Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

  1. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Denken jullie niet dat de Russen zich zeer bewust zullen zijn dat ze onder een vergrootglas liggen vanwege het dopingverleden?
    En dan zouden ze vrolijk verder gaan met dopinggebruik?
    Als ze dat al zouden hebben gedaan waarom wint Gulikova dan nu alleen de 500 meter met een minimale voorsprong op Kok maar de 4 wereldbekers zijn gewonnen door Kok en niet door een Russin(nen).
  2. Jimmy123

    Jimmy123 Member

    Sowieso leven we allemaal in een fantasiewereld als we denken dat topsporters (groot gedeelte en dus ook nederlandse topsporters) volledig 'clean' zijn. Schildkliermedicatie, astmamedicatie, genoeg incidenten bekend! Er wordt hoe dan het randje opgezocht met betrekking tot supplementen. Dan is het weer aan de WADA om bepaalde supplementen wel of niet toe te voegen aan de dopinglijst. De 1 gaat er echter iets verder in dan de ander. Laten we er dan maar op vertrouwen dat er genoeg getest wordt.
  3. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    In Rusland zijn zoveel schaatsers met goede trainers en trainingsfaciliteiten. Hoe groot is de kans nou dat iedere goede Rus een product is van massaal dopinggebruik en ze nog altijd minder winnen dan Nederland. Hoe bizar slecht zou hun systeem dan zijn (en hun doping ook trouwens).
  4. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Kunnen alle doping verhalen naar een ander topic? Al die negativiteit, vol wantrouwen verpest het hele topic toch hier. Of ben ik de enige die er zo over denkt?

    Laten we het gewoon over de mooie sport, en dit WK hebben.
    strawbale en Asterisk vinden dit leuk.
  5. nescio

    nescio New Member


    Nee, ik maak hem ook. Je kunt er helaas niet naast kijken. Je kan echter ook van nature last hebben van die pukkeltjes, dat is dan waar te nemen op foto's die voor de topsportloopbaan zijn genomen. Maar dat zo'n beetje iedere schaatsende dame in Rusland daar last van heeft, dat is eigenlijk volstrekt onmogelijk.
  6. nescio

    nescio New Member

    Als je geen argumenten hebt, kun je altijd nog gaan goochelen met de werkelijkheid. Maar de onderzoeken zijn duidelijk, en collectief dopinggebruik uitgevoerd door de staat is bewezen. Ook de bijwerkingen van bepaalde dopingproducten zijn bekend.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Voor mensen met zulke gedachten heet ze waarschijnlijk Dacne Schippers
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Daarom zou het ook erg dom zijn juist die producten te gebruiken
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Je kan natuurlijk ook drie ton schmink op je gezicht kappen zoals menig Nederlandse schaatster.
    strawbale vindt dit leuk.
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Da's om de aerodynamica te verbeteren
    JohnZero en ZeeKoei vinden dit leuk.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Golikova reed in Sochi maar mocht OOK NAAR PYEONGCHANG. Net als Voronina. Dan hoort ze dus bij de schone Russen.
  12. nescio

    nescio New Member

    Als je geen argumenten hebt kun je altijd nog achter de boodschapper aangaan. Maar het is helaas zo wat er staat. Bewezen collectief dopinggebruik, daarom is de straf ook verlengd. En de bijwerkingen van bepaalde dopingproducten zijn ook bekend, en er bestaat geen realistische kans dat zo'n beetje iedere schaatsende Russische daar van nature last van heeft. Het lijkt mij voor die meisjes erg genoeg en dat ze veel liever op normale sport bedrijven, twijfel ik eigenlijk niet aan. Zij zijn gewoon pionnen van de psychopaten in het Kremlin.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Puistjes worden ook veroorzaakt door hormonen. Ik weet niet of jezelf een vrouw bent, maar hormonen en vrouwen leveren geregeld rare dingen op dit betekent ook dat hoe je er op je 17e uitziet niet een recept is voor een mid twintiger, zeker als je door een topsport carrière veel en veel meer stress ervaart dan als 17 jarige. Volgens de cijfers heeft ongeveer 40% van de volwassenen (vanaf 25) last van acne, waarvan vrouwen 75-85% van die groep zijn. Dus in welke waanwereld leef jij om te zeggen dat dit raar is?
  14. nescio

    nescio New Member

    Ja, dat blijkt uit de laatste onderzoeken, en daarom is de straf ook verlengd.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Voor Rusland, niet voor individuele sporters. Ongefundeerde verdachtmakingen en alle russen als dopingzondaars bestempelen is gewoon niet oke.
  16. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En ik maar denken dat nescio "ik weet het niet" betekende
    VictorP vindt dit leuk.
  17. nescio

    nescio New Member

    Dan zouden er dus eigenlijk geen waarneembare verschillen met sportende vrouwen uit andere landen mogen zijn. En die zijn er overduidelijk. Incidenteel kan dit natuurlijk best bij een sportende vrouw voorkomen, maar het gaat om het collectieve verschijnsel bij de Russen. Die kans bestaat eigenlijk niet zonder dopinggebruik.
  18. nescio

    nescio New Member

    Doet hier niemand. Probeer eerst te lezen, en je vervolgens op zinnige argumenten te bezinnen.
  19. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik zou zeggen meld je aan bij de WADA, blijkbaar wordt je door een beetje googlen een dopingexpert.
    sysya vindt dit leuk.
  20. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Dit gaat om 2014 en vroeger. Hoelang moeten ze nog gestraft blijven? En op welke manier? En mensen die toen niet genoemd werden? En mensen die genoemd werden, maar waarvan niets bewezen is? Of mensen die niet genoemd werden, maar wel een jointje gebruikt zouden hebben? Of een product dat een paar maanden ervoor nog legaal was en uiteindelijk veel langer vindbaar dan eerst werd aangenomen?

Deel Deze Pagina