Wedstrijden oktober 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 4 okt 2018.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Over selectieprocedures gesproken: de Canadezen sturen maar 6 vrouwen en 6 mannen naar Azië. Ze hebben een soort prestatiematrix voor de WB gemaakt. Zal wel weer met geldgebrek te maken hebben... :( Als de Canadezen de OS2026 mogen organiseren, komt er tenminste weer wat geld beschikbaar.
    https://twitter.com/SkatingSource/status/1047147657083334661

    ---

    Sven Kramer, Ireen Wüst en Patrick Roest doen op 6 oktober mee aan een nieuw toernooi: het NK voor clubs. Toppers, junioren en amateurs strijden om de titel "beste schaatsclub van Nederland". Mooi dat deze toppers aan dit nieuwe initiatief meedoen. Al denk ik niet dat ze dat ook hadden gedaan aan de vooravond van een Olympisch seizoen.

    ---

    Dit weekend is er een trainingswedstrijd in Inzell. Prominente namen: Mulder, Mulder, Ntab, Verbij, Bródka, Kuzin, Dufter, Stoltenborg, Klosinski, Michalski, Nogal; De Neeling, Wijfje, Pechstein, Hirschbichler, Aydova, Czerwonka, Bosiek. Ook leuk: de Duitse talentenploeg van Erik Bouwman en Jan van Veen, en een paar nieuwe Fransen (!?).

    500m V
    Van den Brandt
    Aydova
    Hirschbichler
    Ziomek
    Wójcik

    500m M,
    Michalski
    Nogal
    Nenzi
    Golovatsiuk
    Levo (die stopt dus niet)
    Suomalainen
    Dufter
    + alle goede Kazachen behalve Krech

    1000m V
    Czerwonka
    Hirschbichler
    Aydova
    Bonazza
    Van Hemert
    Van den Brandt

    1000m M
    Dufter
    Bródka
    Klosinki
    Michalski
    Nenzi
    Kuzin
    Mezentsev
    Golovatsiuk
    Liiv

    ——

    500m V
    Aydova
    Czerwonka
    Smit
    De Neeling
    Van der Schaar
    Van Elst
    Van Tol

    500m M
    Verbij
    Ntab
    Mulder, M.
    Mulder, R.
    Verbij
    Jorritsma
    Michalski
    Nogal
    Klosinski
    Nenzi

    3000m V
    Pechstein (!)
    Wijfje
    Zlotkowska
    Bosiek
    Czyszczon
    Markus
    Van Hemert
    Uhrig
    Alusalu

    3000m M
    Bródka
    Schipper
    Dijs

    5000m V
    Anema

    5000m M
    Stoltenborg
    Schouten, R.
    Jansman
    Wielgat

    ——

    1500m V
    Czerwonka
    Bosiek
    Anema
    Scholz

    1500m M
    Klosinski
    Wielgat
    Kuzin
    Mezentsev
    Golovatsiuk
    Snel
    Schouten, R.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Waarom niet? Ze benaderen dit gewoon als trainingswedstrijd en die rijden ze in het Olympisch seizoen ook.
  3. Elina

    Elina Well-Known Member

    Over 4 weken gaan we al weer selecteren voor de wereldbekers... Maar zonder Marrit :(
    Ik geniet eerst nog even van de nazomer...
    Koen vindt dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ja, maar ze moeten wel zo plannen dat ze ten tijde van de wedstrijd in Heerenveen zijn en niet in zo'n zwaar trainingsblok zitten dat ze geen wedstrijden kunnen rijden. Kramer, Wüst en Roest waren vorig jaar alledrie middenin een trainingskamp in Inzell rond deze tijd.
  5. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Zo jammer dat ik er niet bij kan zijn.
    Mijn cluppie (de Warmondse IJsclub) doet ook mee en brengt oa Lisa van der Geest en Patricia Koot (winnares Vikingrace pup A, NK marathon pup A en nat. Pupillen toernooi) maar vooral als dark horse onze voorzitter en oud marathonrijder Frans Biemond op de 3k omdat oa Kees Heemskerk op trainingskamp is.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Trainingsblok is geen reden, want ze rijden in deze fase van het seizoen elk jaar trainingswedstrijden in het weekend. Natuurlijk is de Nederlandse top in deze fase van het seizoen verdeeld over Thialf en Inzell, maar er zijn altijd wel wat toppers aanwezig in Heerenveen. Oktober is ideaal om deze wedstrijd te houden.
  7. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ha, dat zijn de Bretonse broertjes Belloir en die komen net als Loubineaud uit het inline-skaten (en niet onverdienstelijk). Ze doen verder nog aan shorttrack en blijkbaar dus ook langebaanschaatsen.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Aydova 1.15.61
    Czerwonka 1.16.44
    Mooie tijden :)
  9. SchaatsDaan

    SchaatsDaan Active Member

    Weet iemand of er misschien ook ergens een livestream is van het NK clubs? Ik kan helaas niet komen kijken, maar dat zou toch leuk zijn.

    Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
    speedskating vindt dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat zijn zeker mooie tijden! Die twee zijn wel klaar voor het volgende seizoen. Aydova reed nog nooit zo snel in Europa, tot nu toe had ze 1:16.18 staan als beste tijd daar. Bijzonder knap dus! De opbouw van Aydova vond ik opvallend: na een rondje 28.1 maar 1 seconde verval naar 29.1. Vandaag gaat ze ene 3 kilometer rijden. Zou ze willen gaan allrounden? Haar 1500 meters waren de afgelopen jaren al vaak erg vlak. Ook nummer drie Bonazza (1:17.88) doet het niet slecht, maar het is afwachten of ze naar de internationale wedstrijden mag omdat ze niet bij Marchetto traint.

    Op de 500 meter rijdt Aydova de snelste tijd van het seizoen met 38.51. Toch schat ik de 38.52 van Kachanova beter in, omdat zij die tijd veel eerder in het seizoen reed op trager ijs in Minsk. Van den Brandt zit op de grens met de 39 seconden, maar opent langzaam voor haar doen. Karolina Bosiek verrast me. Ze zit met 39.65, PR uit SLC verbroken, binnen een tiende van sprintsters Wójcik (nieuw Europa-PR) en Ziomek. Maar Bosiek heeft 4:03 staan én is juniore. Ze gaat vandaag een 3 kilometer rijden. Ik ben benieuwd.

    De uitslagen bij de mannen zijn vreemd. Arzhanikov wint de 500 meter in een PR van 35.93 en klopt bekendere namen als Michalski, Golovatsiuk, Dufter en Nogal. Golovatsiuk wint juist de 1000 meter in 1:10.46, voor Mezentsev en Klosinski. Arzhanikov is opnieuw sneller dan Dufter, Olympiër Liiv is even snel als Kant (die reed nog nooit onder de 1:11), Bródka en Kuzin eindigen achter de onbekende Bachanek en Piotr Michalski is vast niet vaak verslagen door vier Kazachen. Of eigenlijk 5, want Klenko kreeg een DQ na sneller te zijn dan Kuzin. Rare wirwar van bekende en onbekende schaatsers daar...

    Vandaag komen de toppers van Van Velde in actie op de 500 meter!

    ---

    Olga Fatkulina begint het seizoen zonder noemenswaardige tegenstand. in Chelyabinsk komt 39.84 en 1:19.45 op de klokken. Geen idee wat die tijden waard zijn...

    ---

    In Stavanger was een trainingwedstrijd met veel Olympisch kampioenen aan de start. De omstandigheden in de hal waren echter zo dramatisch, dat alle tijden gigantisch tegenvallen. Hege Bøkko rijdt maar net onder de 40 seconden en Anice Das zit erboven. Das is dus een seconde langzamer dan Manouk van Tol in Thialf en dat is echt niet alleen uit te leggen door mindere vorm, denk ik. Lorentzen wint bij de mannen in 35.46 en Magnussen zit er met 35.86 niet eens zo heel ver achter. De 1000 meters gingen ook naar Bøkko en Lorentzen, maar 1:19.63 en 1:10.29, tsja. Het zou me niet verbazen als je minimaal 0.3 punt van die tijden af zou mogen trekken in de vergelijking met normale omstandigheden. Of misschien wel meer...

    Op de 3000 meter zijn de meeste rijders flink langzamer dan bij de zomerwedstrijden. Pedersen rijdt met een sterk oplopend schema naar 3:48.45, Bøkko en Henriksen rijden 3:50. Johansson valt enorm tegen met 4:00.50, maar hij heeft er blijkbaar onofficieel nog vijf rondjes achteraan geplakt en dat leidt tot 6:46.31. Nilsen deed dat niet en rijdt toch maar 4:02. Bij de vrouwen valt op dat juniore Ragne Wiklund met 4:21 dicht op Njåtun (4:19) zit.

    ---

    Resultaten vers van de Pers (=Sasha Krotov):
    Kolomna Cup 500m
    1.Kulizhnikov 35.13
    2.Mushtakov 35.30
    3.Kuznetsov 35.47

    1.Golikova 38.65
    2.Shikhova 38.96
    3.Kachanova 38.98

    Mushtakov en Shikhova verrassend goed, Kachanova valt wat tegen.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, was wel benieuwd, vandaag toch niet zoveel andere sport.

    "verenigingen stimuleren een kwaliteitsslag te maken", want anders zouden clubs nooit hun best doen?

    "deelnemende clubs worden geselecteerd op basis van de tijden die hun leden (...) de komende maanden op Nederlands ijs laten noteren", oké, dat is interessant. Soort Minority ReSport?
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

  13. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Al 14 posts in "Wedstrijden september" sinds 1 oktober... ;)
    fransvanbakel, Elina en Duif vinden dit leuk.
  14. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Roest klopt Kramer en rijdt 3:38. Wüst 1:15.8
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Roest rijd Kramer stuk die de laatste ronde duidelijk laat lopen. Ronderijden zie Twitter Robbert de Rijk.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Zo slecht is het ijs van Thialf dus niet. 3.38 is bizar snel voor begin oktober. 1.15.8 van Wüst is ook top.
  17. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

    Kai Verbij 35.06 Inzell
    SprintMaster vindt dit leuk.
  18. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Pechstein wint de 3000m in Inzell 4.10 voor Alusalu (4.11) en Bosiek (4.12). Alusalu reed vorig jaar rond deze tijd 4.14, dus of de baan is sneller of zij is sneller. Maarja, nog altijd achter Frau Pechstein. Aydova reed ook de 3000m, want als je in vorm bent moet je alles rijden. De tijd? 4.22.
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Opmerkelijk is het presteren van de Kazachen in Inzell.

    Ik wil in het bijzonder de 5km mannen er uit lichten. Dmitrij Morozov 6.32,89 (-10 seconden pr) en Vitaly Chshigolev 8.39,87 (- 19 seconden pr), Demyan Gavrilov 6.42,02 (-9 seconden pr). Allen beduidend sneller dan de bekendere naam Maksim Bakhlashkin 6.47,06. Daarnaast rijdt Fedor Mezentsev 3.53,40 (-1 seconde pr) op de 3km.

    Yaketerina Aydova rijdt 4.22,76 (-7 seconden pr) op de 3km.

    Dit zijn in de marge uitzonderlijke verbeteringen binnen één team op één dag in begin oktober. Daar moeten ze deze zomer echt iets heel anders en beter hebben aangepakt. Deze Kazachen hebben veel meer inhoud dan in de voorgaande jaren.

    Kazachstan kan nu ook zonder gene een team opstellen bij de mannen ploegenachtervolging. Een mooie ontwikkeling.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Vandaag is de eerste dag van het seizoen dat de resultaten komen uit alle hoeken en gaten. We hadden al die wedstrijd in Noorwegen, waar het ijs uiteindelijk veel te zacht bleek te zijn. Op het ijs in Thialf, dat inmiddels van de problematiek af is, was dat spectaculaire kampioenschap van de clubs en ook een interessante trainingswedstrijd. In Kolomna reden de Russen, in Calgary straks nog de Canadezen en in Inzell is weer een allegaartje aan schaatsers.

    Thialf - deel 1
    STV Lekstreek, de club van Otterspeer en Roest, wordt kampioen. Otterspeer rijdt nog niet de stenen uit het nieuwe Thialf met 35.88. Roest wel. 3:38.71 !!!!! Hij is al genoemd hier, maar wat een spectaculaire tijd is dit zeg! Hij dwingt Kramer tot opgeven en dat lukt niet zoveel mensen. Hij is de eerste die Kramer regelmatig kan verslaan als lid van de ploeg waar Kramer ook in zit. Wüsts 1000 meter is ook heel goed, die van Van Beek is ietsje minder als we dadelijk de trainingswedstrijd van in de avond ernaast leggen. Bosker weer met nauwelijks verval naar 1:11. Op de 1500 meter rijdt Marianne Timmer naar 2:09.39. Marianne Timmer? Heeft ze de schaatsen weer ondergebonden? Oh nee, het is Marjanne Timmer, met een J. Die zal wat interessante voorstelmomentjes hebben gehad.
    "Met Marjanne Timmer."
    "De schaatsster?"
    "Ja, ik ben schaatsster."
    "Heb ik pardoes een tweevoudig Olympisch kampioen aan de telefoon!"
    "Eh, dan moet ik u toch teleurstellen..."

    Thialf - deel 2
    Bij de trainingswedstrijd rijden Jan Smeekens (35.55 - viel op de clubwedstrijd) en Lennart Velema (35.81) harder dan Otterspeer. Letitia de Jong (39.20) wordt nipt geklopt door Zhao (39.16) en Li Qishi (39.14). Die vrouwen trainen tegenwoordig in Nederland. Van der Werff is nog op de weg terug, met 39.89 is ze maar een paar tienden sneller dan Achtereekte.
    Neo-senior Louis Hollaar rijdt een nette 1:48.29 waarmee hij Velema en Douwe de Vries klopt. Jutta Leerdam ging heel hard weg met 25.8 en 28.4, moet dat bekopen, maar rijdt alsnog 1:58.51. Er zal een dag komen waarop ze in een flow dat tempo beter vol kan houden en dan gaat ze verschrikkelijk hard.
    Op de 5 kilometer een spectaculaire race van Jos De Vos. Hij rijdt vlakke 30'ers, zakt dan ineens naar 32.0, compenseert dat met 28.0 en gaat dan weer rustig door met de 30'ers. Dat zal wel een foutje zijn: ik neem aan dat De Vos met alleen maar lage 30'ers naar een PR van 6:21.10 reed. Zou hij met deze vorm richting WB-tickets kunnen? A1-junior en skeeleraar Jordy van Workum rijdt zijn eerste 5000 meter en doet dat hartstikke goed in 6:41.72.
    De 1000 meter leverde een razendsnelle tijd op van Thomas Krol. 1:08.92, sodeknetter! Roest liet al zien dat het ijs glad was en Krol maakte daar goed gebruik van. Bij de vrouwen rijden de Chinezen opmerkelijk hard. Li rijdt 1:16.35 en Zhao 1:16.64 - dat is voor Zhao zelfs een verbetering van haar hoogland-PR! Beune doet het prima met 1:17.02.
    Ten slotte de 3000 meter. Marwin Talsma's 3:44.55 mag er ook zijn. Hij gaat de komende jaren meedoen om de 10 km-plekken en misschien ook wel om de 5km-plekken. Een interessante schaatser om te volgen. Europees kampioen Esmee Visser (4:09.40) wordt verslagen door Joy Beune, die met 4:08.49 opnieuw een heel mooie tijd neerzet.

    Rusland
    Naast de al genoemde 500m-tijden reed Shikhova nog niet denderend op de 1500m: 1:59. Murashov had vast een laatste binnenbocht, want hij eindigde net onder de 36.

    Inzell
    Verbij zet de snelste tijd van het seizoen neer, maar gaat nog net niet onder de 35. Hij klopt Ntab, Jorritsma en Michel Mulder. Niemand opende onder de 9.80 - daaraan is het gebrek aan explosiviteit en scherpte bij een trainingswedstrijd te zien. Magnus Bakken Haugli rijdt met 3:46.05 sneller dan Bródka en ook sneller dan alle Olympische Noren in Stavanger - geen vergelijking natuurlijk. Bródka's 3:46.11 is wel op een haar na zijn snelste tijd in Inzell. Hij kan het dus nog steeds :) De 5 km gaat naar Stoltenborg in 6:25. Voor de Polen opmerkelijk dat Wójcik Wielgat met ruim verschil klopt. De positieve ontwikkeling van de Kazachen noemde @dekeizer terecht al. (Vraagje: ze rijden nu voor het eerst in Inzell, een snelle baan, dat maakt wat uit maar dat zal niet alles verklaren, toch?)
    De 3000 meter van Alusalu, die al werd genoemd, is haar derde tijd ooit na races in SLC en Calgary. Dat is toch heel netjes aan het begin van het seizoen. Ze lijkt ieder jaar een klein stapje beter te worden en Zueva toont aan dat je daar een heel eind mee komen kan. Bosiek had ik ietsje sneller gehoopt, maar dat komt dan nog wel.

Deel Deze Pagina