Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

  1. diploma

    diploma Active Member

    Ik hoop dat Bosker, Kramer en Roest zó goed worden op de teampursuit, dat de bondscoach in 2022 niet om hen heen kan en hen daarom voor de OS selecteert. Dan zijn mijn drie favoriete schaatsers alvast aan boord van het Olympische team van Beijing.
    Camila vindt dit leuk.
  2. mi

    mi Well-Known Member

    En Esmee
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Bosker en Roest kun je redelijk zeker van zijn, maar bij Kramer is het nog maar de vraag of hij over 2 jaar nog goed genoeg is. Ik hoop het wel natuurlijk, maar je weet het niet.
  4. diploma

    diploma Active Member

    Maar zou de bondscoach weer - net als vorige Olympische Spelen - een x-aantal rijders kunnen aanwijzen (buiten de matrix om)? Zeker nu er maar 8 Nederlanders per geslacht naar de OS mogen, lijkt dit niet het geval te gaan zijn.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Mogen we serieus maar 8 mannen en 8 vrouwen naar Beijing sturen?
  6. michiel0128

    michiel0128 Active Member

    De ISU regels geven nog steeds aan dat een land 10 mannen en vrouwen mag uitzenden, mits een land startplaatsen heeft op alle afstanden voor één geslacht.
    fransvanbakel en Marcel Vos vinden dit leuk.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat goed dat Bosker naar JV gaat!
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Jos de Vos is verre van een Douwe de Vries. Jos de Vos heeft jarenlang kansen gekregen bij commerciële teams, maar gaat zich echt nooit plaatsen voor internationale wedstrijden. Focus op een maatschappelijke carrière ligt veel meer voor de hand dan een transfer naar het beste commerciële schaatsteam ter wereld.
    chicagodude vindt dit leuk.
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Als trainingspartner kan De Vos best geschikt zijn, maar hij hoeft niet op een vet contract te rekenen. Ik heb in de wandelgangen ooit opgevangen dat Orie in 2015 De Vos wilde inlijven, maar dat toen voor Roest is gekozen mede op verzoek van Kramer.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat was Douwe ook niet toen hij mee kwam met Kramer. Hij is als meesterknecht voor Kramer bij TVM en later JV binnen gekomen, niet omdat hij gezien werd als een schaatser die het potentieel had om wereldkampioen te worden. Jos de Vos heeft datzelfde, fietst nu in de zomer al jaren met het groepje waar de JV mannen ook in zitten, met wie denk je dat hij standaard op kop rijdt als knecht van.....? Juist, Douwe.

    JV is echt niet verdrietig dat Douwe is gestopt omdat ze verwachte dat hij nog even een wereldtitel ging pakken, wel omdat ze met hem de beste knecht die een Roest of Kramer zich kunnen wensen verliezen. Wie gaat er in die ploeg nu op kop beunen voor Roest en Kramer? Bosker echt niet, die is binnengehaald als potentiële toekomstige kampioen, niet als trainingsmaatje.
    Eelco vindt dit leuk.
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Volgens mij is JV ook verdrietig omdat Douwe als mens gewoon heel goed lag in het team. Maar dat terzijde...
    Eelco, Camila, strawbale en 3 anderen vinden dit leuk.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ohja dat ook zeker ;)
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Net als WOH daarvoor bij TVM
  14. mi

    mi Well-Known Member

    Jep!

    ondertussen start TalentNED met een juniorenploeg met hierin o.a. Joep Wennemars.
    Eelco, fransvanbakel en Camila vinden dit leuk.
  15. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik heb het idee dat TalentNED eerst wat naamsbekendheid en geloofwaardigheid wilde opbouwen met het team van de afgelopen twee jaar en nu met hun ware intentie begint: een juniorenploeg.
  16. SchaatsDaan

    SchaatsDaan Active Member

    Het schaatsteam zal bij aanvang bestaan uit de volgende talenten: Evelien Vijn (17, Wieringerwerf), Merel Conijn (18, Edam), Eline Jansen (18, Deventer), Joep Wennemars (17, Dalfsen), Chris Fredriks (16, Deventer), Mats Siemons (17, Amsterdam), Colin Duivenvoorden (17, Woubrugge), Remo Slotegraaf (18, Peize), Beau Snellink (18, Noorden) en Stefan Westenbroek (18, Ommen).

    https://www.talentned.nl/talentned-lanceert-nieuw-schaatsteam-voor-talenten

    Dit lijkt me een serieuze vervanging voor jong oranje, hopen dat deze generatie schaatsers het sneller en verder zal schoppen dan de "tussengeneratie" die niet de kans heeft gehad om centraal met de beste leeftijdsgenoten te trainen.

    Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ai, dan moeten ze het verder schoppen dan Jutta Leerdam en Esmee Visser. Zal niet makkelijk worden.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Gaat in dit geval meer om de jonge jongens. De meiden redden zich wel, die kunnen altijd nog achter de mannen aan als ze uitdaging nodig hebben, Die jonge jongens hebben sinds jong Oranje niet meer bestaat geen uitdagende teamgenoten meer.
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat is wel de belangrijke nuance om te maken. Zoals @SchaatsDaan het formuleert lijkt het alsof er de afgelopen jaren niets bereikt is. Dat is onzin.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Gelukkig zei schaatsdaan dan ook schaatsers en niet schaatsters ;) (en ja, ik weet dat schaatser allang op zowel vrouwen als mannen slaat en niet meer enkel op mannen, voor de duidelijkheid...)

Deel Deze Pagina