Mass start dames, zaterdag 24 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door SprintMaster, 21 feb 2018.

?

Wie hoop je dat het podium halen?

Peiling gesloten op 26 feb 2018.
  1. Irene Schouten

    24 stem(men)
    60,0%
  2. Annouk van der Weijden

    13 stem(men)
    32,5%
  3. Francesca Lollobrigida

    17 stem(men)
    42,5%
  4. Claudia Pechstein

    4 stem(men)
    10,0%
  5. Ivanie Blondin

    8 stem(men)
    20,0%
  6. Heather Bergsma

    9 stem(men)
    22,5%
  7. Bo-Reum Kim

    6 stem(men)
    15,0%
  8. Nana Takagi

    4 stem(men)
    10,0%
  9. Ayano Sato

    2 stem(men)
    5,0%
  10. Vanessa Herzog

    13 stem(men)
    32,5%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nou, als we dat allemaal achteraf moesten doen, dan blijven we bezig. Dan lag de site er inmiddels uit ;) Zou de lol uit het 'voorbeschouwen' ontnemen.

    Ik ben benieuwd. Dit seizoen heb ik niet het idee gekregen dat er enorm tactisch gekoerst wordt. Die ontsnapping van Lollo was ook zoiets; het peloton stond rondenlang stil tot ongeloof van de Italianen. Die reden dus maar door en iemand met inhoud, zoals Lollo of ook Schouten straft dat af. Viel mij echt tegen dat er 0 samenwerking in het peloton ontstond. Vooral van de landen met 2 deelneemsters in de finale. Gebeurt dat zaterdag ook, dan hebben de sprintsters een groot probleem. Benieuwd dus vooral of er nu wel duidelijk pactjes zijn gesloten.
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 feb 2018
    Lian vindt dit leuk.
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Even mierenn**ken, maar de berekening klopt niet. Noh werd op 1,5 ronde van het einde al eenzaam in de steek gelaten. Die reed met een ronde te gaan al meer dan een halve seconde achter. De laatste ronde van de twee diva's was dus maar iets van 3 seconde sneller dan die van Noh. Hoogstens 29,4, schat ik.

    Maar als je vindt dat Kim zo wordt onderschat door de bookmakers: profiteer ervan, zou ik zeggen.
    Nogevendit vindt dit leuk.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Deel je mijn mening, Lorca, dat Sablikova misschien wel één van de grootste favorieten is. Als iemand aan durft te vallen en dat ook kan, is zij het. Al zal ze misschien weinig ruimte krijgen.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Interessant. Ik denk even hardop na: Pechtstein heeft zelfs gewonnen dit seizoen. Indien Sablikova ook enig wedstrijdinzicht heeft en een neusje voor een goede ontsnappingen heeft (eerlijk gezegd; nog niet vaak gezien), dan kan zij natuurlijk prima winnen. Heeft momenteel ook veel betere vorm dan Pechtstein, dus als iemand die rondjes naar huis kan schaatsen -> waarom niet Sablikova? Ontsnappingen dit seizoen gaan niet per se hard; er wordt gewoon geprofiteerd van een stilstaand peloton. Hangt dus wel mede van de volgende twee zaken af:

    1) is er samenwerking in het peloton? Geen enkel land met 2 deelnemers wil alleen het peloton naar de ontsnappers rijden. Anders profiteert de rest daarvan. Zelfs Nederland lijkt dat dit seizoen minder te doen. Durven landen als Japan, Italië, Z-K als zij niet in de ontsnapping meezitten ook de kop over te nemen? Of gaan ze bluffen en zo de kans op Olympisch goud wellicht mislopen? Indien er wel direct samengewerkt wordt en het gaat om een vroege ontsnapping, dan pak je ook een sterke rondjesrijder als Sablikova terug. In het voordeel van Sablikova deze situatie, want wanneer hebben we het peloton wel effectief zien samenwerken? Het valt na een ontsnapping meestal direct stil.

    2) durft Sablikova aan te vallen? We zien het haar ook niet al te vaak doen. Natuurlijk zitten, zoals Bergsma bij de mannen, vaak wel een dame of drie in haar rug. Wellicht dat ze een poging doet met Pechtstein, maar dan moet ze ook durven om zich in de vernieling te rijden indien ze zelf veel kopwerk moet doen. Dat zal nodig zijn om weg te blijven van een doorrijdend peloton. Blijft ze alleen over, dan moet ze alleen door durven rijden. Maar ook als zij met wat mindere goden ontsnapt natuurlijk komt het voornamelijk op haar aan om kopwerk te doen. Iemand als Van der Weijden of Rigas of Alusalu (ik noem maar een paar) snappen natuurlijk wel dat ze eerst het bordje van een sterk iemand als Sablikova leeg moeten eten. Die gaan niet constant de kop overnemen van Sablikova. Zo nu en dan ja, maar ze zorgen er vast voor dat zij het meeste werk moet verrichten.

    In theorie kan ze m.i. winnen (duh: ondertussen noemen we iedereen haha). Van de ontsnappers is zij wellicht wel de sterkste dame, maar dat gegeven valt direct weg als ze niet meezit in een kopgroep. We hebben nog niet heel veel kans gehad om haar wedstrijdinzicht in te schatten; vaak is ze niet in een winnende of aanvallende positie gekomen. Ontbreekt ze in de kopgroep, dan zou zij een waardevolle knecht zijn. Maar voor wie? Zou haar landgenote sterk zijn in een sprint?

    Ik denk dat het zowel voor Sablikova als voor Nederland zeer voordelig is als er een serieuze kopgroep met Sablikova en Van der Weijden ontstaat en weg kan blijven. Van der Weijden heeft van alle rijders met een knechten/aanvallende rol misschien wel de beste sprint. In het peloton ontbreken dan knechten die vrijwel zeker een paar rondjes op kop met hun krachten zouden smijten en in het peloton heerst twijfel. Japan, Zuid-Korea en Italië hebben het hele jaar vanuit het peloton stilgezeten en op anderen gegokt. Dan krijg je een interessante situatie.
    Laatst bewerkt: 22 feb 2018
    G1ant vindt dit leuk.
  5. Lian

    Lian Member

    @G1ant: Zou je dit nogmaals willen uitleggen want ik begrijp je niet.
    De 30,3 is geklokt op Noh, toen was ze al gelost na haar 29,9. Maar Noh kwam toch in 32,66 binnen in de laatste ronde? Als ik dit beeld dan neem zonder te schatten;
    [​IMG]

    Dan waren de diva's toch 3,8 sneller dan Noh en reden ze met z'n 2'en 28,8?
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Noh reed inderdaad 32,6 als laatste ronde. Maar het gat van 3,8 seconde (op de finish) werd niet alleen in de laatste ronde gemaakt, aangezien Noh op anderhalve ronde van het einde werd gelost. De laatste ronde van de diva's was ongeveer 3,0 sneller dan die van Noh.

    Anders uitgelegd: Noh had 2:31,1 na zeven rondes en 3:03,7 op de finish. Dat maakt die 32,6. De diva's hadden inderdaad 2:59,9 als eindtijd maar kwamen na 7 rondes ook al een stukje eerder door dan Noh. De beelden heb ik even niet, maar ik denk rond 2:30,5.
    Lian vindt dit leuk.
  7. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Door de vele Nederlands Olympische kampioenen is het moeilijk om met het winnen van een medaille een nationale held te worden. In Nederland is sprake van medaille-inflatie.

    Toch denk ik dat Irene Schouten bij winst een nationale bekendheid zal worden. Ze komt heel sympathiek over en is bloedmooi.
    Duif en leenstrafan vinden dit leuk.
  8. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Dat is het he, bijna nergens kun je zo je gelijk halen als bij de sportbets.
    Vergelijk dat eens met bijvoorbeeld de beurs. Dan kun je wel gelijk krijgen (van een winst van een bedrijf) maar als de markt dat toch nog anders ziet blijf jij zitten met je aandeeltjes. Of erger nog: je optie verloopt, en pas na die expiratiedatum begint ie alsnog te stijgen.

    Lian zou zeker een punt kunnen hebben, maar ik vind die hele mass start te riskant om op te zetten. Het kan alle kanten op, juist omdat je bij een grote favoriet, bij de mannen, zult zien dat iedereen tégen die favoriet gaat rijden. Als ze slim zijn. Maar misschien zijn ze wel niet slim en gaan ze tóch weer voor Lee het gat dichten.
    Onder het mom van 'tja, ik zit er niet bij, en het zijn wel the Olympics, en dan maar tweede of derde da's ook mooi. '
    G1ant vindt dit leuk.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Suzanne Schulting heeft ook wel potentie die kant op. Ik denk dat ze bij de meeste Nederlandse mannen hoger scoort dan Ireen Wüst en zeker hoger dan Jorien ter Mors.
  10. Lian

    Lian Member

    @G1ant Wat je zegt klopt; 't lijkt eerder op ~29.5 met alleen NL'se beelden, maar op Koreaanse beelden twijfel ik. Noh bleef maar proberen aan te haken. Best wel smerig van de Diva's. Dat laatste rondje is echt afsprinten geweest. Vergeet niet dat Park ook regerend olympisch jeugdkampioen is op de mass start.
    Los van dat 29,5 nog steeds een sneller slot zou zijn dan Blondin die net naast brons greep in nagenoeg dezelfde tijd en alle races van de Nederlanders,

    Iets anders: Anema zei in de herfst en er is een beetje makkelijk over gedaan, maar alleen de Italianen, Canada, China, NL, Korea, Polen, Japan en de VS mogen twee rijders gebruiken, maar volgens mij worden die toch gesplitst in de loting voor de halve finale? Dat zijn dus nagenoeg allemaal mensen met een goed eindschot. Als er acht per halve finale doorgaan, dan hebben deze acht landen steeds 1 in elke halve finale. Met een beetje ongeluk zien we Sablikova en Pechstein niet terug in de finale.
    En als er dan toch iemand moet winnen met gunfactor; Laura Gomez. Schaatst pas zes maanden, wist helemaal niet dat er Olympische spelen waren, klaagt nog meer dan Henry Schut over de kou, en werd pas 1 week van te voren opgebeld. Ze kon wel goed inlinen.
    G1ant vindt dit leuk.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik vind haar persoonlijk niet sympathiek overkomen, sorry. Maar ik ben waarschijnlijk niet de gemiddelde kijker en misschien ook iets te veel beïnvloed door wat geintjes die ze in het marathonschaatsen heeft geflikt. (En nee, het komt niet omdat ze voor Clafis rijdt, want Kleibeuker vind ik zeer sympathiek).

    En de link tussen een mooi uiterlijk (wat dat ook mag zijn) en populariteit is er in Nederland vaak niet. Reclamemakers kiezen niet voor niets vaak voor de klungelige en lelijke anti-held, zoals Harry Piekema in de AH-reclames. Bij de mannen zijn mooiboys als Nuis ook niet per se populairder door hun uiterlijk. Messi is in Nederland ook vele malen populairder dan Christiano Ronaldo. Bij vrouwen zit het misschien iets anders, maar toch ook wel een beetje hetzelfde. Was Annette Gerritsen zo populair? Viel wel mee, toch? Zeker schaatsfans gaan volgens mij liever voor een type als Esmee Visser, de ietwat naïeve, maar vrolijke, spontane en bescheiden girl-next-door, dan voor een een type als Schouten.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Voor mij moet iemand vooral karakter hebben en uitstraling, en een beetje zelfverzekerd zijn óf juist schattig naief zoals Esmee Visser. Mensen die alleen maar mooi zijn daar heb ik niets mee. Doe mij dus maar een Sven Kramer, Ireen Wüst, Gerard van Velde, Bart Veldkamp, Rintje Ritsma. Allemaal niet uitgesproken mooi maar wel markante mensen. Een type als Nuis is me te glad, daar hou ik niet zo van. En van Ronaldo krijg ik echt de kriebels.
    G1ant en ZeeKoei vinden dit leuk.
  13. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member


    waarvoor dank trouwens :D:D
    Lian vindt dit leuk.
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Wat denk je van Lollobrigida, ook iemand die durft aan te vallen en ook een eindsprint heeft.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Sablikova staat trouwens niet in de basis voor Tjechië. Zdrahalova staat ingeschreven.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Geen Herzog. Wel Mikhailova.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Schouten bij Lollobrigida, Kim, Manganello, Rigas, Guo, N.Takagi, K.Morrison, Zuyeva, Haerdi, Czyszczon, Gomez
    Van der Weijden bij Pechstein, Sato, Blondin, Bergsma, Bettrone, Li, Alusalu, Zdrahalova, Park, Zlotkowska, Mikhailova
  18. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik denk dat Van der Weijden wel heeeeeeel goed moet rijden om door te gaan.
    Lastige loting met Blondin, Sato, Pechstein en Bergsma.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @HaagscheBluf: volgens mij is Van der Weijden hier beter in dan Sato. Ik zie haar hier als de 3e sprintster. Dan moet het wel mis gaan als je niet door gaat. Pechstein zal het uit een ontsnapping moeten doen, als dat nog gaat met deze vorm.
  20. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Je hebt helemaal gelijk qua Sato.
    Ik verwarde haar met Nana Tagaghi.
    En die heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt tijdens de TP van Japan toen ze hun WR reden.
    Wat een harde beul is dat voor zichzelf, zeg.

Deel Deze Pagina