Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    WK afstanden ook naar Heerenveen, en wel 11-14 februari. Er is dus tussen de wereldbekers en het WK nog een weekend vrij !? Waarin we dus wel verwachten dat de schaatsers in de bubbel verblijven, neem ik aan.
    De wereldbeker in Changchun en de WB-finale in Heerenveen zijn wel afgelast.
    Nu erg benieuwd naar de kwalificatie-eisen van de diverse toernooien.
    Laatst bewerkt: 24 nov 2020
    Kristian vindt dit leuk.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Om Japan nog een kans te geven in te stromen op de WK afstanden zou ik zeggen: de top 8 van de individuele afstanden en mass start van het WK vorig jaar plus de top drie van de team pursuit. Rest aanvullen met de beste tijden in de twee World Cups.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Maak dan gelijk van het EK Allround & Sprint een WK Allround en Sprint. Wat gaan die niet-Europeanen doen in die weken tussen de laatste World Cup en het WK? Grote kans dat er alsnog wat afzeggen wegens ''sparen voor het WK Afstanden'', maar dan verzekert men zich in ieder geval van een afgesloten bubbel.

    Wordt in ieder geval wel een hele lange bubbel voor de schaatsers die niet aan het EK meedoen. Mogen die rond dat weekend de bubbel dan tijdelijk, op eigen risico, verlaten?
    Laatst bewerkt: 24 nov 2020
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het is nog een veel langere bubbel voor de schaatsers die wel aan het EK meedoen, denk ik. Maar goed, de vraag is of de Wereldbekers serieus zijn of niet. Serieus in de zin van kwalificatiemomenten voor het WK, maar ook serieus in het vaststellen van de quota per land voor volgend jaar. Dus dat als je geen wereldbekers rijdt, dat je dan maar 1 schaatser mag sturen volgend jaar (en dus ook maar met een miniploeg naar de OS mag).
    Duif vindt dit leuk.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat eerste wel, dat tweede lijkt me niet. Vermoedelijk nemen ze de quota voor dit jaar mee naar volgend jaar. Het klassement valt nu gewoon weg.
  6. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Natuurlijk ben ik blij dat er een WK Afstanden komt. Maar dat het een sport lukt om slechts 4 internationale wedstrijden en dat op slechts één plek te organiseren, is een regelrechte blamage.
  7. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Het bevestigt andermaal hoe klein schaatsen als internationale sport eigenlijk is in vergelijking met de andere wintersporten. Biatlon, skiën, allemaal hebben ze gewoon een volwaardige kalender weten te creëren. De andere sporten volg ik niet zo, maar zag ze van 't weekend tijdens het zappen ook alweer ergens van de schans springen. Dus ook die zullen wel een volle kalender hebben als ze nu alweer bezig zijn met wedstrijden. Het is ook niet toevallig dat uiteindelijk alles in Nederland wordt gehouden, het enige land dat er wel echt de centen voor over heeft. Want nu die wedstrijden organiseren kost natuurlijk enkel geld. En de Russen zitten met die internationale schorsing, die mogen wellicht helemaal geen WK Afstanden organiseren of zelfs aan meedoen.
    Duif en De Keizer vinden dit leuk.
  8. Kristian

    Kristian Active Member

    It came as a surprise to me that this Week End Japan competed in several World Cup Events in Europe: Biathlon, Ski jumping, alpine skiing, cross country skiing. Good news for the bubble? Sad that there are no international speedskating competitions this autumn. Not that the World Cup is a sucessful formula, but NOTHING is worse...

    Big in the Netherlands, but the Sport is becoming smaller. Have to rely on the bubble in january/february. Can the sport survive the pandemic?
    Laatst bewerkt: 30 nov 2020
    Duif vindt dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  10. Kristian

    Kristian Active Member

    Sad, but I also have to modify myself a little bit: Sport is not the most important issue at the moment. Lets hope that other countries will participate, and that the "bubble" will be held under safe circumstances. The sport will of course survive this, one can even argue that this season could provide a opportunity to think about a fresh new start.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, dat is jammer. Ik heb even gezocht op de site van de Japanse bond naar een officiele reactie. Die stond daar niet, maar wel mededelingen, dat er bij de Nationale Studentenkampioenschappen in Ikaho van afgelopen weekend iemand positief bleek te zijn.
    Daarop is de wedstrijd onmiddellijk gestaakt: de afsluitende 10 kilometer is niet meer verreden.
    Bovendien is de Japan Cup in Fujikyu van komend weekend, waar alle toppers zouden verschijnen, ook meteen afgelast. Helaas, daar hadden wel wat outdoor-wereldrecords kunnen sneuvelen.

    Als ik tussen de regels doorlees, zullen de quota voor de WB van volgend jaar gaan op basis van het seizoen 2019/2020. Nu nog afwachten hoe de kwalificatie voor het WK 2021 er uit ziet (en voor het EK, en voor de wereldbekers).
  12. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Lijkt erop of de Japanse schaatsbond gewoon de centen er niet voor over heeft en dit bubbelverhaal als makkelijk excuus gebruiken. Er staat niets op het spel voor ze buiten paar WK-medailles. Als er plekken voor de Spelen te verdienen waren, was 't wellicht een andere zaak. Want precies wat Kristian aangeeft, in andere wintersporten zijn ze wel gewoon actief in Europa. Waarbij er om de week of om de twee weken naar een nieuwe locatie gereisd moet worden. Kan me moeilijk voorstellen dat dat bubbeltechnisch beter is.
    Eelco vindt dit leuk.
  13. Kristian

    Kristian Active Member

    Interesting enough, norwegian (and others) cross country skiers are starting questioning the need to travel from place to place. To stay at few places are better. They are questioning the concept of "tour de ski" to be held in several places instead of one.

    Another way of saying something similar/related to the thing mentioned in the post above: You always feel that the participation in World Cups and even Championships in speedskating is weighed against necessity (i.e. Jumbo-Visma going to Collalbo or the North Americans dont minding so much to qualify skaters to allround champs).
  14. Kristian

    Kristian Active Member

    Dont have knowledge of the Olympic qualifying process in the other sports. More participants in each event than in speedskating. And i.e. in biathlon, if you are good at one event, you more or less can be competitive in all. For the lesser nations, I think its important what you achive in the World Cup. In other words: Dont know if Japan would risk something if they had not sent ski jumpers to Europe - a sport they are competitive in - , but I recall that Ole Einar Bjørndalen (trainer in China) stated that not going to Europe had impact on their quotas.

    https://www.tv2.no/sport/11767065/
    Laatst bewerkt: 30 nov 2020
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik weet het ook niet, maar de bubbel gaat niet alleen over de schaatsers, maar je vraagt ook wat van mensen die normaliter niks met het schaatsen te maken hebben: hotelpersoneel, koks, chauffeurs van de busjes. Ik denk dat het handiger is als die maar kort in zo'n bubbel zitten. Vantevoren testen, 3 dagen niet naar huis kunnen, en na het weekend zijn de atleten weer weg. In de Heerenveen-bubbel zouden de mensen die in de hotels werken waar de schaatsers slapen, toch een week of 5 intern moeten blijven. Lijkt me toch niet de bedoeling dat die 's avonds naar huis gaan en dan de dag daarop weer in het hotel aan het werk gaan. Evenzo voor alle mensen die in Thialf werken. En mevrouw Maalderink zal haar man toch ook in die weken moeten missen.
    Kan me ook nog voorstellen dat het uitmaakt dat skien een buitensport is, en schaatsen een binnensport.
  16. mi

    mi Well-Known Member

    Ik geloof dit echt helemaal niet. No way! Dit wordt vast en zeker een ‘polderbubbel’ waarbij de schaatsers op hun kamer eten maar de kok gewoon naar huis gaat en af en toe getest wordt.
    No way dat de KNSB/ISU/House of sports gaat betalen om 100-en mensen naast de schaatsers en begeleiding 5 weken van accomodaties en salaris gaat voorzien want tegen normaal hoteltarief kan dit niet.
    In NL lukt het niet eens om een bekende coronapatient te verplichten thuis te blijven laat staan dat je gezonde mensen die getest worden 5 weken zilt/kunt opsluiten.
  17. mi

    mi Well-Known Member

    Ondertussen plaatst Jumbo Visma op hun teamaccount een foto van Otterspeer die zonder mondkapje Jac met mondkapje onder zijn neus omhelst.

    En dan vragen we ons af waarom de Japanners niet komen?
  18. Kristian

    Kristian Active Member

    Guess you are right in one way. If you look at it as three variables, things change if you put more money or quotaplaces into this "triangle-model" if you understand what I mean. Level of the coronaprotocol and comittment to it being the third.
    Laatst bewerkt: 30 nov 2020
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Zo lang er coaches zijn die niet weten hoe ze een mondkapje moeten dragen en er schaatsers zijn die twitteren dat de pandemie fake is, hoef je niet te verwachten dat er een goede bubbel komt.
  20. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Orie en Otterspeer zitten toch in hetzelfde team/bubbel en zullen grondig getest worden als onderdeel van een profteam. Is niet alsof ze een wildvreemde of andere medewerker langs de baan omhelzen. In andere sporten is dit niet anders. Bij voetbal omhelzen teamgenoten en coaches elkaar zonder mondkapje, bij wielrennen doen ze dat en zo kun je vast een lange opsomming maken. Zoek ook maar 's wat beelden op van bijvoorbeeld de honkbalcompetitie in Japan. Daar staan ze na een gewonnen pot ook gewoon met 30 man op elkaar te high fiven waarbij lang niet iedereen een mondkapje draagt. En da's zowat de grootste sport daar. Vind 't ook vrij overdreven om dan een mondkapje te moeten dragen. Is toch meer voor de bühne/beeldvorming dan dat het echt een groot effect heeft bij mensen die continu getest worden.
    Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina