Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

  1. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het Wada is tegen deze uitspraak van de ISU in beroep gegaan bij het CAS. En het CAS heeft het WADA in het gelijk gesteld. Mikhajlov is vanaf nu voor 2 jaar geschorst.
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    Is dat niet een beetje gek? Als dit echt het verhaal was en hij niet gelogen heeft of er andere zaken spelen dan snap ik niet waarom hij zo zwaar gestraft wordt voor een onbewuste overtreding, wat eigenlijk niet eens een overtreding is vanwege de lage dosering.
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    sysya vindt dit leuk.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Moraal van het verhaal: beter lezen als je een drank tot je wilt nemen.
  6. Jimmy123

    Jimmy123 Member

    Los van het feit dat ik het ontzettend mooi vindt voor het schaatsen dat Nederland niet alles wint en dus ook de prestatie van Golikova prachtig vind.. zijn er nog meer mensen die toch altijd met argwaan naar de russiche schaatsers kijkt? Het slaat eigenlijk nergens op want als Nederland alles wint twijfel ik helemaal nergens aan. Maar met het russiche dopingverleden en die koppies van de russiche schaatsters vol acne.. ik kan het dan toch niet laten om die connectie te maken. Wellicht mijn eigen onterechte twijfel, maar toch benieuwd of andere het ook lastig vinden om de connectie niet te maken.
  7. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Het is maar net wat je wilt geloven. Ik denk er niet aan. Jij duidelijk wel.
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik ben blij dat je zelf al vraagtekens bij je eigen denken zet. Ik kan me op een bepaalde manier best voorstellen dat sommoigen met argwaan naar Russische sporters kijken, alleen is het baseren op zakan als een sporter's uiterlijk, acne e.d. zeer dubieus. Sowieso is acne vrij normaal onder topsporters, en er zit nogal verschil tussen sporters in hoeveel moeite ze doen om het via bijv. make-up te verbloemen.
    En om bij je eigen vraagtekens te blijven, een simpele vraag: heb je dezelfde gedachten ook bij Dafne Schippers, die ook veel last van acne heeft? Indien niet dan heb je je antwoord al m.b.t. vooroordelen jegens Russische/buitenlandse sporters, indien ja dan heb je antwoord over vooroordelen m.b.t. uiterlijkheden.
    strawbale en Bastiaan83 vinden dit leuk.
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Olga Fatkulina, Angelina Golikova en Olga Fatkulina hebben alle drie veel acne voor vrouwen ver in de 20 en met een gezonde levensstijl. Ik vind dat toch bijzonder, aangezien weleens wordt gesteld dat dit een bijwerking van dopinggebruik kan zijn.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  10. nescio

    nescio New Member

    Leuke schaatsdag op die 500 meter voor vrouwen na. Dubreuil die een rit alla Michel Mulder rijdt op het OKT voor Sochi. Afgesteld duwen blijkt het af te leggen tegen duwen voor beginners door wat grotere schaatstalenten. Maar die Russen dat kan echt niet. Je moet doen alsof je blind bent om het dopinggebruik niet te kunnen vastellen. Er bestaat eigenlijk geen werkelijke kans dat iedere huid van de schaatsende Russische dames vol met pukkels zit zonder collectief dopinggebruik. Ook de spieropbouw verraadt het gebruik van anabolen. Plus het al bewezen collectieve dopinggebruik in Rusland in dienst van het neofascistische regime.
  11. Jimmy123

    Jimmy123 Member

    Je hoort mij niks basseren op enkel uiterlijk. Het is een combinatie van het russische verleden waarin duidelijk is vastgesteld dat doping vanuit de staat werd geregeld. Daar bovenop het goede presteren van de russische schaatsers en daar weer bovenop het toeval dat zowel golikova, fatkulina en voronina (de drie snelste en meest succesvolle schaatsters) een bovengemiddeld onregelmatige huid hebben. Dit zorgt af en toe inderdaad voor argwaan, wat volgens mij niet geheel gek is. Los van alles is het in de topsport algemeen bekend dat alles en iedereen met middeltjes aan het spelen is. Er is gewoon een groot deel van de sporters die het randje opzoekt met betrekking tot vitaminen en supplementen die ze eigenlijk niet nodig zijn. Dit maakt niet weg dat ik hoe dan ook geniet van topsport. Maar hopelijk komt er een tijd waarin argwaan uberhaupt niet meer nodig is!
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Heb je zelf niet uit een verkeerd potje gesnoept, want je noemt er eentje twee keer
    fudd, Khlebnikov, chicagodude en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Precies de Russen worden namelijk ook nooit getest door internationale instanties. Daarnaast is het natuurlijk bespottelijk dat het land met de meeste ijsbanen ter wereld ritten kan winnen van Nederlanders. Het lijkt technisch ook nog eens nergens op bij die Russen. Pure anabolen.
  14. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Mwoah gezond. Topsport is vrij ongezond voor het lichaam toch? Dat zal ook wel voor de huid gelden. Ik vermoed dat een hoop sportsters er wel last van hebben, alleen de meeste dames smeren er een hoop troep overheen. Ook voor een sportwedstrijd.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  15. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Zolang zij niet betrapt zijn/worden op dopinggebruik zie ik geen reden om daar dan ook meteen aan te denken als ik hen zie schaatsen.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  17. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Wat een vooringenomen reactie is dit zeg.
  18. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    In Schaatscafe De Ronding, een subforum staat een draadje over dopingzaken.
    Maar ik persoonlijk vertrouw de Russen niet.
    En dan niet de schaatsers maar degenen die hen begeleiden. Ik betwijfel namelijk of je als Rus zijnde "Nee" kan zeggen tegen pillen oid die je coach je aanreikt.
    En @chicagodude , als 1 atlete van een land acné heeft vind ik dat iets heel anders dan wanneer zowel Voronina, Fatkulina en Golikova heftige acné hebben. Ofwel maar liefst 3 atletes van 1 land die ook nog eens medaille kanshebsters zijn. Dat vind ik ronduit verdacht.
  19. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Intussen heeft Kai Verbij zijn haar geblondeerd. In het wielrennen een vast recept voor dopingbeschuldigingen, volgens mij omdat het kan verbloemen dat je haar verbleekt door dopingmiddeltjes ofzo. Om maar even op het puistjesniveau te blijven.
  20. Celebithil

    Celebithil Active Member

    Tja, als we het toch over Russen en doping hebben: Ik had begrepen dat schone Russische schaatsers nog mee mochten doen met wereldkampioenschappen, maar op de 500m mannen wint een ex-dopingzondaar een medaille (jeugdzonde, maar toch), en op de 500m vrouwen doet ook iemand mee die voorkomt in documenten waarin dopingplannen besproken worden, en die ooit voor het leven verbannen was van de olympische spelen (en ja, ze is uiteindelijk vrij gesproken, maar ik blijf er mijn twijfels bij hebben).

Deel Deze Pagina