Seizoen 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 23 apr 2017.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik had het gezien, ik reageerde op het feit dat de keizer het prima zou vinden dat een schaatser in de B-groep zou moeten starten omdat hij het vorige seizoen weinig WC's had gereden.
  2. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Tsja, dit is natuurlijk ook niks. Als iemand nu blijkt door te breken a la Shinhama, Ichinohe, Yamada vorig jaar moeten ze nog steeds in de B-groep starten terwijl elke willekeurige rijder die vorig jaar per ongeluk een tijd heeft gereden waar die nu niet meer aankomt dan wel in de A-groep zou mogen starten.

    Het grote probleem was vorig jaar, zoals Mjosaman al zei, dat de nieuwe puntentelling de doorstroom van B naar A in de weg zat. Aangezien er steeds minder wedstrijden komen, wordt het dus voor het eindklassement steeds belangrijker wie er toevallig in de A groep mogen starten. Volgens mij hadden ze vroeger geen A- en B-groepen in het eerste weekend, maar gewoon 1 wedstrijd met het hele veld. De top 24 van de complete wedstrijd mocht gewoon in het tweede weekend in de A-groep starten. Dat lijkt me een veel beter systeem.

    Overigens zou ik er in het geval van Kramer ook totaal geen moeite mee hebben als hij door een of andere regel niet in de A-groep mag starten. Hij heeft nog nooit blijk gegeven van enige vorm van interesse in de worldcups, dan hoef je ook niet per se in de A-groep te rijden lijkt me.

    Enne, dit: Only Skaters ranked top 30 for 500/1000/1500m or top 24 for 3000/5000m in this time ranking will be allowed to compete in Division A for the distance concerned.

    Betekent dit dat als er niet genoeg mensen uit die top 30 of top 24 van die ranking zich hebben geplaatst voor de world cups er gewoon geen volledige A-groep wordt gevormd? Lijkt me een top idee. Zoveel mogelijk mensen in de B-groep stouwen, hoeven we ook niet de hele tijd naar dat vervelende schaatsen te kijken.

    Edit: B-groepen voor de teamsprint? Bedoelen we dat onderdeel dat altijd na 6 minuten afgelopen is? Op zich handig, als je maar 3 landen mee laat doen weet je ook al welke vlaggen je moet klaarleggen voor de medaille-uitreiking. Scheelt weer zoeken in lades.
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    Lol, leuk idee wel. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit, als je dat kunt bieden komt de aandacht vanzelf (duurt helaas wat langer als je het als fan moet opzetten in plaats van een programma dat al bestaat). Het slim inzetten van Kramer of desnoods een Leerdam levert veel meer kijkers op dan het volgende slecht uitgewerkte nieuwe onderdeel dat alleen maar voor meer verwarring zorgt. Jongeren volgen tegenwoordig de atleet, niet perse de sport, de aandacht voor de sport komt pas wanneer er een aantal sporters zijn die in de spotlight stappen. Kijk naar een Megan Rapinoe, like her or not, ze heeft in haar eentje een heel leger aan kijkers voor zich gewonnen en het wk voetbal aan kijkcijfers geholpen, precies wat er nu in de F1 gebeurd met Verstappen. Schaatsen heeft dit soort sporters echt wel, maar ze worden niet gebruikt.
    mi vindt dit leuk.
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Leerdam is een heel goed voorbeeld van iemand die een gezicht voor het schaatsen op de social media zou kunnen zijn. Ik denk dat Nuis dat ook erg goed zou kunnen.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    Als Nederland even z'n best doet, blijven er weinig andere landen in die top30 over. Maar toch heeft Nederland maar 5 plekken. Wordt een saaie WB...
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @Asterisk @proeme
    Het gaat om de time ranking van de ingeschreven schaatsers. Omdat er geen 20 Nederlanders mee mogen doen aan een WB, komt jullie doemscenario niet uit.
    Een nieuw talent zou dus wel gewoon in groep A kunnen starten, want die zit in de time ranking waarschijnlijk in de top-30, maar Suomalainen niet.
    Overigens wordt de time ranking opgesteld op basis van tijden vanaf juli 2018, de periode vanaf wanneer limiettijden geldig zijn telt. Ter Mors zal zich daarin dus nog moeten opwerken.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    ah, dat "ingeschreven" maakt inderdaad wel uit. Dan zal er niet heel veel veranderen denk ik, op een enkele laagvlieger na die ineens niet meer in de A-groep mag en een talent dat niet eerst de B-groep hoeft door te worstelen. Prima.

    voor Nederlanders zal het amper een probleem zijn. Als je je in de World Cup Kwalificatie Wedstrijden plaats voor de World Cup, dan heb je ook die top30-tijd wel te pakken lijkt me.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Uit het ISU document, paragraaf 3.1.2. a, begrijp ik dat de tijden van het World Cup kwalificatie toernooi nog steeds NIET meetellen als kwalificatietijd voor de World Cup.

    For a result to be a valid qualifying time, it must have been achieved in ISU or International Events and National Championships in the period between July 1, 2018 and the entry deadline for the ISU World Cup Competition concerned.

    EDIT (het is niet waar?!) : Communications 2272:
    November 1-3 Netherlands
    indoor/artificial KNSB International Qualification & Invitation Cup Heerenveen 26/30 meters Seniors & Juniors A – Single Distances
    Laatst bewerkt: 28 aug 2019
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Heeft er nog wel iemand zin in het komende seizoen?
    Het wordt de hierna komende seizoenen alleen nog maar erger waarschijnlijk, dus in dat opzicht wordt dit het leukste jaar van wat er nog komen gaat.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wel vreemd dat men het format van de mixed gender relay nog niet weet. Dat doet vermoeden dat men maar wat uitprobeert. Volgens mij zegt de naam al veel. Het is denk ik vooral geen onderdeel waar heren en dames achter elkaar aan schaatsen zoals een TP. Of zoals bij het EK wielrennen waar de dames tegelijk rijden en daarna de heren. Ik denk dat het een aflossing wordt zoals op het EK inline in Almere eens werd gedaan. Om de ronde wisselen en dan dames afgewisseld met heren. Dat ze 6 rondes doen zou kunnen betekenen dat ze teams van 6 zoeken waarbij iedere rijder 1 ronde doet. Maar ik denk dat teams van 4 beter zijn. Sterke landen worden dan minder bevoordeeld omdat men de sterkste dame en heer 2x kan laten rijden.
    Benieuwd hoe men dit gaat organiseren: met meerdere teams tegelijk in de baan krijg je drukke wissels met kans op valpartijen. Kijkend naar de team sprint denk ik dat ze voor 2 teams aan weerzijden van de baan gaan.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Heb eens op twitter rondgekeken en de Japanse fans zijn (terecht) boos omdat er geen 1500m in Nagano is, hoewel de Wereldrecordhoudster 1500m uit Japan komt...
    Duif en mi vinden dit leuk.
  12. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Is ook wel een knap staaltje onkunde ja.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nuis inderdaad ook zeker, DaiDai, Muldertjes, Visser, Joy Beune kunnen ook prima. Het hoeven niet eens de allerbesten te zijn (hoewel dat natuurlijk wel meehelpt). Gaat erom dat ze spontaan en leuk voor een camera kunnen zitten, ander voorbeeld ook van deze zomer, Jackie Groenen, spontaan, leuk, lief en uitermate goed op camera. Vrijwel alle basis speelsters van het Nederlands elftal hebben tijdens de zomer minstens 150.000 volgers erbij gekregen op Instagram, voor een Rapinoe was dit zelfs 1,5 miljoen nieuwe volgers en dat in een sport die vooral dienst doet als ondergeschoven kindje.
  14. mi

    mi Well-Known Member

    Las een interview nav het EK hockey in Helden, over hoe men destijds bewust aandacht creerde rondom enkele sterren (Naomi, Ellen) en hoe dat gewerkt heeft om de hele sport omhoog te liften.

    Het feit dat ik op een schaatsforum geen achternaam hoef te noemen zegt mi genoeg.

    Het schaatsen heeft onder de jonge lichting potentiele sterren zat, het is een kwestie van goede marketing voor de sport als geheel wat voort kan liften op de individuele marketing via de social media wat deze mensen al doen.

    Moeilijk is het niet....
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb me wel eens meer verheugd op het schaatsseizoen idd. En ik vrees dat dat de komende jaren niet beter gaat worden als de ISU zo door gaat. Al die kermisonderdelen maken de sport kapot. Goede reclame zou idd veel beter zijn. Maar ja, dan moet de ISU eerst het begrip social media leren kennen en waarderen en met de bejaarden die daar zitten gaat dat niet meevallen.
    Duif vindt dit leuk.
  16. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik denk dat met 4 teams op de baan het er voor de kijkers niet overzichtelijker op wordt.
    Denk dat net als met de TP 2 teams beter is.
    Mensen moeten het, zonder de commentatoren, zelf ook nog wel een beetje kunnen volgen.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    We weten nog goed dat een paar jaar geleden de 10 kilometer van het EK allround zou worden geschrapt. Dat is uiteindelijk niet (helemaal) gebeurd. Hopelijk komt de ISU bij zinnen en passen ze hun WK-plannen nog aan. Dat was een belangrijke reden voor mij om weer te gaan bloggen en op twitter de hashtag #longliveallround te introduceren. Het zit er dik in dat de ISU voet bij stuk houdt, maar we kunnen in ieder geval onze stem laten horen. En hopelijk volgen er wat schaatsers ons in het protest.
  18. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Met een beetje geluk gaat Sven Kramer iets beginnen en mensen overhalen om tegen de nieuwe plannen van de ISU in opstand te komen. Hij zou denk ik veel mensen op de been kunnen krijgen.
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Sowieso een krankzinnig idee om in een sport waarin de niveauverschillen tussen landen groot zijn, een teamnummer toe te voegen. Of is het doel om de Nederlandse dominantie in de medaillespiegels te vergroten?
    proeme en EenBrabander vinden dit leuk.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Juist het tegenovergestelde als je de ISU gelooft, beetje hetzelfde principe als minder kampioenen willen en dan een EK afstanden met 14 kampioenen toevoegen aan de kalender. Ze weten schijnbaar zelf niet eens meer wat ze nou willen of ze snappen niet hoe ze hun doelstellingen in de praktijk moeten brengen.

Deel Deze Pagina