Seizoen 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 23 apr 2017.

  1. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Dan ben ik wel heel benieuwd met welke Tsjechische mannen de ISU Martina Sábliková op pad wil sturen om de strijd aan te gaan met Nederland.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De gehele gang van zaken m.b.t. het EK is ontzettend slecht geweest voor het vertrouwen in de sport. Het EK bleef dan wel behouden maar het toernooi gaat nergens meer over. Bovendien zijn de deelnemers velden vorig jaar terug gelopen met minder dan 20 deelnemers in beide allround toernooien. Nu creëert men onzekerheid t.o.v. het WK allround/sprint. Beter gezegd, die worden maar één keer in de vier jaar belangrijk gemaakt vanwege de slechte planning (in een Olympich jaar is het toernooi sowieso mosterd na de maaltijd) . Ook dat zal slecht uitpakken als men maar lang genoeg wacht. Ik denk dat de schaatsers zelf de ISU zo langzamerhand niet serieus meer nemen. Het plan Kramer houd nog de druk op de ketel. Dan zouden alle alarmbellen bij de ISU toch een keer moeten afgaan. I.p.v. dat men z.s.m. met het format van het WK komt, houd men zich weer eens bezig met geneuzel in de marge (B groepen team pursuit, minder 1000/ 1500 meters. Het is veranderen om te veranderen. Daar gaan ze echt de oorlog niet mee winnen. Op zich vind ik het te prijzen dat ze een nieuw onderdeel introduceren maar dat is denk ik vooral meelopen met een hype.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Een nieuw onderdeel, regel of kampioenschap introduceren is leuk, maar het gebeurt iets te vaak.

    11/12: WB massastart senioren en junioren, Grand World Cup
    12/13: Verkleining aantal deelnemers, andere seizoensopzet WB
    13/14: Schrappen 3 WB's, WB Team Sprint junioren
    14/15: WK massastart, andere opzet massastart, nieuwe kwalificatie EK en WK, WK massastart en teamsprint junioren
    15/16: WB teamsprint
    16/17: EK sprint, WK 500m over één omloop, (bijna EK kleine vierkamp)
    17/18: EK afstanden, OS massastart
    18/19: WK teamsprint
    19/20: WK vierkamp, Mixed Gender Relay, 4CC, IceDerby
    20/21: één WK per seizoen
    21/22: OS teamsprint?

    Ieder jaar weer een nieuw toernooi of een andere afstand erbij sinds 2015. De ISU heeft een hele hoop doorgevoerd, dat is op zich te prijzen, maar waar is de consistentie en de visie in het beleid? Dat maakt het ook onzeker voor de schaatsers. Gaan inliners en shorttrackers nog overstappen als niet duidelijk is aan wat voor toernooien ze straks mee kunnen doen? Kunnen Sverre Lunde Pedersen, Marcel Bosker, Antoinette de Jong en Karolina Bosiek nog ooit wereldkampioen allround worden? "Gelukkig" is er nog de consistentie van de Olympische Spelen.
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Als ik het goed lees, mogen bij de WB-finale er zelfs teams met schaatsers uit verschillende landen starten op de estafette. Maar als ieder maar 1 rondje rijdt, weet ik niet of je veel aan Sablikova hebt.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Je hebt bij dat onderdeel dan sowieso niks aan schaatsers die zich focussen op afstanden langer dan de 1500 meter en zelfs dat is een stretch. Aan een Roest of Pedersen heb je denk ik ook niet veel als hij moet rijden tegen een pure sprinter over 1 rondje, bij de vrouwen geldt hetzelfde voor alle dames die de 1500 minder rijden vanuit snelheid en meer vanuit inhoud. Dan krijg je dus gewoon 4 500 meter rijd(st)ers die om de beurt een rondje rijden en dat dan tegen een ander team met ook weer 4 500 meter rijd(st)ers.
  6. mi

    mi Well-Known Member

    http://www.schaatsen.nl/nieuws/2019...xperimenteert-goed-om-traditie-te-doorbreken/

    Interessant verhaal vanwege 2 dingen:
    - worden schaatsers beter van veel verschillende prikkels of van veel ijs? Kan de gedachten rondom Jan en Jorien goed indenken. Ben benieuwd hoe uitwerking op bijv Letitia is.
    - is het echt zo dat Thialf de hele zomer ijs maakt voor de icederby wedstrijd die nu niet door ging? :eek:
    Dat is een fraaie kostenpost dan?
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De wedstrijd in Hailar / Hulinbuir lijkt volgens de ISU-kalender een week vooruitgeschoven en vindt nu plaats in Changchun. Kan ook zijn dat 'ie wel doorgaat maar niet als ISU wedstrijd.
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Vorig jaar ben ik niet naar Thialf geweest voor een schaatswedstrijd, dus nu misschien weer wel. Zoals altijd zijn de ticketprijzen lekker laag, dus daaraan zal het niet liggen. De verhoudingen vind ik wel apart. Er zijn vijf langebaanevents dit jaar in Thialf: het WCKT, het NK Afstanden, het EK Afstanden, het NK Sprint & Allround en de World Cup Finale.

    Het EK Afstanden is voor mij een no-go. Met het maximum van drie Nederlanders per afstand en het logischerwijs ontbreken van niet-Europese schaatsers, vind ik het niveau op veel afstanden te laag.

    Het NK Allround & Sprint is een risicootje vooralsnog. De vraag is hoe de selectiecommissie de regels voor plaatsing WK Allround/Sprint gaat opstellen. Vorig jaar kon de Nederlandse top zich direct plaatsen voor het WK Sprint/Allround via het EK Sprint/Allround. Dat toernooi is er dit jaar niet, dus de vraag is hoe dat gaat gebeuren. Als er een route komt waarbij het NK Afstanden plaatsing biedt voor het WK Allround/Sprint, dan zullen de toppers het NK Allround & Sprint niet rijden.

    De World Cup Finale is ook een risicootje. Welke rijders zijn er wel en welke laten verstek gaan? Ook is de puntentelling voor het wereldbekerklassement niet veranderd, waardoor je ook tegen een zelfde actie als Kulizhnikov deed afgelopen maart kunt aanlopen.

    Het WCKT is wel een prima toernooi, maar daarbij staat er nog niet zoveel op het spel.

    Het NK Afstanden vind ik eigenlijk het meest interessante toernooi. Ideale tijd van het jaar tussen Kerst en Oud- en Nieuw, de zekerheid dat de volledige Nederlandse top aan de start staat (mits fit) en er staat iets op het spel.

    Dus de volgorde van aantrekkelijkheid voor mij is:
    1. NK Afstanden
    2. WCKT
    3. World Cup Finale
    4. EK Afstanden

    De aantrekkelijkheid van het NK Sprint/Allround vind ik zeer afhangen van de selectieregels die in oktober gepresenteerd gaan worden. Tot mijn verbazing is de ticketprijs voor het NK Afstanden zo'n beetje de helft van de ticketprijs van de World Cup Finale.

    Zoals gezegd maakt het me niet zoveel uit, want de ticketprijzen vind ik in zijn algemeenheid laag, maar ik vind het wel interessant hoe zoiets tot stand komt. Zou er echt zoveel meer vraag zijn naar tickets voor de World Cup Finale dan voor het NK Afstanden?

    Wat denken/vinden jullie?
    De Keizer vindt dit leuk.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Internationale wedstrijden trekken automatisch meer mensen dan nationale wedstrijden, dus ik vind het logisch dat de WC finale duurder is.
  10. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Typisch schaatsen om kaarten voor een evenement te verkopen waarvan op voorhand volstrekt onduidelijk is wie er deelnemen. Eigenlijk ben je er alleen bij het WK Afstanden en NK Afstanden zeker van een kwalitatief maximale bezetting. Voor de rest kun je veel afzeggingen verwachten. Het is niet verstandig dat je een kaartje koopt voor een world cup of NK Allround als je bijv. per se Sven Kramer wilt zien.
  11. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Lol, dit gebeurt bij werkelijk elke sport. Tennis, darten, baanwielrennen, kaatsen, veldrijden, noem t maar op.
  12. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Dat is niet zo. Bij het tennis weet ik zeker dat alle goede tennissers, mits fit, zullen deelnemen aan de grand slams en het afsluitende toernooi voor de beste 8. Bij darts heb je ook een wedstrijdenreeks waar alle goede darters aan deelnemen. Het kaatsen volg ik eerlijk gezegd helemaal niet, maar kom dan ook niet uit Friesland.
  13. mi

    mi Well-Known Member

    Maar als je bij tennis een half jaar van tevoren betaald voor een kaartje op dag 3 op roland garros heb je absoluut geen idee of je Nadal wel of niet zult spelen.
    Idem voor de finale van de champions league, het WK hockey of de Olympische Spelen waar je geen idee hebt wie zich zullen plaatsen.
  14. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Sverre Lunde Pedersen en Simen Spieler Nilsen zijn bij een fietstraining in Inzell lelijk ten val gekomen. SSN werd per helicopter naar het ziekenhuis vervoerd, SLP per ambulance.
    De schade lijkt vooralsnog mee te vallen: SLP mag ws. vandaag weer terug naar het hotel met veel schaafwonden (geen breuken).
    SSN morgen of vrijdag, mogelijk met een lichte hersenschudding.

    Aftenposten
    NRK
  15. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Je tennisvoorbeeld, je kiest redelijk bewust de grootste toernooien uit - waar de uitspraak ook niet eens helemaal waar is. Maar bij schaatsen is het ook zo dat iedereen die fit is meedoet aan het WK Afstanden, mits ze zich plaatsen. In het tennistoernooi van Rotterdam is het alweer anders, en bij Masterstoernooien weet je ook lang niet zeker wie er deelneemt. Dan wordt er bij Wimbledon ook nog eens geloot welke dag je krijgt en je weet niet eens wat het banenschema is, dus welke partijen je te zien gaat krijgen als je op Centre Court zit (wat ook nog weer van de loting afhangt). Vergelijkbaar bij alle andere tennistoernooien. Bij darten heb je een Premier League of darts, maar ook een heleboel losse toernooien waar niet iedereen aan meedoet. Aan het WK en dergelijke heb je weer dat je vooraf niet weet welke darters moeten spelen op de dag dat je een kaartje hebt. Zo kun je alle sporten afgaan en overal is het gebruikelijk om kaarten te verkopen voordat duidelijk is wie er precies meedoen.
  16. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    SLP schijnt inmiddels alweer thuis te zijn, SSN komt vandaag uit het ziekenhuis. Hij heeft drie 'breukjes' in zijn rug die vanzelf zullen genezen en er is een nierbeschadiging te zien op de echo. Volgens de teamarts zal hij snel weer in training zijn.
    Ben benieuwd of het inderdaad zo snel zal gaan.

    NRK
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Jorien ter Mors rijdt morgen een 3000 meter.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dit is de ijsbaan in Hachinohe! Ziet er niet verkeerd uit, lekker licht, veel beter dan de meeste banen in Oost-Azië. Er lijkt veel aandacht te zijn besteed aan de luchtcirculatie, dus snelle tijden lijken mogelijk. Niets mis mee. En ja, de M-wave in Nagano is een veel specialer design, maar dat zal wel niet mogelijk zijn geweest qua budget.
    Hachinohe ligt ongeveer halverwege Obihiro en Nagano.
    Nu heeft Japan dus drie volledig overdekte ijsbanen waar een WB of WK gereden kan worden. Dat geldt niet voor veel andere landen. Rusland heeft er drie (Moskou, Kolomna, Chelyabinsk), maar Rusland heeft andere nadelen. China heeft er veel (Harbin, Changchun, Beijing binnenkort, Urumqi), maar daar komen we niet vaak. Duitsland heeft er drie (Berlijn, Erfurt, Inzell). Landen als Canada, Amerika, Noorwegen, Korea en Nederland hebben niet de mogelijkheid om zoveel te rouleren.

    Schermafbeelding 2019-09-29 om 13.48.02.png


    Ook in Rusland komt een nieuwe volledig overdekte ijsbaan, in Kemerovo. Er wordt nu dus op twee plaatsen in Siberië een overdekte baan gebouwd, want in Irkutsk is men ook bezig.
    Ik hoop dat die banen meer lijken op Kolomna, dan op de ijsbaan van Sint-Petersburg:
    Schermafbeelding 2019-09-29 om 13.36.12.png
    Die baan ziet er heel erg Sovjet-achtig uit.
    Laatst bewerkt: 29 sep 2019
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Welke Russische ijsbaan is dat op de foto?
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik schreef: "Ik hoop dat die banen meer lijken op Kolomna, dan op de ijsbaan van Sint-Petersburg: "

    Die is het dus. ;)

Deel Deze Pagina