De 15 beste Nederlandse olympiërs

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door strawbale, 24 jul 2020.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Precies.
    PS: de meeste proftennis wedstrijden worden bij de vrouwen door de WTA georganiseerd en bij de mannen door de ATP, dus moeten we gescheiden lijstjes voor beste tennistersen tennissers (blijven) maken?
    Nog zo'n 'feit': Als mannen bij een vrouwenmarathon meelopen worden ze ook gediskwalificeerd, dus aparte lijstjes?
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Nou ben ik toch nieuwsgierig :D Ruska zal er wel weer niet bij zitten, standaard zijn hele leven ondergewaardeerd geweest (in mijn ogen dan, he) dus dat zal nu wel niet anders zijn.
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Vergeer is voor mij 1 van de 3 meest indrukwekkende sporters die we ooit in NL gehad hebben, maar aangezien het om een lijstje Olympiers gaat is het een vrij logische gedachte te stellen dat een Vergeer dus waarschjnlijk niet in het lijstje zal komen omdat ze simpelweg geen Olympier is maar een paralympier. Daar kunnen we lang en breed over lullen maar het is en blijft een feit. Je kan haar wel een olympische sporter noemen, maar dat maakt het nog niet waar. Of het terecht is is weer een andere vraag, wat mij betreft niet en hadden ze paralympiers en olympiers samen kunnen (of zelfs moeten) voegen, maar daar gaat het niet over. Sterker nog, ik vind de naam 'paralympische spelen" waardeloos, noem het dan de para-olympische spelen of olympische spelen voor mindervaliden, dan was het duidelijk dat ze allemaal in 1 lijstje kunnen.

    Ik ben eigenlijk verbaasd omdat ik niet gewend bent dat je je zo antagonistisch opstelt (?)
    Laatst bewerkt: 30 jul 2020
    strawbale vindt dit leuk.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    grappig dat je "zelf weten" vet drukt en beantwoord met "precies" en vervolgens jouw visie probeert door te drukken.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    grappig dat je *denkt* dat ik iets doordruk - heb ik enig commentaar op andermans lijstjes gegeven? precies
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  8. mi

    mi Well-Known Member

    Nr 11: Ellen van Lange!
  9. Duif

    Duif Well-Known Member

    Als Nicolien Sauerbreij er in staat neem ik aan dat Stefan vd Berg en Bart Brentjes er ook in staan. Haalden allebei het 1e goud voor Nederland in relatief nieuwe sporten, die wereldwijd meer beoefend worden als snowboarden.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    nee hoor. Helemaal niet. Je zet consequent het woord feit tussen aanhalingstekens, je hebt het constant over hokjesdenken en je zet iemand op negeren die een andere mening heeft dan jij en nadat je "zelf weten" benadrukt ga je nog door met suggestieve vragen stellen. Maar verder heb je helemaal geen commentaar. Echt niet...
  11. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Goed lezen gaat je moeilijk af, merk ik.
    PS: ik heb niemand op negeren gezet vanwege "een andere mening" (en dat ook nergens gesuggereerd/gezegd)
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat vraag ik me af. VdBerg is inmiddels wel voorbijgestreefd door van Rijsselberghe, dus als VdBerg boven Dorian staat zou me dat wel zeer verbazen.

    Brentjes zou me inderdaad niet verbazen. Al was MTB wel relatief nieuw maar "fietsen" natuurlijk niet. Maar van mij mag hij er in.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    Leg eens uit hoe ik "hokjesdenken" anders moet interpreteren dan commentaar. En leg eens uit hoe ik "negeermedaille" anders moet interpreteren dan commentaar. En leg eens uit hoe ik aanhalingstekens rondom het woord feit anders moet interpreteren dan commentaar?

    tsja, als je na een opsomming van feitelijkheden komt met "Fijne hokjesgeest en ondermaatse analogie - bravo: je verdient hiermee een negeermedaille" dan maak je vrij duidelijk dat zijn inbreng je niet aan staat.


    laat die uitleg van dat commentaar ook maar zitten. Enig reflexief vermogen ontbreekt toch. Je negatieve sneer naar leenstrafan is en blijft onterecht, dat was mijn hele punt en dat is nu wel gemaakt.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Mee eens. Ik probeer dan ook nergens die "feiten" te ontkennen noch weerleggen, alleen doen ze er *voor mij* niet toe, in de context van een/mijn lijstje. Hoe strikt een ander dat wil opvatten, moet die persoon zelf weten, maar die hoeft mij niet op de "feiten" te drukken, want die zijn algemeen bekend.
    Dat de NOS of wie dit dan ook organiseert nog steeds in hokjes denkt, vind ik overigens bedenkelijk en achterhaald.
    PS: Paralympisch' is uiteraard een samentrekking van 'para' en 'olympisch'. (als ze het 'olympisch' hadden willen verhullen, hadden ze er wel paralimpics van gemaakt ;))
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het voorbeeld van de tennissers gaat in dit geval niet op. Als het een verkiezing was voor de beste WTA tennisster dan waren inderdaad de mannen uitgesloten (gebeurd trouwens ook gewoon, dit soort verkiezingen worden gewoon georganiseerd en niemand die dan zegt dat het gek is dat er geen man gewonnen heeft). Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar in een lijst voor de 25 beste Olympiërs worden Paralympiërs niet meegenomen omdat ze gewoonweg niet hebben meegedaan aan de olympische spelen.

    Ik denk dat je je energie beter kwijt kan aan het berichten van de NOS om 'ook' een soortgelijke lijst te maken voor Paralympische sporters. Ja ik weet het, weer zo hokjes denken, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat als je een paralympische sporter in dit lijstje zet deze persoon waarschijnlijk ondersneeuwt bij het grote publiek. Een aparte lijst geeft deze sporters een beter podium. Zou overigens ook prima kunnen dat dit al staat gepland aangezien de Paralympische spelen altijd na de Olympische spelen worden georganiseerd.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    strawbale vindt dit leuk.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ja die snap ik ook niet. Een Alberda zou sowieso nooit in aanmerking zijn gekomen voor deze lijst, dus waarom hij speciaal belicht word?? Dan kan ik zo nog wel een handvol coaches danwel chefs-de-mission noemen.....
  19. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Moge duidelijk zijn, hoewel..., dat ik geen voorstander ben van aparte lijstjes. Dus lijkt me logisch, hoewel...., dat ik geen behoefte heb de NOS te vragen ook een lijst voor para-sporters te maken.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Stefan vdBerg lijkt me sterk, vooral omdat het alweer 32 jaar geleden is en Dorian 2x op rij won toen de competitie sterker was.
    Brentjens zou op zich kunnen, maar ik denk dat in 1996 die sport qua wedstrijden (tenminste zoals die op de OS werd beoefend) als relatief minder competitief wordt beschouwd.
    Hoe goed ik Brentjens ook vind/vond, ik kan me niet voorstellen dat hij erin staat. Het snowboarden was qua competitie al wat meer 'established' toen Sauerbreij won.

    Dit is een beetje het algemene probleem voor sporters die goud winnen wanneer een sport voor het eerst op het programma van de OS staan, dan is vaak (niet altijd) de competitie niet per se het sterkst.

Deel Deze Pagina