EK allround en sprint 2019 Collalbo 11/13 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. Camila

    Camila Well-Known Member

    Hij gaat er ook vanuit dat het blokje op de lijn ligt, maar daarnet zeiden ze dat dat het blokje buiten de lijn ligt toch
  2. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Tuurlijk is het terecht.
    Maar oh wat doet dit zeer.
    Je rijdt het zojuist verbroken WR “gewoon” opnieuw aan gort.
    Je rijdt het zojuist verbroken BR van Shani Davis opnieuw aan gort en dat is maar weinig mensen gegund; een BR van Davis verbreken.
    En dan krijg je een DQ....:(
    EenBrabander vindt dit leuk.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hè? Wat is dit nou weer? Wat deed ik nou verkeerd???
    Waarom die persoonlijke aanvallen van jou de laatste tijd?
    stijnsportgek vindt dit leuk.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Tja ik snap zijn boosheid wel, ook al zit hij fout, hij zal het niet zo zien.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Voor Nuis doet het zeer, voor mij helemaal niet want ik vind het geen leuke man. Maar het is wel zonde voor het toernooi natuurlijk als een grote kanshebber uitvalt.
    ZeeKoei en Khlebnikov vinden dit leuk.
  6. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Wat is zijn argument nu? Ik kon het net niet goed horen, en de heren commentatoren vinden zichzelf belangrijker en gaan daar dwars doorheen lullen zonder het geluid vol open te draaien.
    Met een argument van 'de wind verschoof het blokje eerst' kun je nog een heel eind komen
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hier ben ik het niet mee eens. Hij is er van overtuigd dat hij niet gediskwalificeerd had moeten worden en dit is toch een EK. Het is dan niet meer dan logisch dat je in de discussie gaat.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hij zei dat als hij had afgesneden het blokje naar de inrijbaan was gegleden niet naar buiten omdat je het blokje dan aantikt en dus naar binnen schiet. Maar dan nog raakte hij hem aan en dat mag niet.
  9. Camila

    Camila Well-Known Member

    Volgens mij zei hij dat hij met zijn ijzer in de baan reed, maar met zijn schoen het blokje aantikte dat op de lijn lag en dat je dat ook kon zien doordat het blokje de inrijbaan invloog i.p.v. richting de buitenkant van de baan.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Omdat jij constant bezig bent met mensen terecht te wijzen en je eigen waarheid altijd als absolute waarheid verkondigt. Je reageert regelmatig met reacties als “dat is natuurlijk onzin” en als iemand even niet precies weet wanneer de tijden van dit EK zijn dan ben jij niet te beroerd om dat raar te vinden want het heeft dan al die tijd al ergens op een website gestaan waar niet iedereen op kijkt. Ik vind jouw reacties doorgaans te fel en niet sympathiek en vandaar dat ik dan af en toe wat geïrriteerd reageer. Zal me vanaf nu weer rustig houden.
    Mey vindt dit leuk.
  11. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Hij gaat in discussie omdat hij na het bekijken van de beelden wellicht een punt heeft.
    Zou ik ook doen als ik mijn beste 1000 ooit op een buitenbaan had gereden.

    En verder vind ik het treurig dat de antipathie tov Nuis zo tentoon wordt gesteld hier en op deze wijze.
    En niet alleen door Hakkie2, btw.
    De mooiboy met een grote bek is hij allang niet meer.
    Juist hij is zo gegroeid in alle opzichten en dat wordt nogal eens over het hoofd gezien hier op het forum.
    Jammer.
    ArjenK, Duif, EenBrabander en 3 anderen vinden dit leuk.
  12. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Er schoof ook één blokje de inrijbaan in. De ander schoof mee naar buiten. Hij raakte er twee aan.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Tja, sorry. Dit was echt niet zo bedoeld. Ik denk ook dat jij dat alleen zo leest. Ik geef alleen aan dat de rijders van vandaag zondag niet rijden...

    En dat van die tijden... tja, verbazing dat niemand op dit forum 1 dag van te voren de starttijden weet. Daar verbaas ik me eigenlijk nog steeds over. Dit zijn de die-hard fans...
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik denk dat het komt door je schrijfstijl @Hakkie2 . Je kan nou eenmaal geen intonatie lezen, en als ik eerlijk ben komen vrij veel van jouw berichten over alsof je heel graag mensen corrigeert, ook om zaken die niet belangrijk zijn en waar de strekking toch wel duidelijk was (zoals het publiek op zondag, waar duidelijk de strekking was dat voor het publiek nog weinig spannende toernooien overblijven)

    Ik ga er zelf altijd vanuit dat je het niet als een sneer bedoelt, of zelfs soms grappig bedoelt, maar het komt vaak niet geweldig over (ongeveer zoals mensen die graag spelling en grammatica corrigeren op fora)

    Nogmaals, ik heb geen probleem met hoe je je reacties formuleert, maar ik zie wel hoe het anders geinterpreteerd zou kunnen worden.

    Edit: ik bedoel het dan ook niet kritisch en je hebt nou eenmaal je schrijfstijl en reageerwijze, maar ik wil maar aangeven dat hoe je het zelf leest niet altijd zo overkomt bij een ander.
    HaagscheBluf, Khlebnikov en Marcel Vos vinden dit leuk.
  15. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Zoiets zei hij inderdaad. Maar het al dan niet naar binnen schuiven van dat blokje is natuurlijk helemaal niet relevant want als je hem van opzij aantikt gaat hij altijd naar binnen schuiven en je mag hem niet van opzij aantikken.

    Wel een vreselijk beeld dat Orie, Nuis en Janmaat(?) daar als een horde hyena's om die scheidsrechter heen stonden. Kunnen ze niet 1 iemand daarnaartoe sturen om in overleg te gaan? Bij hockey en voetbal mag je ook niet met het hele team tegen de scheidsrechter gaan staan roepen (hoewel het bij voetbal wel vaak gebeurt) en dan sarcastisch een hand geven en "bedankt he" zeggen is bij voetbal gewoon een kaart. En terecht. Bij elke sport hoor je je te gedragen tegen de scheidsrechter, ook bij schaatsen.
    ZeeKoei, chicagodude en Khlebnikov vinden dit leuk.
  16. VorstM

    VorstM Well-Known Member

  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Veel die hard fans hebben een drukke baan, ik zelf iig wel. Ik ben al blij als het me lukt om het schaatsforum zelf iedere dag bij te lezen. Naast een baan ook nog andere bezigheden en dan mis je wel eens wat.

    Maar ok, ik ben me er misschien te veel aan gaan ergeren en dan leg je alles verkeerd uit, ik zal weer met een frisse blijk naar jouw posts kijken.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Geluk is een groot woord, maar het wordt hem wel héél gemakkelijk gemaakt, want Nuis was natuurlijk een klasse beter op de 1.000 m vandaag.

    Maar ja: the rules are the rules within the rules.
  19. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik heb het teruggekeken, leve de herhaaltelevisie, en hij haalt het argument van stal dat de ijzers binnen de lijn zitten maar de schoen buiten de officiële route.
    (buiten en binnen een beetje verwarrend in dit perspectief)
    dat is een flauw argument: de sportorganisator legt daar blokjes neer en zegt dat je daar binnen moet blijven. dat je lichaam daar dan boven hangt is al iets wat we dan eigenlijk door de vingers zien. net als het feit dat de lijn al (ik dacht) zo'n 20 cm binnen de eigenlijke 400 m ligt.
    Een fysieke afscheiding is gewoon het gemakkelijkst te handhaven.
    Met sjoelen ligt er gewoon een plankje, met kegelen hing er een belletje aan een touwtje, met een sneeuwrandje was het ook niet handig bij schaatsen af te snijden.
    Overal waar je met camera (of zelfs zonder) een lijn in de gaten moet houden wordt een crime als het close wordt.
    Asterisk vindt dit leuk.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    ,

    Nou, antipathie is wel een heel groot woord.
    En hoezo 'op deze wijze'? Die snap ik niet....sommigen vinden hem nou eenmaal minder sympathiek, net zoals sommigen hier (we weten wie) Kramer niet symathiek vinden.
    En ik ben daar 1 van. Ik zie overigens wel degelijk zijn groei de afgelopen jaren, vandaar ook mijn opmerking dat ik hem graag sympathiek zou willen vinden (dat had ik een jaar of 4-5 geleden niet), alleen blijven mindere uitspraken er een beetje inhangen bij hem.

Deel Deze Pagina