WK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Doet mij een beetje denken aan die keer dat Fabris, Kramer zijn 5km wr afpakte, kwaad dat hij was lol.
    chicagodude vindt dit leuk.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik ben overigens wel benieuwd wat Leerdam op de 1500 zou kunnen hier. Ze lijkt een beetje op een type Bowe, snel, maar normaal gesproken net niet snel genoeg om standaard de 500 meter toppers eraf te rijden. Op de 1500 daarin tegen is een Bowe (zeker op hoogland) absolute wereldtop, ik denk dat Leerdam dat op termijn ook zou kunnen. Vanuit snelheid de 1500 meter in vliegen kan soms fantastische resultaten opleveren op snelle banen (en zelfs op minder snelle banen).
    mi en Duif vinden dit leuk.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat de OS twee weken duren en het WK vier dagen. Op de OS heb je dus meer tijd voor 3 races ipv 1. (edit: dat was al gezegd)

    Verder ben ik het met je eens: zo'n Knock-Out-systeem vind ik veel mooier bij de TP.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Interessant wat Nuis zegt in een interview na de 1000m over hoe internationaal anders getraind wordt.
    "Het ligt aan hoe ze in Rusland trainen, én aan onze manier. Ik ben elke training onder de indruk van hoe Pavel en die kerels door de bochten rossen, hoe hoog de snelheid ligt, eigenlijk van alles. Ik doe alles met Krol samen. Wij hebben net die snelheid niet die ze bij Reggeborgh halen. Zij dagen elkaar elke training uit, en wij doen nooit wat samen met Jan Smeekens en Hein Otterspeer, onze echte sprinters in de ploeg. Waarom niet? Dat moet je Jac (Orie, red.) vragen."

    Klinkt een beetje alsof Nuis niet helemaal tevreden is over hoe er nu getraind wordt.
    Groetjes, chicagodude, Camila en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    En daar heeft hij ook alle reden toe vind ik. Het kan best zijn dat Orie's trainingsmethodes niet meer voldoen, zeker als je die afzet tegen de ontwikkelingen van de Russische schaatsers/schaatssters.
    Om een Kuliznikov te kunnen verslaan zijn misschien andere trainingsmethodes nodig.
    Laatst bewerkt: 16 feb 2020
    chicagodude vindt dit leuk.
  6. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Hij heeft waarschijnlijk stiekem een cursus Nederlands gevolgd en kan nu veel van wat de Nederlanders aan domme praat houden verstaan maar doet alsof zijn neus bloed.:D
    Laatst bewerkt: 16 feb 2020
    Nickel vindt dit leuk.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Weet niet of zijn bochten op hoogland verbeteren door met Ottenspeer te trainen...
    rhalbersma, chicagodude, Camila en 4 anderen vinden dit leuk.
  8. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Hij bedoelt waarschijnlijk dat je meer gewend raakt aan hogere snelheden, waardoor je dan ook bochten beter kunt houden. Een Krol en Nuis (al had die laatste nu een paar missers bij de start) openden ook trager dan vorig jaar bij de World Cup Finale. Ze lijken moeilijker op gang te komen.
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Vind het eigenlijk wel goed dat Nuis zo kritisch kijkt.
    Vorig jaar waren hij en Thomas de beste. Nu staat hij bij de start van Kuli erachter in de bocht met zijn telefoon te filmen om te kijken wat hij doet.
    Daar leer je van, zo wordt je beter!

    if you do what you did, you get what you got....en das niet meer genoeg!

    voor een WR zullen ze moeten trainen in Salt Lake. Lijkt me geen rocket science dat dat betere bochtensnelheid oplevert dan allemaal grote ventilatoren in Thialf neerzetten.
    chicagodude, Camila, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Mooie avond schaatsen gekeken gisteren, er ook bij Forummen was een beetje te veel van het goede...
    Ik neem mijn hoedje af voor winnaars Natalja, Pavel, Jutta, Sven, Douwe en Marcel.
    Ook knappe tijden van Dubreuil, Yamada, Goetz en Zueva, die niet veel mensen in de top vijf verwacht hadden.

    Daarnaast neem ik mijn steek* af voor de bondscoach die gisteren de beslissing heeft genomen om Patrick Roest uit het team te laten. Dat is nog al een pittige beslissing, maar heeft goed uitgepakt. Je weet nooit of een team met Roest i.p.v. Bosker nog een tiende harder had gereden, maar dat was niet nodig geweest voor WK en WR, en nu heeft Roest toch nog een dagje extra rust om op de 1500 meter iets van zijn tegenvallende toernooi te maken.

    * Het is immers februari en Jan Coopmans is een Limburger. Alaaf!
  11. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Vorig seizoen plaatste ze zich al bijna voor de World Cup 1500 meter. 0,43 sec achter Van Beek toen. Was meteen ook haar laatste 1500. Dus potentieel voor die afstand heeft ze ook zeker. Alleen natuurlijk 't probleem dat zij zich er niet zomaar tussen rijdt, wat een Kodaira in Japan bijvoorbeeld wel kan met matige concurrentie. Maar de focus zal nu nog wel meer op de 1000 komen te liggen tot aan de Spelen. Wie weet dat ze richting 2026 dan de 1500 erbij pakt.
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo, dan alweer de laatste dag. Wat zullen geen verrassingen zijn?

    1500 meter vrouwen. Winnende tijd 1.50.29

    **** Miho Takagi (53% kans op goud)
    *** Brittany Bowe (64% kans op medaille), Ireen Wüst (59%), Jekaterina Sjikhova (51%)
    ** Jevgenija Lalenkova-Dmitrijeva (11%)
    * --

    1500 meter mannen. Winnende tijd 1.40.67
    **** Thomas Krol (34% kans op goud), Kjeld Nuis (33%)
    *** Denis Juskov (63% kans op medaille), Patrick Roest (33%)
    ** Sverre Lunde Pedersen (11%), Seitaro Ichinohe (11%)
    * Joey Mantia, Min-Seok Kim, Zhongyan Ning, Allan Dahl Johansson
    jay vindt dit leuk.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Er is al heel veel gezegd over gisteren. Maar als TP-fijnproever wil ik de race van de VS noemen. Revolutionair. Duwen is niet nieuw. Maar op deze manier, continu duwen en niet wisselen, wel. En de man die alles op kop reed, eindige vorige week in de achterhoede in de B-groep op de 5k.

    Ze overtroffen als team hun individuele kwaliteiten het meest val elk TP-team ooit. Met afstand. Dit moet navolging gaan krijgen.

    Verder natuurlijk ook een heel knap WR van Nederland. Top gereden. Niet verwacht. De helmen en snijvaste pakken schelen misschien toch minder dan ik dacht.
    RodyTur10, chicagodude, Camila en 3 anderen vinden dit leuk.
  14. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik vind het mooie van de TP dat ze allemaal kopwerk verrichten. Nu is het treintje rijden en niets meer. Als iedereen dit gaat doen haak ik af.
    De afwisseling zit hem juist in de verschillen tussen de rijders onderling.
    G1ant vindt dit leuk.
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Vraagje:
    Neem je ook de resultaten van dit WK mee in je model? Zo ja, hoe kan Bowe dan nog (steeds) een serieuze medaillekandidaat zijn? Zo nee, waarom niet?
  16. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ida Njatun, broer en zus Bøkko zijn bezig aan het slechtste jaar uit hun carrière.

    De ontwikkeling van jong talent valt me ook tegen. Bijvoorbeeld van Allan Dahl Johansson kunnen we moeilijk zeggen dat hij dit seizoen onder Bjarne Rykkje een stap vooruit zet. Henrik Fagerli Rukke werd vorig jaar derde op het EK sprint, maar is dit seizoen nergens.

    Natuurlijk heeft Bjarne Rykkje pech dat Sverre Lunde Pedersen een ongeluk gehad heeft. Maar in de breedte is het toch gewoon hopeloos.
    HaagscheBluf, chicagodude en Duif vinden dit leuk.
  17. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik vind wel dat, omdat men (lees ISU) meer (circus)nummers aan het programma toevoegt men ook eens moet gaan kijken of ze wat meer schaatsers per land moeten toelaten, nu moet men uit dezelfde poel rijders alle afstanden zien te vullen, indien men meedoet.
    Vind ik zelf nogal dwaas.
    Duif vindt dit leuk.
  18. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Er is volgens mij bij het WK geen restrictie in het totaal aantal deelnemers per land dat ingeschreven mag worden. Je mag zelfs schaatsers aan teamonderdelen laten deelnemen, die geen individuele afstand rijden. Zie Marcel Bosker en Douwe de Vries gisteren. Bij de Olympische Spelen en vreemd genoeg het EK afstanden was dat helaas wel anders.

    Als je bedoelt dat het maximale aantal deelnemers per land per afstand omhoog moet, dan los je dat probleem niet op. Landen zullen hopelijk nog steeds hun sterkste schaatsers op teamnummers blijven opstellen. Alleen de schaatsers die alleen teamnummers rijden krijgen het dan drukker. Dan zou Marcel Bosker ook een 1500m en 5km mogen rijden.

    De enige wijzigingen die ik wenselijk vind zijn:
    - 16 ipv 12 deelnemers aan de langste afstand;
    - minimaal 1 thuisrijder per afstand, mits deze voldaan heeft aan de world cup limiet.
    Eagle vindt dit leuk.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nee, het is gebaseerd op de uitslagen van de betreffende afstand in kwestie van de afgelopen 2 jaar. Info van andere afstanden zit er niet in.
    De kansen zijn gebaseerd op 5000 gesimuleerde wedstrijdjes vanuit de kansverdeling die hoort bij de uitslagen van de dames. Voor Bowe gaat er (ongeveer) iets in van een gemiddelde van 1.51.6 en een standaarddeviatie van 0,9 seconden.
    De wedstrijd van vanavond kun je zien als 1 van die 5000 wedstrijdjes. En als Bowe haar vorm niet terugvindt zou dat dus wel eens betekenen dat haar tijd een hoge trekking uit deze kansverdeling gaat worden.

    Ik vind het lastig om "de vorm van vandaag" in een objectieve formule te gieten. Voor je het weet, ben je allerlei subjectieve ideeën in een model aan het gieten. Maar dan kun je eigenlijk net zo goed meteen je subjectieve inschatting gebruiken. Daar heb je geen model voor nodig.
    strawbale vindt dit leuk.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Leuk om te horen dat Eric Heiden een puntenkoers met meer waarde voor de tussensprints een verbetering voor de mass start vind.
    RodyTur10 en chicagodude vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina