Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Wust gaat naar Reggeborgh voor de komende twee jaar.
    Camila vindt dit leuk.
  2. Camila

    Camila Well-Known Member

    Echt superfijn dat ze een sponsor heeft weten te vinden! En ontzettend terecht natuurlijk, zo'n grote kampioene
  3. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Moet kunnen, van de ene investeerder naar de andere. Investeerders wisselen zelf ook met het grootste gemak hun belangen.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Terecht dat Wüst daar een contract krijgt. Met nog een sprintdame erbij (Kok ligt natuurlijk voor de hand) heb je een ijzersterke sprinttak en volwaardig damesteam. Het bestaansrecht voor het resterende TalentNED valt zo wel een beetje weg. En dat is zonde, want spreiding van concurrentie onder de verschillende ploegen maakt de NK's ook vaak extra bezienswaardig. Stapt een sponsor in als de enige uithangsborden Bosker en Visser zijn? Dat lijkt mij sterk. Dan moeten er wel wat bekende koppen bij komen (bijvoorbeeld Wijfje en Verweij). Dat zal wel niet gebeuren. Lijkt mij meer waarschijnlijk dat Bosker en Visser ook naar een andere commerciële ploeg vertrekken.
    Groetjes, chicagodude, SprintMaster en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Even een buiging voor ban Velde en Reggeborgh die hun nek uitsteken. Leuk detail, Wust heeft nog bij van Velde in de ploeg gereden als broekie bij TVM, om even aan te geven hoe lang haar carrière al duurt ;)
    G1ant, Monique en chicagodude vinden dit leuk.
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  7. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk trouwens dat JV de opvolger van DDV ook al wel binnen heeft als Bosker komt (en die kans lijkt mij nu wel groot, zonder Wust gaat er denk ik geen nieuwe ploeg komen). Als Bosker komt dan komt Jos de Vos denk ik mee, betere meesterknecht op de fiets en op de baan is lastig te vinden. Hij fiets ook al jaren met de JV mannen mee in de zomer. De rest van de TalentNED ploeg gaat het nog lastig krijgen. Jorritsma en Geerdinck vooral. Hollaar zou qua leeftijd nog prima in de JV opleidingsploeg passen, die is nog maar 21.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Joy Beune naar Team Reggeborgh? Het lijkt me geen vreemde keuze. Twee jaar terug was Joy nog het iets grotere talent dan Jutta, en waar Jutta nu de ene topwedstrijd na de andere wint, is het voor Joy vooral net niet. Dus van Joy Beune kan ik me voorstellen dat ze liever bij een ander profteam verder gaat en bij voor Gerard van Velde/Reggeborgh is Joy Beune (of natuurlijk Melissa Wijfje) een logische tweede 1500-meter-vrouw naast de nieuwe kopvrouw Ireen Wüst.
    Camila en Duif vinden dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nu even een compleet ongefundeerde mening want ik weet natuurlijk niet wat er speelt, MAAR. Ik mag toch hopen dat Leerdam niet bij van Velde weg gaat omdat mannetje Verweij daar weg moet omdat hij niet functioneert. Als je kijkt hoeveel beter die meid is geworden daar dan zou dat echt eeuwig zonde zijn.
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    zou zomaar kunnen. Krijg altijd het (wellicht volkomen ongefundeerde) gevoel dat verweij wel een heel dominante rol speelt in die relatie vwb carrières. Naja, moeten ze zelf ook weten natuurlijk.
    sysya vindt dit leuk.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zou zeker interessant zijn, het is bij zo'n jong talent altijd een beetje lastig inschatten of het nou gewoon niet klikt of dat er iets anders speelt, maar ze zal zich denk ik wel iets anders hebben voorgesteld qua resultaten toen ze bij JV tekende. Je weet in ieder geval dat ze bij van Velde technisch zich goed kan ontwikkelen (Leerdam is daar een heel goed voorbeeld van). Wijfje weet ik niet, die lijkt eigenlijk wel tevreden bij het gewest en ik denk dat Anema een logischer keuze zou zijn als ze weer in een commerciële ploeg zou willen rijden.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben erg blij voor Ireen dat ze naar Gerard van Velde gaat, lijkt me een heel fijne ploeg om de laatste twee jaar te slijten. Ik hoop dat Jutta daar dan ook blijft en dat Joy Beune zich ook aan kan sluiten, en Femke Kok er dan nog bij als pure sprintster.

    Marcel Bosker zal wel naar Orie gaan, maar waar moet Esmee nou heen? Lijkt me geen type voor Orie en al helemaal niet voor Anema. Ik hoop dat ze een fijne ploeg vindt.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik zou bijna zeggen dat ze maar gewoon naar het gewest moet gaan, Hospes lijkt mij nog altijd beter voor haar dan Orie of Anema.
    Monique vindt dit leuk.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk eigenlijk niet dat het Ireen was, maar iemand anders. Lijkt er eerder op dat het vandaag bekent werd gemaakt voordat iemand anders het publiekelijk kon maken (als in tip naar de pers), vandaar ook dat van Velde aangaf niet te weten hoe dit kon. Wust zal dit echt van te voren wel met van Velde en/of haar zaakwaarnemer hebben overlegd, hoeveel contracten heeft zij onderhand niet getekend, lijkt mij niet dat zij niet snapt hoe dit soort dingen werken.
    strawbale vindt dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Denk dat easyJet de beste optie is voor Esmee Visser. Denk dat ze best wel overweg zou kunnen met Anema. Ze is vrij nuchter en erg kritisch op zichzelf, heeft ook een tijdje in Groningen getraind. De ploeg traint heel veel op duur, dat moet haar gewoon goed passen. Ze heeft ook al een beetje aan de marathon geproefd, dat moet ook goed komen. En net nu Kleibeuker stopt, is zij eigenlijk de ideale opvolgster. Kan zij in de marathons de gaten dichtrijden voor Irene Schouten. De ploeg heeft sinds dit seizoen een techniektrainer mede omdat Irene Schouten dat nodig had. Ik zie eigenlijk geen minpunten.
    Lorca vindt dit leuk.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Tja misschien is dit gewoon mijn indruk, maar ik zie Anema in dit scenario echt als Jackie Chan die een plankje doormidden mept, Esmee is het plankje. Schouten kan makkelijk tegen Anema op, die geeft hem gewoon een klap terug wanneer hij vervelend wordt, dat zie ik Visser niet doen. Kritiek kunnen hebben over je eigen presteren is 1 ding, maar mentaal gezond blijven is toch iets heel anders. Alle schaats inhoudelijke zaken ben ik het helemaal mee eens en toch heb ik mijn twijfels of de combinatie Visser/Anema goed is voor Visser.
    G1ant, Camila, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  18. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik denk ook niet dat de karakters van Anema en Visser bij elkaar passen.
    Visser is toch meer een flyer die het meer van techniek etc moet hebben, zware duurtrainingen is volgens mij niets voor haar.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Visser leek dit seizoen vooral last te hebben van het wennen aan temporisering en de hoge verwachtingen om haar persoon. Lijkt me perfect als je iemand als Anema in je hoek hebt staan die dan de pers even blokt of je zomers zo afmat in een training dat je geen klap meer geeft om de buitenwereld. Als je kijkt naar het type vrouwen die bij Jillert hebben geschaatst past ze qua karakter toch perfect in dat rijtje lijkt me? Kleibeuker en Schouten, om er twee te noemen, waren vroeger ook lang niet zo ad rem als dat ze nu zijn. Integendeel. Kleibeuker (in het verleden juist gestopt vanwege een ''schaats burn-out'' en een welbekend zenuwenlijer) is juist in het mentale aspect enorm gegroeid bij Anema. Het notoire ''wil je een klap?''-verhaal destijds in Sochi is daar een goed voorbeeld van. Denk dat een Anema Visser makkelijk met beide benen op de grond krijgt wanneer de onzekerheid haar dreigt te nekken.

    Puur sportief (we gaan er natuurlijk te makkelijk vanuit dat er wel even financiële en personele ruimte is voor haar bij easyJet) zou het een match made in heaven zijn. De lange duurtrainingen (op lage hartslag) + de time trials op de Stelvio en de Teide lijken Visser wel te liggen (perfect voor haar bouw) en als ik Visser in interviews hoor, dan mag ze zichzelf graag pushen in trainingen. Met marathonmannen als Harink en Stam (die het niet van hun snelheid op kunstijs moeten hebben) kan ze op het ijs perfect in een treintje trainen. En dan heb je ook nog eens skeeleraars als Ariëns, Den Hertog, Harink, Dul, Groenewoud en de Schoutens die je flink kunnen uitdagen in de zomertrainingen.

    Maar goed, eerst zien en dan geloven. Wordt in ieder geval net als bij het marathonschaatsen een roerige transferperiode.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind de combinatie Visser/Anema helemaal niet logisch. Anema is toch nogal een brulaap terwijl Esmee een tamelijk bescheiden meisje is. Ik denk dat ze compleet overvleugeld zou worden door Anema en zich niet erg gelukkig zou voelen. Maar dat is slechts van een afstand en ik ken Anema natuurlijk niet persoonlijk en Esmee ook niet, dus wie weet zit ik er helemaal naast.
    Camila, sysya en EenBrabander vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina