Seizoen 2021-2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 15 jun 2019.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    als hij zich op tijd moet plaatsen ipv op punten, dan gaat die limiet ook sowieso wel lukken. Zo niet, dan zit hij ook niet bij die tijdsnelsten.
  2. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Volgens mij is dit mijn eerste post sinds anderhalf jaar.

    Yuskov slaat dit hele seizoen over vanwege problemen met zijn knie.
  3. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Nou dat is een lekkere binnenkomer dan. :(

    Maar toch bedankt voor de info.
  4. Kristian

    Kristian Active Member

  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wanneer wordt het 4CC gehouden? Ik denk dat er nauwelijks toppers te vinden zijn die een week voor de start van de OS voor hun plezier een jetlag op de koop toenemen.
  6. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Betekent dit niet simpelweg hetzelfde als dat Denis Yuskov gestopt is met schaatsen?
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het viercontinentenkampioenschap is nu in Calgary, een week na de Wereldbeker daar. Januari is nu wel heel erg leeg, met alleen een EK afstanden en een NK allround/sprint. Daar had echt wel een Wereldbeker bij gepast, ook al zouden er alleen maar Europeanen aan meedoen.

    Voordeel van deze planning is wel dat de kans op een goed deelnemersveld aanzienlijk groter is omdat de schaatsers toch al in Calgary zijn. Canada moet een goede delegatie kunnen sturen, het Amerikaanse OKT is in januari dus zijn zullen ook wel mee moeten kunnen doen. Vanuit China/Zuid-Korea/Kazachstan en kleine inline-landen verwacht ik ook wel deelnemers; Japan zal vermoedelijk afwezig zijn als het Japanse OKT eind december is.
  8. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Een bijkomend voordeel is dat het waarschijnlijk gelivestreamed wordt op het Youtubekanaal van de Oval.
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Dit is wat de ISU en de Nederlandse schaatsers willen toch? Een legere kalender, want het is al zo druk. In de jaren zonder WK Allround nog even de Wereldbekerafsluiting in februari plannen en dan heb je de internationale sport keurig verdeeld over 2 maanden, eentje half november tot half december en nog 2 weekjes in februari. Kun je in januari lekker op trainingskamp ofzo. In februari kan het sowieso al best warm zijn in Nederland, goed dat het dan niet ook nog in maart doorgaat, dat zou echt te gek zijn.
    ChefSpijker, Giel1 en Duif vinden dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wat dat betreft was dat coronajaar echt ideaal voor de ISU. EK, twee World Cups, weekje rust, WK en klaar met die handel. Minder deelnemende landen dus minder deelnemers dus minder lang schaatsen kijken. Absoluut geen WK sprint of WK allround want o wee je zou eens een toernooi organiseren dat de mensen willen zien. En geen publiek, want daarmee wordt de indruk gewekt dat niemand het schaatsen leuk vindt en dat is precies het beeld dat de ISU wil achterlaten. Perfect seizoen voor de ISU! @VorstM ;)
    Giel1 en Duif vinden dit leuk.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Vanessa Herzog meldt op insta dat ze er waarschijnlijk heel het seizoen uit ligt.
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Heel sneu
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ach wat jammer.
  14. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Het zou wellicht lastig geweest zijn door alle coronaregels en bijbehorende reisbeperkingen, maar een world cup in Azië 2 weken voor de OS had ik een goed idee gevonden. Gewoon als een soort trainingswedstrijd. Of hooguit meetellend voor kwalificatie voor het WK.

Deel Deze Pagina