veel te leren dat ik graag met een trainer schaats. Nu lijkt het er op dat onze groep gewoon eerder op de vrijdag gaat trainen. Deze week helpt dat niet ivm Sinterklaas op school, maar daarna wel weer. Voor zolang als het duurt...
  19. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Pffff ik ging morgen mijn eerste Geleentje van het seizoen doen, is buitenbaan, weet niet of die open mogen blijven?
    Of sluiten ze sowieso omdat hun zwembad, kleedkamers, sportzalen en cafetaria sws dicht moeten.
  20. JJS

    JJS Active Member

    Wat er nu uitgelekt is gaat de boel morgen niet meer open. Helaas. Was ook al enorm druk vanmiddag, ik was niet de enige die nog even een paar rondjes weg wilde tikken.

    (Zijn er in Belgie en Duitsland nog leuke banen die wel open blijven?)

Deel Deze Pagina