Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik bedoelde eigenlijk niet alleen sportieve prestaties. Je hebt nooit 100% zekerheid, maar ik verwacht dat zowel Leerdam als Ntab onder normale omstandigheden de spelen zullen halen, bij Bosker is dat nog maar zeer de vraag. Visser gaat normaal gesproken ook echt wel naar de spelen, maar kan qua marktwaarde niet op tegen Leerdam ook al zou ze goud winnen. Iko is überhaupt geen echte commerciële ploeg, ik noemde hun vooral als voorbeeld want zij zijn niet te vergelijken met een potentiële sponsor als KLM, Phillips of NS, net als Infestos dat niet is.

    Uiteindelijk is het vechten om aandacht, als Visser goud wint op de 5km en Leerdam wint brons op de 1000 dan kan ik je met vrij veel zekerheid vertellen dat dit Reggeborgh meer aandacht gaat opleveren dan de nieuwe sponsor van Visser. Neem het WK afstanden als voorbeeld, Easyjet won twee keer goud, maar er werd vrijwel niet over ze geschreven of gesproken, omdat ze niet de meest populaire afstanden rijden en niet de meest bekende uithangborden hebben (hoewel Schouten goed op weg is). Het zou in de jacht naar een nieuwe sponsor heel goed zijn als Wust in ieder geval nog een jaar doorgaat, aangezien zij met haar naam automatisch veel aandacht genereert.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Team TalentNed moet dus op zoek naar een nieuwe sponsor vanaf volgend jaar.
    In dat opzicht viel het me op dat Wüst direct met een beschuldigende vinger kwam richting een of ander trainingskamp - een beschuldiging die klakkeloos werd overgenomen door de commentatoren, die er nog meerdere keren op terug kwamen bij andere TalentNed-rijders. Hoe terecht die beschuldiging was, ik vraag het me sterk af. Bosker plaatst zich, met oa een PR op de 10.000m, voor 3 afstanden, Esmee Visser wint zowel de 3000 als de 5000. Dat Ireen Wüst zich niet plaatst op de 3km kan ook liggen aan, ik noem maar wat, Ireen Wüst - die toch al een jaar geen stabiel goede 3000m's meer rijdt.
    Maar buiten dat, hoe slim is het om, zodra je enige tegenslag hebt, je trainingsprogramma voor de camera de schuld te geven? Wat moet zo'n coach daar nu van denken? En de sponsors? Of de andere schaatsers van de ploeg, die wel hun doelen halen - die moeten in het vervolg zich ook over die slechte coach uitlaten. Esmee Visser moest met een flauwekulverhaal over d'r voet komen en zei letterlijk op tv dat ze het geluk had gehad dat ze twee weken minder had getraind. Dat kan toch niet de bedoeling zijn, op deze manier zet je je ploeg in een negatief daglicht en diskwalificeer je je technische staf. En Wüst kan het misschien wel hebben, want die zal bij het afhaken van de ploeg allicht een nieuwe groep vinden om bij aan te sluiten, met een goed contract. Maar een Marcel Bosker ziet hier toch liever dat er voor een doorgang van de ploeg een positieve vibe hangt rond TalentNed, dan een zuur verhaal over te zware trainingen omdat Ireen Wüst zich niet wist te plaatsen voor een afstand waar ze al een jaar geen noemenswaardige potten op kan breken.
  3. alexlondon

    alexlondon Active Member


    Ik vond het juist een fijne verduidelijking. Iedereen vroeg zich af wat er met Marcel Bosker was de weken in Inzell, tijden waren zo slecht. Nu weten we waarom, een heel hard trainingsblok. Ook over Esmee Visser werd hier geroepen dat ze vorig jaar in begin Oktober beter was. Ireen's 3 in Inzell was ook slecht, nu was het best goed, maar nog net niet goed genoeg. En dan geeft ze aan dat ze nog heel hard getraind hebben. Misschien te hard, maar het is het Wereldbeker Kwalificatie toernooi.... Geen OKT of WKT. Lotte is ziek en de rest vd mannen die mee schaatst gewoon niet goed genoeg. Verder hebben ze 7 plekken, waar het er misschien 8 hadden kunnen zijn als het niveau 3 km vrouwen niet zo ongelooflijk hoog was. Dus hoe is dat slechte reclame?
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  4. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nee, hij had verkeerde schaatsen.
    Het is slechte reclame op het moment dat Herbert Dijkstra bij elke TalentNed-schaatser gaat zeggen dat er te hard getraind is en Esmee Visser, in plaats van tevreden te zijn met haar eigen eerste plek, wordt geïnterviewd vanwege de zesde plek van een ploeggenoot en de oorzaken daarvan.
  5. Spruit

    Spruit Active Member

    Dat zegt wat mij betreft meer over de kwaliteit van het interview dan over de schaatser die daar iets over heeft gezegd. Iemand heeft iets gezegd en dat gaan we nog even flink doorzagen bij deze en genen.

    Misschien was het voor Wüst op dat moment een te zwaar trainingsblok, eerlijk dat ze er dan wat van zegt, is wat mij betreft geen slechte reclame hoor. Het is geen olympisch of voor-olympisch jaar, dus het kan ook een geschikt moment zijn om nog eens wat dingen om te ruilen en te kijken hoe dat uitpakt voor de verschillende schaatsers. Het heeft ze zoals al gezegd niet minder plekken opgeleverd.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Volgens mij zegt dat meer over Dijkstra. Ze zei "ik denk dat we gewoon te hard getraind hebben, dat zie je ook aan onze mannen". Dat Dijkstra dat vervolgens knipt en plakt op elke TalentNED schaatser kun je alleen hem kwalijk nemen want Wust noemt helemaal geen namen. Ook zegt ze helemaal niet dat wat zij vindt ook de waarheid is, ze zegt dat ze het denkt.

    Je kunt het hebben over of zo'n uitspraak handig is, persoonlijk zie ik het probleem niet zo. Ze heeft dit ook wel gezegd toen ze bij TVM zat en ik heb het bijvoorbeeld Ter Mors en Kramer in het verleden ook wel horen zeggen.

    Overigens vind ik dat die negativiteit over haar 3km's ook maar eens moet ophouden, ze rijdt 4,03 dat is voor haar echt geen slechte tijd begin november, maar tja het niveau in Nederland is bizar hoog (iets wat ze zelf ook benadrukt). Ik heb het niet helemaal nageplozen, maar ik ben vrij zeker dat er niet heel veel jaren zijn waarin ze sneller was in november (even als voorbeeld, in 2014 reed ze 4,02, met die tijd was ze nu 6e geworden en dat is het jaar waarin ze werkelijk alles won). Je zou met wat je hier leest denken dat ze 4,15 heeft gereden met een slotronde 36,0.
    ZeeKoei en Duif vinden dit leuk.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Is grappig dat je Visser zo neerhaalt...en Leerdam zo omhoog prijst.. op basis van.. looks? En maar stug blijft gaan op Wust als marketingwonder, terwijl Wust het zelf ook van haar prestaties moet hebben? Als je bekijkt dat sinds TVM is opgehouden met bestaan, ook voor haar behelpen is geweest qua sponsors vinden... vind ik een opmerkelijke uitspraak.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Het is een feitelijke constatering dat bij een (vrouwelijke) topsporter looks een rol spelen bij de commerciële waarde. Wie daar aan twijfelt, moet zich eens verdiepen in de carrière van Anna Kournikova.

    Ireen Wüst is een ander verhaal. Zij baarde opzien door tegelijkertijd met leeftijdsgenoot Sven Kramer op zeer jonge leeftijd grootse prestaties neer te zetten. En is in de 15 jaar die volgden, is zij net als Sven Kramer uitgegroeid tot een beroemde Nederlander die ook niet sportliefhebbers kennen. Ireen Wüst lijkt me ook meer een persoonlijkheid dan Esmee Visser, al kan zij zich nog ontwikkelen. Het nadeel voor Esmee Visser is dat zij niet kan allrounden. Daardoor heeft zij jaarlijks minder toernooien waarop ze kan scoren. En zij alleen kan scoren bij toernooien waarop Nederland normaal gesproken veel wint, met medaille-inflatie tot gevolg. Commercieel kun je in Nederland veel beter wereldkampioene allround dan 5km worden. Beter een heel weekend in de spotlights, dan een uurtje.
    sysya vindt dit leuk.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Lullig, maar wel gewoon realiteit, het draait bij vrouwelijke sporters vaak om uiterlijk. Daarbij is Leerdam gewoon veel actiever of sociale media, 174.000 volgers vs. 23.000, moet ik het aandacht aspect dan nog verder uitleggen?

    Wust heeft in zekere zin mazzel gehad dat ze samen met Sven op kwam, ze rijden al 5 jaar niet meer met elkaar in één ploeg en toch gebruikt de media nog steeds "Sven en Ireen." Wust had ook niet die strijd om aandacht waar Visser nu wel tegen aan loopt, met wie heeft Wust moeten vechten om media aandacht? Timmer heel kort, Groenewold? Meer kan ik niet bedenken. Visser heeft niet alleen concurrentie van Leerdam, maar ook Beune, ADJ, de jonge sprintsters, ter Mors en dat zijn alleen nog maar de vrouwen. Wust kwam op in een tijd waarin het allemaal vrij magertjes was dus haar Olympische titel en Wk allround titel stond op elke voorpagina, In 2018 hadden we 4 gouden vrouwen op de langebaan en nog een keer goud bij het Shorttrack dat is dus wel even anders dan 2 keer vrouwelijk schaatsgoud in 2006 (waar ook nog eens een week tussen zat).

    Prestaties zijn belangrijk, maar als Leerdam prestaties levert haalt Visser de voorpagina niet, ook als zij dezelfde prestatie levert. Marketing is in veel gevallen ook gewoon mazzel hebben, Wust had dit, dat maakt haar niet opeens een marketing wonder.
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  10. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Jutta Leerdam schuift daarom ook aan bij Jack van Gelder in Peptalk, terwijl ze toch niet echt iets heeft laten zien dit weekend, behalve haar looks? Ik vind haar persoonlijk niet echt een vreselijk knappe verschijning, overigens...
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De marketingwaarde van Jutta Verweij Leerdam in een notendop: https://sportnieuws.nl/schaatsen/ju...t-doei/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
    mi vindt dit leuk.
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Wat me meer nog opviel dit weekend is dat het vrolijke teamgevoel wat TalentNED vorig jaar demonstreerde wat ontbrak. Het elkaar aanmoedigen en in de gaten houden heb ik niet gezien dit weekend. Ook op social media is dar minder sterk dan vorig jaar (ook nadat de sponsor zich aandiende).
    En dát is nou net, naast schaatstitels, waar deze ploeg zich vorig jaar in onderscheidde en iets waardoor ik denk dat het voor een sponsor een uniek team kan zijn.

    En tav het zware trainingskamp: ik vond de formulering niet zo handig gekozen: je kunt het ook positief formuleren (‘we hebben heel hard gewerkt voor een solide basis voor komend seizoen, dat komt met een prijs die je later terugverdiend’) maar nu zei Visser dat ze mazzel had gehad dat ze een blessure had aan haar voet en Wüst dat de mannen tegenvielen.

    En waarom zien we nooit meer interviews met coaches bij de NOS? Waarom wordt Peter Kolder niet even voor de camera gehaald?

    Ik ben een groot fan van de blauw/zwarte club maar dit had een beetje slimmer gekund in mijn optiek.
  13. mi

    mi Well-Known Member

  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Absoluut.

    Even ter verduidelijking, ik ben hier zelf geen fan van, ik probeer alleen de realiteit te schetsen. Ik zie persoonlijk veel liever de beste prestatie op de voorpagina dan de door de media als "mooiste schaatser" bestempelde dame (tenzij die twee natuurlijk samenvallen ;)), maar goed dat lijkt onmogelijk in medialand.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Op de baan heb ik het idd ook niet echt gezien (hoewel ik daar wel moet bijzeggen dat ik met de discolichten in Thialf tegenwoordig vrij weinig zie nadat de races zijn afgelopen en de NOS ook niet echt meewerkt met het camerawerk). Op Instagram zie ik het nog wel, kan minder zijn, maar ik let er niet specifiek op.
  16. mi

    mi Well-Known Member

    Ach het blijft ook wel ontzettend waar ze in zo’n interview naar sturen. En we zien ook niet wat er in de catacomben gebeurt natuurlijk. Ik hoop dat het terugkomt (en dan niet omdat het leuk is voor een sponsor maar omdat het oprecht is!) want ik vond dat een heel fijne vibe aan dit team geven.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Oh ik weet wel dat Leerdam met haar sex sells veel interessanter is voor sponsors dan Visser ooit zal zijn. Alleen wil jij niet toegeven dat hetzelfde ook voor Wust geldt.. anders zou zijn niet van sponsor naar sponsor moeten gaan, toch?;)
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat is toch precies wat ik net gezegd heb? Wust is geen marketingwonder, maar zij zit in een heel ander pakket dan Visser of Leerdam, omdat ze al 12 jaar als kopvrouw van het Nederlandse schaatsen wordt gezien. Ook in de jaren waarin ze niet domineert wordt haar naam door de media altijd gebruikt, omdat dit nu eenmaal altijd zo is geweest. Wust hoeft in die zin ook helemaal niet te concurreren met Leerdam of een ander jonkie want de aandacht krijgt ze hoe dan ook wel, tot op zekere hoogte geldt hetzelfde voor Ter Mors.

    Vergelijk het met Kramer, Roest is hem qua prestaties echt al wel een tijdje de baas en toch staat Roest niet standaard op de voorpagina. Kramer hoeft niet bang te zijn voor een Roest op marketing gebied want een Kramer zal (in ieder geval zolang hij schaatst) altijd interessant blijven, ook al wordt hij laatste.

    Visser en Leerdam staan allebei aan het begin van hun carrière en beschikken dus nog niet over de kracht van het zijn van een vaste waarde in medialand. Stel Wust zou nu 23 zijn dan was het een heel ander verhaal, dan kan ze op haar kop gaan staan en drie wereldtitels winnen, maar Leerdam zou dan met haar zilveren medaille bij Ziggo aan tafel zitten en niet Wust.
    alexander79 vindt dit leuk.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het is gezegd. prima. :)
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Inimene vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina