EK allround en sprint 2019 Collalbo 11/13 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    En Bosker, die heeft ook een killersmentaliteit.
    mi vindt dit leuk.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ja die staat ook in mijn favorieten lijstje. Zelfs Koen Verweij vind ik wel leuk als hij schaatst.
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja Bosker vind ik wel een hele fijne schaatser was ook jammer dat hij zich niet plaatste voor dit toernooi deels omdat hij ook ziek was. Is nog jonger dan Roest en zeker een groot talent met een goede mentaliteit.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  4. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Zo weinig ervaring op allroundtoernooien heeft Roest natuurlijk ook weer niet. Dit is al de 3e keer dat hij podium eindigt op een allroundtoernooi. Het is natuurlijk gevaarlijk om te denken "mijn tijd komt nog wel", er zijn genoeg schaatsers die om wat voor reden dan ook na hun 25e nooit meer echt serieus hebben meegedaan (zie Bokko en Verweij bv.).

    Ik denk ook dat het niet heeft geholpen dat Orie vond dat Roest de eerste 15 ronden niet mocht aanvallen, een andere coach zou dat natuurlijk nooit zo hebben gezegd. Dit was natuurlijk uitgesproken in het voordeel van Kramer.
    JohnZero vindt dit leuk.
  5. mi

    mi Well-Known Member

    Kramer heeft de uitzonderlijke kwaliteit dat hij fysiek de sterkste is gecombineerd met mentaal. Hij gebruikt dat ook: je ziet Patrick bij de NOS zeggen dat het spannend wordt en in het volgende shot Sven fluiten op zijn fietsje. Antoinette zei het ook: hij loopt te stuiteren langs de baan. Gorilla op de rots. Hij heeft de strijd al half gewonnen voor hij zijn veters strikt. Daar kon Bokko niet mee om en Roest zal op dat vlak wat moeten leren wil hij in zijn schaduw staan. Hij heeft het overigens niet als hij fysiek niet in orde is. Dat zag je op de OS 10km en het WK allround.

    Kjeld Nuis zou het kunnen, als hij allrounder was...

    Bij de vrouwen is dit veel minder sterk. Hoewel je het aan Wüst ook ziet als ze snode plannen heeft. Op de 1500m op de OS voelde je de spanning en concentratie al tijdens haar warming up.
    Ik houd daar wel van!

    Bosker heeft het ook en Jutta ook. Antoinette ook wel maar daar moet ik nog beetje aan wennen... hoewel dat gesprekje met Dione zo leuk en ontspannen was dat ik ook denk dat ik haar gewoon nog wat meer moet leten kennen.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De tactiek van Orie was inderdaad wel helemaal naar de hand van Sven... maar Roest leek nooit echt helemaal voor te willen gaan. Samen opgaan en dan los... dan hij had nog 10 ronden, maar je had nooit het gevoel dat Roest er vol wou gaan. Zelfs de zwakke Bokko had die kamikaze actie in 2009 dat hij er een 28'er uitperste... wishful thinking, maar toch... nu was het alleen in de slotronde bij Roest.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    We zullen het zien in Calgary.. maar slag 1 is wel heel duidelijk voor Kramer... en die kan alleen maar beter worden in het seizoen. Vraag is of Roest niet te vroeg heeft gepiekt.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Kramer en Wust zijn mentaal gezien uitzonderlijk, Johan de Wit die zei vorig jaar na het WK allround over Tagaki dat hij haar niet zo zeer fysiek heeft moeten voorbereiden, maar juist mentaal. Hij zegt over Wust dat ze fysiek helemaal niet zo bijzonder is, maar mentaal gewoon 5 stappen voor staat op vrijwel iedereen. Tagaki had niet het geloof dat ze kon winnen omdat ze tegen Wust moest strijden, terwijl ze fysiek gewoon beter was. Kramer is net zo, hij heeft zo'n uitstraling dat zijn tegenstanders bij de warming up al denken "dit kan ik niet winnen". Het is iets wat Kramer altijd al had en wat Wust moest leren dus Roest kan dit zeker leren en we gaan zien of het gaat lukken of hij is het lange rijtje gesneuvelde talenten komt te staan.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dat komt denk ik vooral omdat het Kramer is van wie hij verloor. Hij lijkt nog steeds iets teveel respect voor hem te hebben.

    Die meedigenloosheid moet nog groeien, is niet erg.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Maar Nuis dus niet ?;)

    Ik houd wel van bescheidenheid, dat hoeft een killers instinct ook helemaal niet te bijten. Zie bijv Wust en Verbij
    Hakkie2 en Khlebnikov vinden dit leuk.
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik denk dat we iets te streng zijn voor de schaatsers van deze generatie. Kramer is al vanaf zijn 19e mentaal en fysiek ontzettend sterk, wat maar zeer weinigen gegeven is. Omdat Kramer nu schaatst worden alle andere allrounders met hem vergeleken en dat is bijna een onmogelijk hoge lat.
    chicagodude vindt dit leuk.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mee eens, ik vind Nuis vaak te ver gaan. Zelfvertrouwen is prima, killer instinct helemaal goed, maar je moet er niet in doorschieten en dat heb ik bij Nuis toch wel vaak.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En het is gebleken dat als Kramer fysiek niet in orde is... dat zelfs hij niet zoooo super mentaal sterk is. Zie vorige OS op de 10 km.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Tja misschien niet helemaal eerlijk, we zeggen ook over Bokko dat hij simpelweg pech heeft gehad dat hij van dezelfde generatie is als Kramer, maar dat is bij de vrouwen net zo. Hoeveel vrouwen zijn niet vergeleken met Sablikova en Wust, ook een onmogelijke lat. Daar moet je mee omgaan, Kramer moest opboksen tegen Fabris en Hedrick en Sablikova/Wust met Friesinger en Klaasen, ook niet echt eerlijk, het is hoe je ermee om gaat.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zelfs dan was kramer tactisch slimmer. Die eerste 10-15 rondjes steeds net ervoor blijven om steeds wel iets aan roest te hebben op de kruising , en roest de volgende ronde juist steeds net niks.
    Dat had Roest moeten pareren met een sneller tussenrondje maar deed dat niet. Is ervaring ook, plus kan Kramer erg goed tempo varieren op een 10k
  16. mi

    mi Well-Known Member

    Zo! Het kan verkeren in 1 weekend wat er over je geschreven wordt op dit forum!
    fransvanbakel en chicagodude vinden dit leuk.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Overigens denk ik dat roest wel weer favoriet is op de wk, of kramer kan nog een stapje maken...
  18. mi

    mi Well-Known Member

    En laten we eerlijk zijn: de jongens met bravoure luisteren gewoon niet naar hun coach als ze denken dan meer kans te hebben? Kramer niet, Max Verstappen niet etc....
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    *Takagi ;)
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Nee Nuis is de overtreffende trap en die vind ik gewoon verschrikkelijk onsympathiek. Ze mogen hoog op de apenrots zitten van mij maar moeten daar nog wel vriendelijk zijn. En Nuis is dat niet.

    Van bescheidenheid houd ik in het dagelijks leven wel heel erg, maar bij sporters niet altijd. Hoewel ik Federer wel enorm hoog heb zitten en die is toch redelijk bescheiden gebleven. Ik ben dus niet altijd even consequent.

Deel Deze Pagina