WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zeker... Bokko heeft dit niveau nooit gehad op de 5 km... maar ook Kramer is ook niet vaak sneller geweest.

    Benieuwd wat Pedersen kan op de 1.500 m
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik ben bang dat Pedersen toch te kort gaat komen op de 1500 meter. Hij zal waarschijnlijk goed rijden, maar de 1:43 hoog/1:44 laag is toch wat andere koek. Aan de andere kant, 6:07 is van diezelfde andere koek, dus je weet maar nooit.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Bloemen en Rumyantsev zijn toch nooit echt serieuze titelkandidaten geweest?
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Als hij een beetje goed kan starten... kan het nog leuk worden, maar Nuis en Yuskov zijn natuurlijk de favorieten.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Voronina ook niet, zij verslaat Achtereekte, Wust en Takagi dat hadden veel mensen ook niet van te voren opgeschreven.
  6. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Kunnen we niet gewoon genieten van de generatie schaatsers wat we gehad hebben en de generatie nu? Waarom moeten schaatsers altijd met elkaar vergeleken worden?

    ''die is beter dan die'' '' die had veel minder concurrentie''

    Andere tijden, andere omstandigheden etc. Je kunt niet alles vergelijken.

    Geniet gewoon!
    Nickel, proeme en Khlebnikov vinden dit leuk.
  7. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Voronina was zeker wel medaillekandidaat. Heeft dit jaar meer worldcupmedailles op de 3 dan de door jou genoemde dames bij elkaar. Daarnaast heeft ze in haar carrière meer worldcupmedailles dan de oudere Achtereekte en Takagi bij elkaar. Het is natuurlijk achteraf makkelijk praten, maar ik had Voronina op het podium voorspeld.
    VorstM en Hakkie2 vinden dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het is ook juist wel leuk nu want we zitten al 2/3 jaar in een soort overgangsperiode maar het wil nog niet echt lukken haha. De oudjes die komen steeds weer terug, nu is het Sablikova weer die opeens dit seizoen weer terug lijkt te zijn. De overdracht naar de jongere generatie vindt gestaag plaats, maar het is ook wel leuk hoe de oudjes toch steeds weer terugkomen, heb je als ADJ eindelijk Pechtein en Wust verslagen staat Sablikova er weer met haar pretbek lol
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het lijkt me onzin dat er nu plotseling 4 of 5 super 5000m rijders zijn en de afgelopen 10 jaar maar 1. Roest heeft dit seizoen bijna net zoveel 5000ms verloren als Kramer van 2006 t/m 2017. Sterker nog: Roest heeft er maar 1 gewonnen. Kramer was uniek en stak boven iedereen uit, zo iemand is er nu niet. Maar dat is natuurlijk prima, des te leuker. Maar dan niet de prestaties van Kramer naar beneden praten door te doen alsof hij alleen won bij gebrek aan beter. Nee, sterker nog: iedere concurrent werd zo wanhopig dat ze een andere afstand opzochten.
    Bastiaan83, VorstM, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Camila

    Camila Well-Known Member

    Prachtig geschreven!
    Wie vindt er ook dat EenBrabandar een schaatscolumn in een landelijk dagblad moet krijgen?!
    strawbale, ZeeKoei, mhp1988 en 4 anderen vinden dit leuk.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik had haar ook wel als een kanshebber, maar toch meer als een outsider, Achtereekte is de olympisch kampioen, Takagi de kampioen Allround en Wust was de regerend wereldkampioen 3km, dat is een behoorlijk peleton om je doorheen te wurmen ook al heb je in de wb goed gepresteerd. Vergeet ik voor het gemak nog even Weideman die al een wb won (overall dit seizoen in de wereldbeker qua podiumplekken sowieso niet onder doet voor Voronina) en lollo/Zueva die ook al op het podium stonden
    SprintMaster vindt dit leuk.
  12. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    SVERRE LUNDE PEDERSEN!!!! Fantastisch, wat heb ik hier van genoten!!!

    In mijn krant ging het vanochtend alleen over Sven Kramer en Patrick Roest, maar die zijn geklopt door een Noor die reed alsof hij Sven Kramer was in zijn beste dagen. Ook een prachtige bevestiging van zijn olympische titel en hoge niveau in Amsterdam. Dit wordt de te kloppen man in Calgary.

    Ook mooi dat het overslaan van wedstrijden niet is beloond. De Noor en ook Martina Sáblíkova winnen gewoon in Hamar en doen dat een week later nog eens over. Prachtig.

    De teamsprint mogen ze van mij vlug afschaffen.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En we weten nog steeds niet hoe goed Roest echt is. Ja, hij heeft goeie tijden gereden aan het begin van het seizoen... maar de echte verwachte doorbraak die werd verwacht is nog niet van gekomen. Veel 2e plekken.

    En inderdaad..slechte coaching/schema want starten met 28'ers.. dat was too much
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En het grappige is... de Jong wou het a la Sablikova rijden, door rustig te starten. Dat was uiteindelijk misschien wel juist de reden dat ze niet heeft gewonnen.. al zou ze waarschijnlijk een te snelle start nog meer hebben bekocht aan het eind.
  15. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    De Keizer zei:
    De teamsprint mogen ze van mij vlug afschaffen.[/QUOTE]
    Helemaal mee eens.
    Laatst bewerkt: 7 feb 2019
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja ik vond die coaching raar, ervan uitgaan dat Roest gewoon deed wat hem verteld is dan snap ik het schema niet. Hij hoefde helemaal niet zo snel te beginnen, hij kon prima rondjes 29,0/1/2 rijden en evt aan het eind nog afbouwen als dat lukte. 12 ronden 29,0 en opening in de 18 en je rijdt 6,06, dat weet een coach toch gewoon dus waarin een schaatser dan opblazen met zulke snelle eerste ronden, terwijl dat dus eigenlijk niet nodig is.
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Kramer is natuurlijk over zijn hele carriere nog steeds een beter 5km rijder dan Roest is en waarschijnlijk ooit zal worden, maar doen alsof Kramer evenveel tegenstand had als Roest is niet eerlijk tegenover Roest. Je zegt dat het je onzin lijkt dat er nu ineens een stuk of 5 super 5km rijders zijn en tijdens het tijdperk Kramer maar eentje, maar toch is dat zo. tot zo'n drie jaar geleden reed bijna alleen Kramer onder de 6:15 op laagland. Af en toe een andere Nederlander zoals Bergsma of Blokhuijsen, maar zeker geen buitenlanders. Je gaat me niet vertellen dat in de afgelopen drie jaar de technologie zo vooruit is gegaan dat iedereen ineens 5 of 6 seconden sneller rijdt op dezelfde banen. Ik denk dat vooral het buitenland een inhaalrace heeft gemaakt ten opzichte van Nederland in aspecten zoals trainingsleer. Dat betaalt zich nu uit.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    6:07 zou zeer lastig zijn geworden zelfs voor TOP Kramer.. maar ze hadden inderdaad wel onder de 6:10 moeten kunnen rijden als de topvorm er echt was geweest.

    de 3:58 van Sablikova... de Jong rijdt dat ook niet elke zondag, dus is gewoon op waarde geklopt.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Kramer was zijn tijd ver vooruit... wat in zijn tijd als uitzonderlijk werd beschouwd, is nu bijna de norm geworden. Dus dat is het meer: het veld is dichter op elkaar gekropen. Roest rijdt 6:08 in Thialf.. wat Kramer nooit heeft gedaan, komt Semirikov die hetzelfde doet. Kramer had niet zulke uitdagers omdat hij zoveel beter was dan de rest.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Yep... maar ik denk dat Roest toch naar de commentaren heeft geluisterd na zijn optreden op het EK.. toen heeft hij laf gereden, dus wou hij bewijzen dat hij ook met laf kan.. terwijl het nu niet de beste tactiek was.
    Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina