Olympische Spelen 2020 Tokio/Tokyo

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 31 jul 2019.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dafne Schippers is bij de finale van de Diamond League vierde geworden achter Dina Asher-Smith, Shelley-Ann Fraser-Pryce en Marie-Josée Ta Lou.

    Als ze Daf-Née Shi-Ppers had geheten, had ze dus makkelijk gewonnen. :rolleyes:


    Wel lekker prijzengeld bij die Diamond league. Sifan Hassan is met twee keer goud de afgelopen paar weken 100.000 euro rijker geworden. De Diamond league doet zijn naam dus eer aan. De World Cup schaatsen zou ter vergelijking dus de AH Basic League moeten heten...
    Laatst bewerkt: 6 sep 2019
    Nickel vindt dit leuk.
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    ondanks mijn eerdere antwoord met andere sporten ben ik het hier wel gewoon mee eens hoor. Het zwemmen heeft best wel heel erg veel dezelfde afstanden.
  3. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Bij de atletiek is de snelwandelen en bij het langlaufen de klassiek stijl die in mijn kritiek op de "belachelijke" zwemonderdelen aansluiten.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Als het een beetje tegenzit worden het de Olympische Spelen 2021 Tokio... :(
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ga daar maar gerust van uit.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het schijnt dat in het contract staat dat Tokyo de Spelen in 2020 moet organiseren en dan kan het niet meer in 2021. Maar ja, nood breekt wetten en ik zie het er ook niet meer van komen dit jaar. Ze zullen dus wel met een creatieve oplossing gaan komen.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    dan maak je een nieuw contract. Als IOC en Tokyo het daarover eens zijn lijkt me dat niet een heel ingewikkeld probleem.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als het echt niet kan vanwege de verspreiding van het virus dan kan het niet. Het IOC moet zich dan maar aanpassen.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik hoop wel dat ze het dan verplaatsen naar 2021 hoewel dat met EK's en WK's wel weer lastig gaat worden. Maar goed in de meeste sporten zijn de olympische spelen toch echt belangrijker dus dan kun je best een WK of EK aflasten. Zou heel lullig zijn voor een heel aantal sporters als ze vier jaar trainen eigenlijk op de brandstapel zien gaan.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind ook dat het verzet moet worden als het virus dan nog niet onder controle is. Zoals ik al zei: nood breekt wetten.
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    Eergisteren zei Maurits Hendriks op de radio dat een besluit over wel of niet doorgaan uiterlijk half mei genomen wordt.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het EK voetbal gaat al naar 2021, ik zou hetzelfde doen voor de Spelen.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Aldus sprak Moniqustra...
    Monique vindt dit leuk.
  14. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    De OS zijn ook verschoven naar 2021.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Goede beslissing van het IOC, wel schakelen voor de sporters maar nu weet iedereen tenminste waar ie aan toe is. Ervan uitgaande dat volgend jaar zomer dat corona virus wel een keer onder controle is.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    IOC heeft zich niet vastgelegd op een bepaald seizoen. Zomer ligt het meest voor de hand, maar als het mooi uitkomt om het in april/mei te organiseren (lijkt me niet, dan zijn allerlei andere competities nog bezig) dan kan dat ook nog. Of pas september/oktober.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    In Oktober heb je het WK turnen al, zit je aan de start van het Europese vrouwenvoetbal seizoen en in de playoffs van het Amerikaanse seizoen. WK judo is half september, de periode september/oktober lijkt daarom redelijk uitgesloten. De zomer lijkt logischer, de organisatie van het WK atletiek heeft al aangegeven te willen verschuiven als dat nodig is, dan zit je alleen nog met het WK zwemmen.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ja, mij lijkt de zomer ook het meest logisch, maar daar pinnen ze zich niet bij voorbaat op vast. Ik las net wel dat het uiterlijk de zomer wordt, dus september/oktober valt af

    Ze zien het voor jaar dus ook als optie. Lijkt me lastig met ook een EK Voetbal in juni.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mwa EK voetbal kan wel, kan er vlak na of voor aangezien die voetballers niet naar de spelen gaan (een enkeling daargelaten die nog voor het u21 team kan spelen). Is qua media gekte misschien niet ideaal, maar de Olympische spelen krijgt altijd wel genoeg aandacht ook als er vlak daarvoor een ander groot evenement is geweest.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik bedoelde voor de spelers inderdaad (U21 + 3 dispensatie per team). Voetbalcompetitie moet dan extra vroeg afgelopen zijn. Gaat de UEFA niet leuk vinden.

    Vrouwen-competities zou je na de OS weer kunnen hervatten. Mannen niet, want die hebben dan hun EK.

Deel Deze Pagina