Wedstrijden oktober 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 30 sep 2021.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dit lijkt me het gevolg van falende tijdwaarneming.
    leenstrafan en Asterisk vinden dit leuk.
  2. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Naar wie toe is dit niet netjes dan? Al die arme Nederlandse schaatsers die nu geen aandacht krijgen? Het feit dat als een oninteressante weinig bijzondere schaatser als Esders zijn contract inlevert dit een nieuwsbericht krijgt in s lands grootste krant betekent al wel dat er aan aandacht geen gebrek is voor onze kanjers.

    Daarbij, alsof niemand meer naar de 1500 gaat kijken omdat er daarvoor al een WUR poging is gedaan.

    Heel veel schaatsers hebben überhaupt geen NK om aan mee te doen, waarom zou je dan niet een paar rondjes mogen rijden voordat een ander NK begint.

    Tsja, als je je daardoor van je stuk laat brengen dan kijk je toch niet? Als iemand een WR in Inzell rijdt in hetzelfde weekend als het NK kan je je daar als Nederlander ook door van je stuk laten brengen. Daarvoor hoef je niet in dezelfde half te rijden.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Zou kunnen. De rondetijden van De Vos zijn bijvoorbeeld niet waargenomen en het schema van De Boer is ook bijzonder (alles 30,47 tot een 33-er in het laatste rondje). Aan de andere kant is het dan wel frappant dat er een afwijkende rondetijd is in het midden van de race en dat die maar 0,01 sec afwijkt. Doorgaans krijg je dan hele rare glitches.

    Overigens zijn de ''meer realistische'' schema's ook het bestuderen waard. Wijfje, Dul, Groenewoud, Schouten, Den Hertog, Due Schmidt, Bouma en Ramler allen vlakke rustige schema's met een flinke versnelling aan het slot.
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het zou kunnen dat de rondes niet 29.170 zijn maar iets als 29.171. Als je dat telkens bij de tijd optelt heb je op een gegeven moment genoeg duizendsten om een honderdste extra te hebben, wat je elke zoveel rondes een ronde van 29.18 geeft.
  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nee, want van een bizar ingeplande werelduurrecordpoging vlak voor aanvang van het NK Afstanden krijg je als schaatser op een paar meter afstand niets mee... Met al die tv's in de warming-up ruimtes, krachthonken, en in de letterlijke wandelgangen ontkom je daar gewoon niet aan.

    Het is een Nederlands Kampioenschap. Dan moet het dáár over gaan en dat instituut respecteer je. Of moeten we Patrick Roest nu ook op het vliegtuig naar Canada zetten om daar vlak voordat zij hun nationaal kampioenschap beginnen een wereldtijd te rijden? Dat is toch gewoon raar provocerend gedrag? Als iemand een werelduurrecordpoging wil doen, be my guest. Maar doe het dan lekker in Inzell. Dan kan men zich in Thialf gewoon concentreren op het NK en naderhand (of tussendoor, als ze willen) zien wat iemand elders allemaal heeft uitgespookt. Je kunt jezelf makkelijker van je mobiel en je collega's afsluiten, dan voor iets wat letterlijk voor je neus plaatsvindt.

    Maar goed, vooralsnog is het allemaal koffiedik kijken. Eerst zien of de poging ervan komt en dan wie die poging gaat wagen.
    SprintMaster en diploma vinden dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hier is iets niet in de haak. Kijk eens naar de rondetijden van het eerste kwartet 3km:
    29.17-29.17-29.17-29.17-29.18-29.17-29.17 (J. Bergsma)
    30.81-34.72-34.72-34.72-34.71-34.72-31.90 (P.D. Schmidt)
    30.47-30.47-30.47-30.47-30.47-30.47-33.14 (T. de Boer)
    21.95-???.... (J. de Vos)
    Dit kunnen onmogelijk echte rondetijden zijn.

    Vergelijk dat eens met het derde kwartet:
    33.15-32.81-32.30-32.07-32.26-31.93-31.08 (I. Schouten)
    32.73-33.09-32.57-32.58-32.44-32.41-32.31 (M. Wijfje)
    30.89-31.21-30.55-30.32-30.09-30.50-29.61 (V. Ramler)
    30.94-30.76-30.44-30.62-31.05-31.93-32.29 (J. Koeleman)

    Het is een beetje apart hoe drie van de vier rijders zo'n versnelling hebben, maar ze rijden allemaal in dezelfde ploeg dus dat is best mogelijk. De vierde rijder (Koeleman) rijdt een oplopend schema. Hier was de tijdwaarneming dus niet vastgelopen.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Goed punt. Ik vergeleek de betere tijden met elkaar, maar die reden natuurlijk niet allemaal in hetzelfde kwartet. Als je die 4 op een rijtje zet, dan klopt er duidelijk iets niet.
  8. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Och wat heeft het instituut het toch zwaar.

    Schaatsers kunnen ook voorkomen dat ze tijden uit voorgaande ritten te horen krijgen.

    Wordt roest dan ook heel bang als Nuis een goede 1000 rijdt voor zijn 1500? Of wordt ie alleen bang van mensen die dat weekend verder niet rijden? Als bergsma ik het weekend van het NK ook een marathon solo wint, is Roest dan ook helemaal van de leg?

    Misschien mocht ie wel niet op Inzell en vroeg ie het daarom maar bij Thialf, Zweden heeft geen thuisbaan he. (Dit lijkt me onwaarschijnlijk, maar je weet het nooit).

    Bij meerdere kampioenschappen vinden er volgens mij in hetzelde weekend ook gewone time trials plaats, waaronder die van Canada als ik het juist heb dus dat zou je kunnen doen ja.

    Tsja, het klinkt vooral als wat gezeur in de marge. Als ie het doet is het leuk en vindt het publiek het ook supermooi. Dat lijkt me het grootste gevaar, dat mensen daadwerkelijk leuke schaatswedstrijden kunnen gaan zien.
  9. Duif

    Duif Well-Known Member

    Bizar inderdaad
  10. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het is op zich wel een interessante discussie in hoeverre de KNSB buitenlandse schaatsers moet steunen cq faciliteren.
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Wel eens met asterisk hoor.
    Op de laatste spelen was er nog net geen totale sweep aan goud voor NL maar de karrevrachten aan medailles leveren de schaatssport niet veel goeds. Nu is er een heel goede buitenlandse schaatser zonder ijsbaan. Waarom zou ‘het schaatshart van de wereld met het beste publiek van de wereld’ dat niet faciliteren? Zeker als het ook nog om een bijnummer gaat?
    Als Roest de beste en grootste wil zijn begint dat toch echt in zijn eigen hoofd.
    Focus on what you can control!
    leenstrafan en EenBrabander vinden dit leuk.
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De KNSB heeft als doel om het beste schaatsland ter wereld te blijven. Als dat het doel is moet de KNSB zich toch een paar vragen stellen:
    - waarom huur je als bond ijs bij Thialf om vervolgens een buitenlander uit te nodigen om een aanval te doen op een wereldrecord van een Nederlander?
    - waarom mogen buitenlanders op KNSB-uren trainen?
    - waarom leid je als bond trainers op die vervolgens naar het buitenland verkassen om daar hun opgedane kennis te gebruiken?
    SprintMaster vindt dit leuk.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hoe zou je dit willen voorkomen? Nederlandse coaches verbieden naar het buitenland te gaan?

    Buiten dat, hoe kleiner de sport wordt (wat gebeurt als er geen buitenlandse concurrentie is), hoe minder aanzien de sport heeft en hoe minder de medailles waard zijn.
    mi vindt dit leuk.
  14. mi

    mi Well-Known Member

    Als Ronaldo voor Ajax-Feijenoord het wereldrecord hooghouden wil verbreken in het voorprogramma, moet de KNVB daar dan bezwaar tegen maken?
    Ook als het zou helpen om een niet uitverkocht (noodlijdend) stadion uit te verkopen?
    Als Tadic daar geïntimideerd van raakt, over wie zegt dat dan iets?
    ZeeKoei, proeme en Asterisk vinden dit leuk.
  15. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Daar ben ik het wel mee eens. Een potje schaak winnen van je neefje van 8 jaar is ook niet erg eervol. Je hebt waardige tegenstanders nodig voor een glansrijke overwinning. Ik denk echter niet dat de KNSB zich moet opstellen alsof ze aan ontwikkelingshulp moeten doen. Dat zou wat arrogant zijn ook. Me dunkt: met Dubreuil, Takagi, Van der Poel, Golikova, etc. hoef je niet te denken dat de concurrentie beperkt is.

    In andere sporten word je vreemd aangekeken als je voorstelt dat concurrenten geholpen moeten worden. Bayern München is 9x achter elkaar kampioen van de Bundesliga geworden. Als de technisch directeur vervolgens in de bestuursvergadering aangeeft dat het tijd wordt om Borussia Dortmund en Red Bull Leipzig te ondersteunen, wordt hij uitgelachen denk ik. Bij team SKY in het wielrennen was er ook geen haar op hun hoofd om de concurrentie te helpen na hun rits aan tourzeges.

    Nederlandse coaches verbieden naar het buitenland te gaan, zal juridisch wat lastig liggen. Maar misschien zijn er wel andere mogelijkheden. Volgens mij zijn er tal van bedrijven die zeggen: 'als je binnen x jaar vertrekt bij ons bedrijf moet je opleidingskosten die wij betaald hebben, terugbetalen.'

    Conclusie: ik denk je van mening kan verschillen in hoe rechtlijnig je wilt zijn in hoe strikt je moet zijn als bond in het kiezen voor je eigen rijders. Ik zit een beetje in het midden.
    Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
  16. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Tja, met Johan de Wit, Bart Schouten, en een heel stel anderen zijn sommige van die huidige toppers wel door Nederlandse coaches opgeleid, dus we hebben al wel degelijk een hand in het creëren van de huidige concurrentie. Hoeveel dat precies is is onmogelijk vast te stellen, maar invloed is er zeker.

    Het is een interessante balans. Schaatsen heeft aanzien in Nederland omdat mensen het op TV willen zien en naar het stadion willen. Nederland moet wel genoeg winnen, anders gaan mensen niet kijken. Aan de andere kant moet het WK ook niet een open NK worden, anders is het saai en haken mensen af.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Prima dat diegene die het WUR wil aanvallen aandacht krijgt. Maar doe dat op een ander moment. Dit is gewoon het hele evenement kapen, want de pers zal er waarschijnlijk veel aandacht aan geven. Zo zijn ze dan ook wel weer. Het voelt gewoon niet goed.
    Ben het wel met je eens dat de aandacht voor de nationale schaatsers soms wel erg overdreven is, maar dat is vooral bij de T. Ik vind wel dat je dit los moet zien van een eventuele WUR poging. Dat erbij trekken vind ik echt zoeken naar een stok om mee te slaan.

    Verder met Yuskov eens dat Thialf hier niet aan zou mee moeten werken als het een buitenlander zou zijn. Maar misschien denk Thialf hier hun zware verliezen mee goed te maken? ;)
  18. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het is de KNSB die hier toelaat dat Van der Poel deze poging doet, niet Thialf. De KNSB huurt de hele ijsbaan af bij nationale kampioenschappen van donderdag t/m zondag. De bond bepaalt vervolgens wat er gebeurt die vier dagen. De afweging zal hier zijn dat het misschien wat mooie reclame voor de sport is en leuk is voor degenen die eerder naar Thialf gaan komen. Het zal ongetwijfeld de NOS-uitzending op vrijdag gaan domineren. Ik hoor het Dione al zeggen tijdens de baanverzorging: "Dit zijn beelden van eerder vandaag toen Nils van der Poel het werelduurrecord verbeterde. Erben jij stond langs de baan, wat vind jij ervan?" En vervolgens een heel verhaal van Erben dat hij het een ongebruikelijke manier vind om je voor te bereiden op de Olympische Spelen.
  19. MAB

    MAB Active Member

    Wat een ophef over de werelduurrecord poging. Ik heb overigens uit vrij betrouwbare kring gehoord dat het NIET om Nils van der Poel gaat. Maar een Nederlandse schaatser
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, dat lijkt me ook. Alles op dezelfde honderdste is statistisch té onwaarschijnlijk.

    Nou, ik heb Richard Carapaz in een INEOS-shirt nog wel eens in de Tour een etappezege zien weggeven hoor! Een jaartje terug nog!

Deel Deze Pagina