Weissensee ijssituatie alternatieve Elfstedentocht

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door nelis, 9 jan 2016.

  1. nelis

    nelis Member

    Ik wil 29 jan. de alternatieve rijden op de weissensee in Oostenrijk. Er ligt nu een baantje van 4.7km ijs varieert van 10-15cm. Via www.eisanlauf.at volg ik de situatie. Weer zit er niet overtuigend uit. Wat te doen? Nog niks geboekt of ingeschreven. Groeit het ijs hard genoeg. Wie heeft er bronnen ter plekke wat zijn de kansen en loopt het erg storm of is inschrijven op het laatste moment ook nog mogelijk/reel? Baan is normaal 12km en in heel strenge winters 20km...
  2. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Ligt er maar net aan hoe "gretig" je bent.
    Ik heb die alternatieve in het verleden 10 keer gedaan. De laatste was ergens in 2002 of 2003. M.a.w. heb het allemaal wel een beetje gezien.Ik ga er zeker er niet meer naar toe als er alleen maar op het kleine meer wordt gereden. Vooraf inschrijven doe ik nooit meer. In het verleden liep het meer storm met aanmeldingen dan de laatste jaren en teoen heb ik wel eens "zwart" gereden. Was geen enkel probleem.
    Met de huidige situatie zou ik zeker thuis blijven.
    Een veel goedkoper en misschien wel net zo'n leuk alternatief is om op een mooie dag 200 km te gaan rijden op Flevonice.
  3. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Dan zal je ongetwijfeld gezien hebben dat het er vandaag helemaal een zooitje is.
  4. Remco

    Remco Member

    En dan zul je ongetwijfeld gezien hebben dat het nu weer vriest en dat het de komende nachten richting -15 of nog kouder gaat.
    Het evenement gaat wel door, maar het grote meer zit er waarschijnlijk niet in voor de 2e week. Het zal tegen die tijd vast wel dichtgevroren zijn, maar (net) net laat om een dikke ijsvloer te krijgen.
    Ik heb me wel ingeschreven, voor de 4e keer.
  5. nelis

    nelis Member

  6. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Op het nippertje lijkt het voor volgende dinsdag toch nog goed te komen .
    Wel weer op het kleine meer talloze malen heen en weer rijden, maar als je toch bent ingeschreven is dat altijd beter dan niets.
  7. Remco

    Remco Member

    Het grote meer is nu ook aan het dichtvriezen.
    Zou het dan toch...........
  8. AEOntdekker

    AEOntdekker New Member

    Gewoon gaan! Gaat goed met het ijs.

    Alternatieve Elfstedentocht Weissensee
    10 uur ·
    Er ligt een fantastische ijsplaat te wachten op de deelnemers. Het parcours heeft dinsdag a.s. een lengte van 10 kilometer. Het wordt volgende week bijzonder koud, gedurende de nacht ruim onder de -10 graden. Neem voldoende warme kleding en een sneeuwbril mee. Bereid je goed voor!

    Wat ik de organisatie van de AEW wel kwalijk neem, is hoe laat en laks ze zijn in hun communicatie. De vragen waar jij mee zit, hadden en hebben vele anderen. Wat schotelt de AEW ons voor? Af en toe een keer een Facebook-berichtje. Nul komma nul recente tweets op Twitter. En verder ook helemaal niks. Het is amateurisme ten top: je hebt alle kanalen voor handen om een groot publiek helemaal warm te maken voor de (Alternatieve) Tocht der Tochten en je meldt bijna nooit iets. Zoveel gemiste kansen. Er zit veel meer in.
  9. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Helemaal mee eens , en zeker als je dat afzet tegen de woeker inschrijfgelden.
    Ook dat maakt dat ik na 10 deelnames in de eerste 15 edities niet meer geweest ben. Alleen als er een rondje ligt tot Dolomitenblick zal ik misschien nog eens overwegen te gaan
  10. nelis

    nelis Member

    vrijdag 29/1 rij ik de AEW. Maar de temperaturen komen aardig boven nul. Wat is jullie ervaring op de weissensee met overdag dooi? Die plak ijs houdt het wel maar valt er nog te schaatsen?
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    vorig jaar was ik op de Weissensee. Wel pas eind februari, maar ook toen was het overdag dooi en 's nachts vorst. 's ochtends heerlijk schaatsen, maar het ijs wordt natuurlijk zacht en papperig. Rond 14 uur was het echt wel over, en dan was ik één van de laatsten die het ijs af ging.
  12. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Mij valt op dat er op dit forum geen inbreng is over het misschien wel mooiste schaatsevenementen van het jaar: de alternatieven op de Weissensee.
    Vandaag voor het eerst weer sinds een aantal jaren wordt er gereden tot Dolomitenblick.
    De omstandigheden zijn er al weken ideaal. Veelal zwart ijs en minimaal sneeuw.
    mi en fransvanbakel vinden dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  14. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Straks samenvatting NPO1 van de Alternatieve om 16.25 uur.
    Jammer dat ze dat niet volledig rechtstreeks hebben gebracht.
  15. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    behalve een scheurtje vlak voor de finish? [​IMG]
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    Collega's en ik hebben het plan opgevat om samen naar de AEW te gaan komende winter. Nu hadden we bedacht: als we daar een week zijn vallen er 2 tochten in onze periode. Als de eerste keer het ijs slecht is, heb je nog een tweede kans (dat heb je niet als je op zondag aankomt en op woensdag/donderdag weer vertrekt). Maar dan moet je je ook 2x inschrijven zeker? En dus dubbele kosten maken?

    Is er hier iemand ervaren? Hoeveel zin heeft het om je dubbel in te schrijven?
  17. nelis

    nelis Member

    Mosterd na de maaltijd prima ijs toen in 2016 Tuurlijk werd het warm en papperig maar ja het is geen kunstijs! Binnen de 10 uur gereden en mijn maatjes waren rond 17.30 ook binnen voor de 200km blij dat ik ben gegaan en niet heb Laten tegenhouden door de (negatieve) berichtgeving!!
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    haha, we zijn inmiddels 3 jaar verder inderdaad. Maar ik had het dus niet over de AEW he. Maar over een maand later. Was nog een baantje van 4km, alleen je kon niet helemaal rond, je moest heen en weer. Om 12:00 uur was er al bijna niemand meer op het ijs en om 14:00 uur moest je echt wel stoppen. Tenzij je wilde zwemmen.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Haha, op Twitter kunnen een aantal Koreaanse fans niet geloven dat Seung-hoon Lee een wedstrijd van 200 km gaat schaatsen. Dat zijn wel 500 rondjes. Oh nee, het is nog buiten ook. Op natuurijs! Niet te bevatten...

    Doet me aan dit citaat denken:
    "Keiji Shirahata dacht toen hij over de Elfstedentocht hoorde dat die 7 dagen duurde... maar dat is dus maar 7 uur"
    strawbale en Camila vinden dit leuk.
  20. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina