Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zag het ook, dat zou prima voor haar zijn, qua tijden kan ze goed mee met die mannen en zijn ze waarschijnlijk net iets sneller wat juist goed kan werken.

    Het enige wat ik mij nog afvraag hoe Jutta en ADJ samen in 1 ploeg gaan functioneren. ADJ zal haar plekje als kopvrouw normaal gesproken gaan inleveren. Kan heel goed gaan, kan ook gaan knallen.....
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Is ook niet heel erg gek. ADJ wint internationaal niet zoveel en heeft mijns inziens ook niet echt het charisma van een kopvrouw zoals Wüst en Leerdam dat wel hebben. Ik moet zeggen dat ik de strijd tussen de kopvrouwen erg interessant had gevonden als Leerdam bij Reggeborgh was gebleven, waar Wüst nu dus ook zit.
    De Keizer vindt dit leuk.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar als je Ireen Wüst en Jutta Leerdam in één ploeg hebt, is dat volgens mij juist minder een issue, omdat Wüst al zo ervaren is, zoveel gewonnen heeft, dat ze intussen ook wel makkelijk kan accepteren dat er een jong talent is dat haar in sommige aspecten (1000 meter, Insta-followers) ingehaald heeft? Antoinette de Jong zit in de fase van haar carrière dat ze al wat gewonnen heeft, maar in principe nog meer kan/moet/zal gaan winnen dan ze nu al gewonnen heeft.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja dat denk ik ook, Wust heeft die druk niet, als zij vanaf nu niks meer wint dan tja jammer, ze zal daar echt wel van balen, maar ik denk niet dat ze zich er veel van zou aantrekken als Leerdam dan wel zou winnen. ADJ heeft in de 7 seizoenen waarin ze internationaal actief is nog geen grote prijs gewonnen, dat zal onderhand wel knagen denk ik, zeker als Leerdam met 21 en WK goud op zak even mee komt doen. ADJ werd toch altijd een beetje gezien als de gedroomde opvolger van Wust (zoals Roest dat was van Kramer), vooralsnog heeft ze het nog niet waar kunnen maken.
  5. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Laten we Antoinette de Jong niet overschatten. Iemand die zich niet individueel weet te plaatsen voor het WK afstanden, moet niet te veel babbels hebben. Jutta Leerdam plaatste zich wel en werd wereldkampioen... Het is ook niet zo dat zij in de pikorde veel hoger staat dan olympisch kampioene Carlijn Achtereekte.
  6. mi

    mi Well-Known Member

    Precies mijn gedachte. Wüst trekt al jaren haar eigen plan en is qua status echt ver los van alle andere NLse vrouwen. Alleen Ter Mors zou daar nog enigzins bij in de buurt komen qua langjarig succes maar met elk ander hoeft zij zich echt geen zorgen te maken.
    Probleem bij just lease was (volgens interview met de Jong in Helden afgelopen jaar) ook niet zozeer dat Ireen last had van Antoinette maar dat Antoinette last had van het feit dat het teveel om Ireen draaide. Maar ja, je kunt niet op grond van 1 EK titel een team om je heen bouwen. Wellicht is het wel evenwichtiger bij JV. Carlijn, Antoinette en Jutta hebben allen hun eerste successen geboekt naar zijn ook alledrie nog niet arrivé als wereldtoppers die dat meerjarig weten te behouden. In die zin is daar sportief gezien niet 1 kopvrouw waar er wel echte topmannen zijn. Commercieel gezien is Jutta andere orde maar dat kan ook ‘los’ worden geëtaleerd.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Antoinette de Jong is de laatste overgebleven allroundster van Nederland. Vroeger was je als beste allroundster automatisch kopvrouw; inmiddels ben je dan de loser van de groep.
    Koen vindt dit leuk.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Is het nou echt lonend om overal zo zuur over te zijn? Bij alle berichten die je leest, gelijk te denken wat een nare mechanismen er achter zitten? Bij alle berichten die je plaatst het zo negatief mogelijk te formuleren? Maakt je dat uiteindelijk een gelukkiger mens? Ik zou je niet graag op negeren zetten, want je plaatst soms interessante inzichten, maar kan het misschien af en toe een toontje minder cynisch?
    proeme, Eelco en EenBrabander vinden dit leuk.
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Volgens mij is de huidige wereldkampioene ook Nederlandse?
    De Keizer vindt dit leuk.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Niet de kopvrouw =/= loser van de groep. Ze is een prima schaatser, maar niet een type kopvrouw. Bovendien moet je wel kunnen winnen als je de beste allrounder bent, anders heeft het nog niet zoveel nut. Wüst was jarenlang ruim de beste allrounder van Nederland, en won ook, dus was ze de kopvrouw. De Jong is nu ongeveer even goed als Wüst maar wint niet het WK allround en komt niet eens altijd op het podium, terwijl anderen wel winnen en ook nog andere titels binnenslepen. Ze is een goede schaatsster en prima allrounder, maar als je niet verder komt dan de derde plek op een WK allround terwijl er vaak een andere Nederlander beter is dan wordt je niet de kopvrouw door je allroundresultaten. Als je dan ook geen wereld/olympische titels wint dan wordt je daar ook geen kopvrouw mee. Niet iedereen kan een kopvrouw/man zijn, en daar is niets mis mee.
  11. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Antoinette de Jong kwam bij de senioren binnen als een uniek talent. Sterker nog ze wist zich als juniore al te plaatsen voor de OS.

    Nu is ze 25 en moeten we concluderen dat ze sindsdien, maar één individuele internationale seniorentitel (EK allround) heeft gewonnen. Ook al gezien haar stormachtige entree, kunnen we haar geen laatbloeier noemen. De conclusie die we moeten trekken is dat ze een internationale subtopper is die regelmatig een medaille kan winnen, maar waarschijnlijk zelden zal winnen. Niks mis mee, maar onvoldoende als boegbeeld voor een Nederlands topteam.
    strawbale, chicagodude en mi vinden dit leuk.
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Michel Mulder wordt assistent coach bij Reggeborgh!
    Op naar de eerste titel op de 500m dames?!
    Camila en EenBrabander vinden dit leuk.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik zou dat zo geweldig vinden. Femke Kok wereldkampioene 500 meter met dank aan Michel Mulder. Dat is een droom.
    Groetjes, Camila, proeme en 3 anderen vinden dit leuk.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Klopt, toch heb ik het idee dat ADJ zichzelf wel als kopvrouw bij JV ziet, misschien ook vooral omdat Achtereekte zich daar nooit zo mee bezig heeft gehouden. Als Jutta erbij komt zul je toch zien dat alle media op haar zullen springen en dat toch ook binnen de ploeg veel aandacht naar haar zal gaan. Hopelijk heeft ze geleerd van het Justlease verhaal en kan ze zich nu op het schaatsen richten zonder frustraties over rangorde en haar positie binnen de ploeg.

    1 voordeel heeft ze wel, ze is van Wust af op allround gebied dus misschien kan ze voor de EK allround titel gaan dit jaar
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Je er niet op richten zegt nog niet dat je niet meedoet?
  16. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Volgens mij heeft Wüst gezegd dat ze niet meer mee gaat doen voor allround, maar dat weet ik niet zeker.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja dat dicht ik ook, volgens mij heeft ze gezegd dat ze het EK niet zou rijden.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Ik had het denk ik anders/verkeerd begrepen. Of ben oostindisch-doof :D
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Jumbo Visma is nu toch wel een ontmoetingspunt geworden voor WK junioren-winnaressen. Antoinette is er, Jutta en Joy komen elkaar ook weer tegen, net als bij de junioren.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat de media nu Jutta als kopvrouw ziet en niet Antoinette is misschien wel voordelig voor De Jong, want dat legt minder druk op haar schouders. Voor Leerdam lijkt druk geen probleem.
    proeme vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina