Viercontinentenkampioenschap 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 13 dec 2021.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Japan en China doen denk ik alleen mee aan toernooien waarmee ze richting Spelen kunnen, anders wordt corona belangrijker geacht volgens mij. Japan heeft natuurlijk ook een OKT ongeveer tegelijk met Nederland (nog maar een dag of 10 dus!), dan wil je niet vastzitten in Canada.

    Andere landen met te verwachten teams, alleen Canada had wel wat meer kunnen sturen in eigen land lijkt me. Door de bank genomen een wat slechter deelnemersveld dan 2 jaar geleden, maar dat viel te verwachten. Michael spaart zich voor zijn medaillekansen op de 1500 :p
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De Japanse ploeg moet bij terugkomst eerst in quarantaine, als ik het bericht op de Japanse site goed begrijp. Het Japanse OKT is daarom ook met 2 dagen uitgesteld, nu 29-31 december.
    De Koreaanse kampioenschappen zijn zelfs 2 weken uitgesteld.

    Overigens interessant dat de ISU erg coulant is. Er staan rijders aan de start die zich niet via een wereldbeker een plek hebben verworven. Sommigen hebben zelfs niet de limiettijd gereden....
  3. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    Kazachstan gaat in ieder geval flink scoren in het medailleklassement zo te zien
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het is toch volstrekt logisch dat Japan niet deelneemt? De reden daarvoor is precies dezelfde als de reden dat de Nederlanders niet deelnamen aan de WB in Salt Lake City, met daarbovenop nog de reden dat de Japanners extra in quarantaine moeten.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik had toch wel op deelname van bijvoorbeeld Laurent Dubreuil gehoopt. Ik mag hopen dat Canada al besloten heeft hun beste man op de 500 en 1000 te sturen en dan zou hij vrijuit moeten kunnen rijden. Bloemen rijdt gelukkig wel.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bij de afgelopen twee wereldbekers was Howe sneller op de 1000 meter dan Dubreuil. Ik vermoed daarom dat geen van beiden is aangewezen.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik ook, maar nadat hij brons, zilver, goud, zilver, brons, brons, goud én brons heeft gehaald in de Wereldbeker 500 meter gun ik het hem om lekker thuis in (de omgeving van) Québec te zijn en te spelen met zijn kleine dochtertje Rose. Hij woont natuurlijk niet in Calgary, dus we kunnen wel denken dat het een thuiswedstrijd is voor hem, maar Québec ligt verder van Calgary dan Ankara van Amsterdam ...
  8. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat en je andere post maken een goed punt. Het OKT is in Quebec en hij zal voor de 1000 meter wel moeten rijden omdat ik vergeten was hoe goed Howe het deed. Gezien het feit dat Bloemen wel meedoet denk ik dat hij al aangewezen is voor de 5 en de 10.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dubreuil zal in Quebec vast ook de 500m rijden. Hij zal het geweldig vinden dat er eindelijk eindelijk een prachtige overdekte ijsbaan dichtbij zijn huis is en dat hij er een relatief belangrijke nationale wedstrijd van hoog niveau kan schaatsen.
  10. Robinson

    Robinson Member

    Dat van die extra quarantaine wist ik niet, dat is wel een reden om niet deel te nemen, anders kunnen ze allemaal niet deelnemen aan het OKT.
    Die andere reden die jij noemt, namelijk om dezelfde reden als dat de nederlanders niet deelnamen in Calgary (in SLC wel) vind ik geen reden om niet deel te nemen, want die vergelijking klopt niet helemaal, Nederland nam namelijk wel degelijk deel aan die World Cup, zij het met een soort van b-ploeg. Datzelfde hadden Japan en China ook kunnen doen, de echte toppers thuis laten en wat andere rijders een kans geven om mee te doen op een internationaal toernooi
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik zie Bloemen er nog wel voor aan om een wereldrecordpoging te doen vanavond als hij al geplaatst is voor de OS.
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De eerste Argentijnse medaille in de schaatsgeschiedenis!
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Alsjeblief Bloemen, doe geen WR-poging, de ISU heeft de stream geblokkeerd
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Mooie zege van Kleba in een rechtstreeks duel met meervoudig mondiaal medaillewinnaar Cha.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ted Jan Bloemen zal zometeen de tweede schaatser worden die zowel aan een Europees als aan een niet-Europees kampioenschap heeft deelgenomen. Wie was de eerste?
  16. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ianculescu?
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    @VorstM Heb je je idee voor een wereldranglijst met nieuwe wedstrijdstructuur al uitgedacht?
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Um stapt halverwege zijn 5000m na enkele ongeïnspireerde rondes uit. Iemand enig idee wat er met hem gebeurd is? Al 2 jaar geen schim van zichzelf. Hij oogt ook wat zwaar.
  19. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Is dat Artyom Belousov ?
  20. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Bloemen doet een WR poging (tweede volle ronde van 27,95), maar stort al voor de 3000m-grens in.

Deel Deze Pagina