WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ach, alles bij elkaar moeten we gewoon blij zijn dat het nu zo gaat. Anders zou het wel eens snel afgelopen kunnen zijn met de schaatssport.
    De Duitse, Canadese, Poolse, Amerikaanse (op Bowe na), Noorse vrouwen stellen niets meer voor. Gelukkig gaan de Japanners en de Russen nu goed,
    Bij de heren hebben we uiteindelijk ook alleen maar de Russen en nu gelukkig wat Noorse en in mindere maten wat Italiaanse inbreng, maar voor de rest is het ook niet veel.
    Mooi dat er dus nu wat concurrentie komt.
    Hopelijk komt er nog wat meer uit het buitenland, maar eerlijk gezegd zie ik dat nog niet zo snel gebeuren.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Met de nieuwe schaatshal in Quebec zou het Canadese schaatsen een grote boost kunnen krijgen.
    Jeronimo1 en EenBrabander vinden dit leuk.
  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    In Nederland zie ik ook niet zo veel jong talent opstaan. Bij de mannen dan bedoel ik. Dat is al een aantal jaren aan de gang. Voor Roest en Bosker zat een paar jaar niks, er achter ook niet.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Heb je die 18 stralende mensen en bijna net zoveel keihard balende mensen dan gemist? De sporters vinden dit duidelijk geen b onderdeel. En het publiek ook niet, die gingen steeds van start tot finish tekeer. Wat mij betreft een blijver en zo snel mogelijk olympisch, wat Mulder ook al zei.
  5. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Omdat de Japanners en Amerikanen dit geen b-onderdeel vinden, stonden ze op volle sterkte aan de start.

    Het nummer was ook slecht in beeld gebracht en is ook moeilijk goed in beeld te brengen.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, het is prima in beeld te brengen, deze regisseur was gewoon slecht. Bij baanwielrennen is exact hetzelfde onderdeel altijd perfect in beeld.
  7. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Een kortere baan, omhoogstaande bochten, geen noodzaak om te zien of men wel in elkaars slag rijdt. Niet te vergelijken en dit was hoe je het wendt of keert geen aanbeveling voor het onderdeel (en daarmee voor de sport). Dan vind ik het wel wat ambitieus om direct erna te zeggen dat het zo snel mogelijk olympisch moet worden.
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Alleen de regie was beroerd, maar genoeg WBs waar het wel prima in beeld was. En het niveau was nu al hoger dan de eerste WK ploegenachtervolging. En dat is toch ook een prima en zeer volwaardig olympisch nummer.
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Weer even voor morgen. De Nederlanders op 500 in rit 1,6,7. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Van de 12, dus direct favoriet zou ik NL niet willen noemen daar.
    Koelizjnikov, Moerasjov, Lorentzen - allemaal laatste buitenbocht. Ihle, Shinhama oa de binnenbocht.
    Herzog en Kodaira eindigen beiden binnen, dat is mooi, dan gaat dat het verschil niet maken.

    De Russische mannen eindigden alledrie top-8 op de 5km, de twee Russische vrouwen van de ploegenachtervolging ook op de 3. Lalenkova met een PR zelfs. Die zijn dus, het is gezegd, goed in vorm en we kunnen morgen zien of dat ook nog wat oplevert op de teampursuit.
  10. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Maar daar gaat het mi precies om.
    18 "winnaars' en 18 verliezers. Doet mij toch denken aan het veterstrikdiploma. Geen gezeik, iedereen rijk. We geven gewoon iederéén die meedoet een medaille.
    Geheel in de gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen.

    En de tactiek bij de teamsprint is echt een gemiste kans.
    Daar waar in vrijwel elke teamsport het precieze indelen, of de overnames, het samenspel een tactisch spel is waarmee niet zelden de winst behaald kan worden, daar staat er dus , zo heb ik nu pas begrepen want dit onderdeel is zelden op tv, bij de wisselpunten een pionnetje.
    Omdat de starter al af mag vallen, moet hij (zij) dus zelfs niet al te hard doortrekken. Het "team" bestaat dus uit 1 of 2 man die het relatief rustig aan mogen doen, en één die zich helemaal de pleuris schaatst. Een gemiste kans, in een echte teamsport had de nr 1 en'/of 2 iets langer doorgetrokken. Alsof je bij een balsport zeg maar een aanvalsvak hebt, een middenvak en een verdedigingsvak. Dat verzin je toch niet?

    Verder wel erg mooie sport gezien, met prachtige winnaars op de lange afstanden. Heel knap hoe Sablikova maar weer eens terugkomt, en mooi dat het Noorse schaatsen toch eindelijk weer boven komt drijven.

    De Keizer:
    Je zou ze een voor een kunnen laten starten. Daar is ruimte genoeg voor.
    Zoals het nu gaat is er voor de regisseur geen touw meer aan vast te knopen.
    (tenminste, als hij een flinke slok op heeft). Twee teams in de baan, waarvan er één onderuit gaat. Tja, verzin dan maar eens wie je dan nog in beeld moet brengen.
    Asterisk en VorstM vinden dit leuk.
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    tja, daarom rijden andere schaatsers wedstrijden in het enige seizoen dat je je sport kan beoefenen

    maar goed, beetje apart seizoen met wat meer skeelerfocus dan vorige jaren, toch wel een tegenvaller
    Laatst bewerkt: 8 feb 2019
    strawbale, Duif, chicagodude en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  12. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat ligt dan toch echt voor een groot deel aan de regisseur, bij het shorttrack (aflossing) krijgen ze het ook voor elkaar om de voorste rijders en de achterblijvers in beeld te krijgen en daar heb je soms 25 rijders tegelijk in de baan die ook nog om de ronde wisselen.
  14. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Voronina gaf in een interview voor de Russische media aan ook nooit te kunnen slapen van tevoren (ze sliep vannacht om 4 uur). Komt blijkbaar vaker voor. Tijdens wielerwedstrijden hoor je ook wel eens zulk soort verhalen.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  15. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Kan er mij wel iets bij voorstellen, met lijf vol schaafwonden, halve nacht op de pot en snurkende kamergenoot toch drie weken na elkaar frankrijk doorkruisen... :eek:
    Het mooie aan het schaatsen is ergens wel dat je je niet een dagje kan wegsteken in het peloton, een mindere nacht kan je direct kwetsbaar maken. Vraag me af of nog in je diepe slaap raken (al is het maar tijdens een halve nacht) vs helemaal geen diepe slaap misschien de beslissende factor is.
    strawbale vindt dit leuk.
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Zie ook het rijden van Bergsma en toch ook een beetje Kramer en Roest. Vergelijk het met een renpaard wat te lang op stal staat. Stijf en geen spanning op de spieren. Stalpoten. Alleen trainen is niet genoeg. Je hebt wedstrijden nodig om beter te worden.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Vandaag op de 500 meters verwacht ik ook geen Nederlands goud. Ik denk dat na vandaag er een Tsjechische, een Noor, een Japanse en een Rus de individuele nummers hebben gewonnen. Bij de dames op de TP is Japan natuurlijk favoriet, bij de heren zou deze Pedersen de Noren wel eens naar goud kunnen slepen.

    Straks komt Nederland alleen thuis met TeamSprint goud :p
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Dan zijn we met zijn allen heel blij met dit nieuwe onderdeel!
    Camila vindt dit leuk.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Misschien te veel geschrokken van mijn kansverdeling van eergisteren?
    ZeeKoei en strawbale vinden dit leuk.
  20. Camila

    Camila Well-Known Member

    Behalve dan de mensen die de Teamsprint wilden invoeren om de Nederlandse hegemonie te doorbreken;)

Deel Deze Pagina