2-4 november World Cup Kwalificatie

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 24 okt 2018.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Die ene Esders (wie?) zit toch ongeveer net zo ver achter het baanrecord als supertalent Jutta Leerdam. Het is het niveau op de 1000 dames dat vrij laag is. Leerdam en Beune komen sterk opzetten, maar hebben nog wat meer tijd nodig om aan te sluiten bij de wereldtop. Het ontbreken van Ter Mors is een gemis. Bij de heren gaan Nuis en Verbij meedoen om de wereldbekeroverwinningen en Krol misschien ook wel als hij deze lijn doorzet. En als Esders blijft rijden zoals dit weekend, moet hij zich prima kunnen handhaven in de A-divisie.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het zegt niet alles.. en we moeten maar hopen dat Roest inderdaad te vroeg gepiekt heeft, want anders...
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik hoop zeker niet dat Roest te vroeg gepiekt heeft. Stel je voor wat voor wereldrecords hij zou kunnen rijden als dit nog niet zijn topvorm is.
    alexander79 vindt dit leuk.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Gijs Esders heeft na zijn carrière als acteur in New Kids het schaatsen snel opgepikt.

    Bijgevoegde bestanden:

    Monique, mi, EenBrabander en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Schrikbarend.. maar ik wil de Kramer-fans niet helemaal moedeloos en hopeloos maken. :eek:;)
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  6. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Eigenlijk wel eens. Je trapt makkelijk in de val om prestaties te beoordelen op basis van de concurrentie in plaats van op basis van de tijd. De tijd van Esders is relatief gezien denk ik wel minder dan die van Leerdam maar vergelijkbaar met Wüst, en beter dan L. de Jong, A. de Jong en Beune. Bowe en Nuis zijn op dit moment goede meetpunten en dan zie je dat in die context de tijden van 1.15 hoog toch minder spectaculair zijn dan je in eerste instantie denkt.

    Maar dat betekent niet dat er geen reden voor enthousiasme is. Met een openingsronde van 27,2 heeft Leerdam namelijk heel veel topsnelheid en potentie. Net zoals Beune met een verval van maar 1,1 seconde een wapen heeft op de midden-afstanden. Letitia de Jong legt in ieder geval een basis voor een redelijk sprinttoernooi en Antoinette de Jong groeit duidelijk op de kortere afstanden, wat noodzakelijk is om de competitie met Takagi aan te kunnen.
    G1ant vindt dit leuk.
  7. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Klopt. Naar een Amerikaanse staat vernoemd, net als haar zusjes Dakota, Georgia, Carolina en haar broertjes Washington en (vooruit) Indiana.
    #vergeetikernogeentje?
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Jutta geeft zelf in het interview met de NOS aan dat haar naam Duitstalig is, en daarom als Joeta wordt uitgesproken.
    Camila en SprintMaster vinden dit leuk.
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Over de MS en de TP...

    Roest zou ik dolgraag eens zien op de MS. Heeft ook skeelerervaring. Maar die zal het voorlopig niet gaan rijden, vrees ik. Programma al vol genoeg. En Orie is geen liefhebber van het onderdeel.

    De Easyjetjes hadden dit met zo'n overtal en zonder types als Verweij en Blokhuijsen aan de start niet mogen verliezen. Geven nu wel voer aan de mensen die zeggen dat ze hiervoor topsnelheid missen. Ik sta vrij genuanceerd in die discussie. Denk nog steeds dat een koppel Bergsma/Stroet het internationaal goed kan doen als ze in vorm zijn en het niet op een sprint aan laten komen. Of Chris Huizinga internationaal potten kan breken, betwijfel ik. Douwe de Vries in deze vorm is natuurlijk wel perfect hiervoor. Genoeg keuzemogelijkheden als het gaat om de rol van knecht/aanvaller/sprintaantrekker. Bergsma natuurlijk ook. Simon Schouten zeker ook. (Ik kijk even verder dan Azië alleen). Maar ik zie niet echt een potentiële topafmaker waar Lee bang van gaat worden.

    Bij de vrouwen is Wijfje zeker een goede optie. Groenewoud verdient dit jaar ook een kans. En uiteraard blijft Schouten de nummer 1 hiervoor.

    Qua TP: Douwe de Vries komt met stip keihard de top-3 in de hiërarchie binnen. Roest en Kramer stonden daar al. Kramer zal vermoedelijk dit onderdeel wel regelmatig links laten liggen. Bosker en Bergsma staan er wat mij betreft ongeveer gelijkwaardig voor als eerste alternatief. Met Douwe en Roest heb je ook mannen met inhoud, geen pure 1500-meter specialisten, dus dat kan ook prima met Bergsma samen.

    Bij de vrouwen doet Wijfje hetzelfde als Douwe. Zeker met haar marathonervaring erbij kan zij dit prima. Uiteraard zijn Antoinette de Jong en Wüst de andere opties. Beune zet ik nu op vier, niet zo ver achter Wijfje. Van Beek maakte weinig indruk, Achtereekte is niet fit, Visser mist snelheid, over Schoutens specifieke snelheid op dit onderdeel twijfel ik ook, Leerdam mist inhoud en heeft geen fijne slag om in te rijden (denk ik). Vergeet ik nog iemand?

    (Ik denk: ik doe maar even een analyse. Misschien heeft de KNSB er wat aan nu er geen bondscoach is).
  10. mi

    mi Well-Known Member

    Kan iemand mij nog uitleggen hoe het met de pakken werkt op de MS? Snapte er geen biet van...
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Valt wel mee: snelste slotronde was, ondanks clinch met Hekman, van Stroet (volgens omroeper; rondetijden werden weinig genoemd, maar zal rap zijn geweest) ;)

    De gelijke aanval van Douwe en Huizinga is overigens wel de manier om Lee internationaal te verslaan. Is een tactiek uit het boekje van Anema (oh ironie). Groeneveld en Stroetinga deden bijvoorbeeld exact dezelfde aanval in een World Cup wedstrijd jaren terug en werden er toen ook 1e en 2e mee (voor oa. Swings, Contin en Lee). Of die tactiek nodig is is dan weer de vraag: Lee heeft aangegeven dit jaar geen langebaanwedstrijden te rijden en zal dus ook op de MS geen acte de presence geven tijdens het WK. Hij wil dit seizoen immers de Weissensee trotseren.

    Verder sluit ik mij qua Worldcups aan bij SprintMaster. Visser/Wijfje in Japan. Eens verder dat Groenewoud een kans verdient; zij wint immers de competitie. Misschien uittesten in WC#3 of 4 (weet niet meer wanneer die MS op de kalender stond). Tijdens NK Massastart kijken hoe de vorm is van Schouten. Indien zo goed als normaliter, dan gewoon weer opstellen op het WK. Het liefst met Visser. Dat is nog eens een kwalitatief goed duo. Visser valt het liefst continu aan, dus dat de buitenlandse concurrentie veel naar NL gaat kijken maakt niets uit in dat geval.

    Mannen: keuze te over. Douwe de Vries sowieso in Japan opstellen. Huizinga zit in de zelfde ploeg dus die kan mee. Die zie ik nu alleen als een 'noodzakelijke' keuze. Simon Schouten is ook zeer snel (kwam ook nog dichtbij gisteren) en versloeg vorig seizoen in maart Bart Swings al eens in de eindsprint. In topvorm is die man dodelijk snel, terwijl hij als aanvaller ook waardevol kan zijn. Je kunt veel tactieken hanteren met hem. Dat geldt net zo goed voor Douwe. Daarmee breng je de buitenlandse competitie in twijfel. Al zal Nederland nooit aan de buitenlandse haviksogen ontkomen natuurlijk.

    Stroet eindigt dit seizoen overal waar hij meedoet in marathons en MS wedstrijden op het podium (en wint de MS competitie). Verdient dus ook nog een kans in december. Dat geldt ook voor Bergsma. Gewoon ouderwets in vorm en behoeft geen verdere motivatie.

    Om antwoord te geven op de vraag van @mi:
    Dat lijkt mij Anema die de te soepele regelgeving uittest door verschillende rijders uit zijn team onder drie verschillende licenties te laten rijden (zodat ze allen de MS kunnen rijden).
    Max 3 per team dus: A-ware (Kooiman, Hoolwerf, Schouten) + easyJet (Stroetinga + Bob de Vries [die uiteindelijk afzegde]) + AB Transport (Geerdinck, Dijkstra en De Boer).
    Bergsma kon niet meedoen (als hij dat al had gewild) omdat ze vooraf aan de limiet aantal deelnemers zaten (32). Anders had hij ook nog mee kunnen doen bij easyJet, zoals tijdens de 1e competitiewedstrijd (toen reed hij overigens onder de licentie van A-Ware).

    Een andere uitleg kan zijn dat je onder de marathonlicentie moet rijden en Stroetinga zijn A-Ware pak was vergeten :D
    Laatst bewerkt: 5 nov 2018
    G1ant en SprintMaster vinden dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Zal Anema leuk vinden, een Jumbo team...
    ---

    Roest heeft echt verdorisch hard gereden:
    roest10km.jpg
  13. mi

    mi Well-Known Member

    En omdat talentNED geen marathon licentie heeft reden zij in ‘t sponsorloze zwart?
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dat zou heel goed kunnen inderdaad. Ik herkende het duo in 1e instantie dan ook niet omdat ik naar de blauwzwarte pakken zocht. Maar als dat dan de reden is, dan was Stroet inderdaad zijn A-Ware pak vergeten :D Kan mij niet voorstellen dat easyJet ook een marathonlicentie heeft, nu AB Transport en A-Ware de naamgevers zijn van Anema's marathonteams.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vind het altijd weer vermakelijk hoe mensen zoals Stalenburg op Twitter reageren. Onlangs weigerde Anema zelfs in dezelfde uitzending met hem en Geert Kuiper te zitten bij Omrop Fryslan. Daar zit blijkbaar nog veel oud zeer aan beide kanten. Van de kant van Anema kan ik dat wel snappen, gezien de gebeurtenissen van vorig jaar.

    Eerlijk gezegd denk ik niet dat Anema nou zo zit met de 'nederlaag' van gisteren. Hij was toch al niet van plan naar Japan te gaan en zoals gezegd sprintte Stroetinga het gat toch nog bijna dicht om even aan te geven dat het met de snelheid wel goed zit. Waarschijnlijk was het doel vooral om Gary Hekman te verslaan. De druk komt nu iig bij Jumbo te liggen, die presteerden internationaal nog niets in de World Cup (Gerben Jorritsma). Zij zullen nu ervaren dat zo'n wedstrijd wel even wat anders is al is Douwe in topvorm.
    Ik denk dat Anema nu vooral de nadruk op de marathon gaat leggen met zijn hele ploeg. Daar is werk aan de winkel: zijn herenploeg was een paar keer net niet scherp genoeg en staat nog op 0 zeges. Bovendien wil Lee binnenkort gaan meestrijden.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Volgens Hersman ook. Maar ik doelde meer op algemene snelheid voor de MS en de gedachte dat de MS voor marathonschaatsers te kort is en meer het terrein 1500-meter-mannen is. Voor de duidelijkheid: ik deel die gedachte niet.

    Verder (wederom) eens met je analyse.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @SprintMaster: nog niets in de WorldCup, maar Kramer was wel goed op de OS. En in principe bepaald de bondscoach (wie gaat er waarnemen?) de tactiek, niet de teamcoach.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Kramer moet zuinig zijn met zijn meters. Die gaat echt geen Mass Start rijden hoor.
    chicagodude vindt dit leuk.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, dat denk ik ook niet. Maar ik wilde alleen aangeven dat renners met weinig ervaring uit een niet marathon ploeg het prima kunnen doen op de massastart. Moet je wel wereldtop zijn. Ik denk bijvoorbeeld dat Roest met de vorm van dit weekend ook op de massastart iedereen aan gort had kunnen rijden, zonder enige ervaring.
    mi vindt dit leuk.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Goed? Mwah. Één serieuze aanval gedaan, meer kon ook niet anders had Verweij eraf gelegen. Inwisselbaar voor Bergsma die toen duidelijk beter in vorm was.

Deel Deze Pagina