EK allround en sprint 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2020.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Is er een reden dat ze niet gewoon alles aanvullen tot de 20? Er is vast wel een Duitser of extra Italiaan te vinden die de limiettijden heeft gereden en best mee wil doen bij de mannen allround bijvoorbeeld. En dus geen Van der Poel of Loubineaud ofzo?
  2. Kristian

    Kristian Active Member

    These are provisional allotments. Assume that van der Poel (see above) and Loubineaud(?) have got the last two spots in the mens allround. Why have Poland and BLR lost one spot each?

    In the womens sprint Event, Norway was only offered two spots. Why?
    Skøyteranking vindt dit leuk.
  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Waar heb je dit vandaan, Kristian?
    Het lijkt erop, dat de ISU alleen heeft gekeken naar de lijst van geplaatsten en 6 reserves van vorig jaar mbt de WK allround en WK sprint. Dan kloppen namelijk deze aantallen voor de Europese landen. Maar daarachter stonden in het klassementje meer Europese schaatsers: hebben ze die vergeten? De regels zeggen er niks over dat het alleen gaat om schaatsers op de WK lijsten.
    Kristian en Skøyteranking vinden dit leuk.
  4. Check out "Norges Skøyteforbund" on Facebook. They published this earlier today.

    But the ISU doesn't seem to follow its own rules...
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik heb de brief die in november naar de bonden is gegaan, kunnen inzien. Daarin staat vermeld dat plekken alleen worden vergeven op basis van de gekwalificeerden en reserves van het WK van vorig jaar. En dan klopt dus die tabel hierboven. Staat niet zo in de Communicatie, maar goed.

    Aanvulling tot 20 vindt dan plaats door eerst schaatsers van landen toe te laten die nog helemaal geen deelnemer hebben op welk onderdeel dan ook, en dan voor landen die geen schaatser hebben op het betreffende onderdeel. Steeds op basis van een klassementje van officiele tijden.

    Dan is er ook nog sprake van een reservelijst voor "rejected quota places". Die lijkt dus alleen te werken, als landen de oorspronkelijke quota niet opvullen. Niet om op te vullen tot 20.

    Overigens is vandaag ook gewijzigd, dat niet alleen tijden uit officiële wedstrijden meetellen. Ook tijden uit niet-officiële wedstrijden kunnen in aanmerking komen, dit ter beoordeling aan de ISU. Door alle wijzigingen is waarschijnlijk niet meer 100% duidelijk of een wedstrijd nu wel of niet officieel goedgekeurd is (gebleven).
    Kristian vindt dit leuk.
  6. Kristian

    Kristian Active Member

    Thank you for the information. Strange that the ISU is not able to communicate better. If there are quotas left the day before deadline or something, it would be strange not to ask their members to apply. And to put a reserve on a reservelist without applying. Phew, big differense?
    Sensible addition in the rules about the the time demand.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    + Er is koud weer op komst...
    - ... maar de voorspelde luchtdruk tijdens het EK is 1033 hPa
  8. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nu al te doen met de analysten en commentatoren, die bij elke race tijden gaan vergelijken met het WKT, teleurgesteld gaan zijn en zich dan herinneren dat de omstandigheden toen ook wel erg goed waren.
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Katja Franzen meldt dat zij zich namens Duitsland heeft geplaatst voor deelname aan het EK Sprint. In haar nadagen gaat ze toch nog grote toernooien schaatsen.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het is toch wel lastig inschatten zo'n EK zonder dat er al wat internationale (wereld)wedstrijden gereden zijn, maar ik heb toch ernstig het gevoel dat Nederland op alle onderdelen zwaar favoriet is. Nog meer dan in andere jaren.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

  13. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Lijkt me ook. Hoewel ik de Nederlanders niet direct als favoriet boven Sablikova zou zetten. Verder zie je de afgelopen tijd dat het merendeel van de toppers uit Nederland, Japan, Canada en Rusland komt. Als Rusland een deel van zijn topfavorieten dan niet stuurt blijven er qua Europese toppers Nederlanders en een paar eenlingen over.

    Sowieso vind ik het niveau internationaal in de breedte momenteel niet heel denderend. Zeker bij de vrouwen moet het echt bijna helemaal uit de 4 bovengenoemde toplanden komen. De iets kleinere landen als Duitsland, Noorwegen, Korea, China, Polen, Italië en de VS hebben allemaal bij elkaar opgeteld 1 wereldtopper met Bowe en verder mogen ze blij zijn met een handjevol top 10 plekken.

    Wie zijn de podiumkandidaten van buiten Nederland dan wel?

    Allround mannen: Swings, Pedersen, Trofimov (?)
    Allround dames: Lalenkova, Voronina, Sablikova, Njatun (?), Lollobrigida (niet heel voor de hand liggend, maar bij het laatste EK wel podium gehaald)
    Sprint mannen: Moesjtakov, Lorentzen
    Sprint dames: Golikova, Fatkoelina, Katsjanova, Herzog
  14. Marcel van Dieren

    Marcel van Dieren New Member

  15. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik mis bij Italië Nicola Tumolero en Noemi Bonazza. En waarom melden de Britten Ellia Smeding niet aan?
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Op de inschrijflijst zijn al nummers aan de schaatsers toegekend & die kloppen (dus geen BEL !?) Silovs had ik ook verwacht.
    Van Zwitserland was bekend dat alleen Wenger zou komen.
    FRA, ESP, HUN konden alleen een plek op de reservelijst krijgen en hebben daar blijkbaar van af gezien. Hoewel Loubineaud wel een plek had kunnen krijgen.
    Tumolero is nog steeds in orde en kon niet meedoen aan de testraces in Baselga, zoals op de site van de Italiaanse bond stond. Over Bonazza werd daar met geen woord gerept. In ieder geval geen onderdeel van het nationale team.
    In plaats daarvan komt Linda Rossi.
    De Britten mochten maar 1 persoon aanmelden en hebben blijkbaar voor Kersten gekozen. Die overigens nog helemaal niks gereden heeft dit jaar.

    Maar hopelijk is deze lijst niet volledig. Ik heb hem in ieder geval wel gebruikt om de allereerste post in dit draadje te updaten.
  17. Kristian

    Kristian Active Member

    Belgium (Swings, Voste, Vanhoutte, Tas). Covid-19?:(
  18. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Swings had het EK als doel, voor zover dat kan in een seizoen van 4 weken, dus lijkt me dat ie gewoon start.

    https://nieuwsblad.be/cnt/dmf20210111_95261177

    Interview van vandaag met m waar het EK in ieder geval gewoon genoemd wordt.
  19. Kristian

    Kristian Active Member

    All the four belgians are now on the list. :), Guess we should await the normal "Entry List" on the ISU site.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    PHEW
    ZeeKoei vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina