Wedstrijden November 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 2 nov 2018.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je verandert van achternaam omdat het wel makkelijk is als jij en je kinderen (en je man) dezelfde naam hebben?

    Bij allerlei gelegenheden is het anders zoeken welke moeder bij welk kind hoort, denk alleen maar aan oppassen op school (daar liep ik afgelopen week tegen dat probleem aan, een moeder die zich had opgegeven maar geen kind op de school met dezelfde achternaam...).

    En dat het dan de mannennaam is, is traditie. Heeft niks met macho te maken, maar gewoon omdat het bijna onmogelijk is dat te veranderen.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb geen kinderen dus dat scheelt. En mijn man vond het ook raar om zijn naam te veranderen en snapte dus volkomen dat ik dat ook raar vond. Overigens zijn er tegenwoordig zo veel scheidingen dat er altijd heel veel kinderen zijn die niet de achternaam van de moeder hebben. En samenwonen mét kinderen is tegenwoordig gelukkig ook de normaalste zaak van de wereld.

    Heerlijk off-topic dit.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    In Spanje en Noorwegen hebben ze daarom altijd dubbele achternamen... Valverde Belmonte en Lunde Pedersen.
    Duif vindt dit leuk.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Idd, goed systeem daar.
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Maar in Spanje geef je als kind vervolgens alleen de naam van je vader door aan je kind. Zelfde principe, alleen een generatie later.

    Er zijn steeds meer Spaanstalige regio's waarbij het trouwens nu ook de gewoonte is om bij trouwen de moeder achternaam te laten vallen en die van de man er bij te nemen, wat wij hier natuurlijk ook gewoon doen. Maar dit is idd wel zeer offtopic :p
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar voor de administratie op de basisschool helpt het wel.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik ken ook veel stellen die dezelfde naam aannemen (of dat nou die van de man, de vrouw of beide is) om daarmee te benadrukken dat je bij elkaar hoort.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    En gelukkig mag iedereen hier gewoon kiezen wat hij/zij en hij/hij en zij/zij het fijnst vinden in hun situatie en is er geen goed of fout hierin. Ik ben blij dat ik mijn eigen naam mocht houden maar kan me ook voorstellen dat er stellen zijn die wel één naam willen.
    proeme vindt dit leuk.
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    precies :)
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En Mia heet dus vanaf nu gewoon Kilburg-Manganello. Zijn we de mooie naam niet kwijt. Is iedereen tevreden :D
  11. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    NM Hamar, 10.000m (zonder SLP)

    1 - Havard Bokko........ 13:44.91
    2 - Ole Bjornsmoen Naess 13:51.17
    3 - Sindre Henriksen.... 13:54.55

    De rest: 14+
  12. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Dat is echt ouderwets denken, maakt niets uit of een kind de naam van zijn/haar vader of moeder heeft, is echt niet moeilijk om een kind bij de juiste ouder te plaatsen. Alles is tegenwoordig gedigitaliseerd, ook de kind/ouderbestanden. Verder weten scholen/leraren precies welk kind bij welke ouder hoort.

    Veel mannen zijn niet bereid om de achternaam van de vrouw aan te nemen maar verwachten dit wel andersom, dat is dus macho/mannen cultuur.
    Het is overigens helemaal niet moeilijk om als man zijnde de achternaam van de vrouw aan te nemen, net makkelijk als andersom.

    Er zijn tegenwoordig toch genoeg alleenstaande moeders met kinderen, waar de moeder na een scheiding haar eigen meisjesnaam weer aanneemt, of bewust ongehuwde moeders.
    De hele verandering van achternaam is gewoon flauwekul.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    dus...........

    Zijn er nog uitslagen van de Nationale Kampioenschappen en WB-kwalificatietoernooien elders?
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bowe wint in USA met 1:56.43 de 1500m en Pechstein breidt haar oneindige lijst Duits kampioenstitels uit op de 5000 meter.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ach du lieber Gott ......
    leenstrafan vindt dit leuk.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ze wint ook nog de massastart!

    Gelukkig rijden er ook nog jonge Duitsers: Joel Dufter knalt naar 1:08.47 en komt daarmee dicht in de buurt van de tijden van de Nederlanders in Heerenveen! Ook Ihle rijdt een tijd waarmee je je er in Nederland tussen zou hebben gereden, maar krijgt een DQ aan de broek. Hirschbichler (1:16.34) en Beckert (13:15.28) winnen de andere afstanden, met als nummers twee Uhrig 1:17.29 en Maly 13:22. Felix Maly rijdt daarmee 18 seconden af van zijn PR. Jansman en Roest lachen erom, maar ik denk dat Maly daar toch heel blij mee is.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Pechstein wint ook gewoon met hele degelijke tijden. Niet super, maar geen tijden dat het een schande is dat je daar mee Duits kampioene kan worden. Niets dan respect voor de jarenlange carriere van deze vrouw, die nu nota bene de dochter van haar eerste grote concurrente in de kleedkamers tegen kan komen.
    Camila vindt dit leuk.
  18. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Precies. Men zegt wel dat het een schande is voor het Duitse schaatsen dat een 46-jarige nog kampioen kan worden, maar er zijn jaren geweest dat de tijden die ze nu reed ook in Nederland nationaal kampioen was geworden. Het klopt dat het Duitse schaatsen een stuk minder is dan het was, maar Pechstein is ook gewoon bizar goed voor haar leeftijd.
    alexander79 vindt dit leuk.
  19. mi

    mi Well-Known Member

    Kan Ireen gewoon nog 14 jaar mee :)
    Camila vindt dit leuk.
  20. Camila

    Camila Well-Known Member

    Toppie! Dan zit er nog wel een verdubbeling van Olympische medailles in. Neemt ze de koppositie in het globaal klassement over van Marit Bjørgen?;)

Deel Deze Pagina