Team Pursuit Heren, zondag 18 en woensdag 21 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Hakkie2, 15 feb 2018.

?

Welke landen wil je op het podium (maximaal 3 keuzes)?

Peiling gesloten op 22 feb 2018.
  1. Canada

    12 stem(men)
    20,7%
  2. Italië

    15 stem(men)
    25,9%
  3. Japan

    1 stem(men)
    1,7%
  4. Zuid-Korea

    29 stem(men)
    50,0%
  5. Nederland

    41 stem(men)
    70,7%
  6. Noorwegen

    38 stem(men)
    65,5%
  7. Nieuw-Zeeland

    33 stem(men)
    56,9%
  8. Verenigde Staten van Amerika

    1 stem(men)
    1,7%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat zou heel zwaar zijn en een groot voordeel geven aan de landen met een goede 4e schaatser.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Eh, laat het de oudverzetsstrijders maar niet horen :eek:;)
  3. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Doet België niet mee?
  4. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat betwijfel ik. Zijn beste uitslag ooit op de 10.000 meter is een zesde plaats.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De stand van zaken:

    Heren_TP.jpg

    In het vorige Olympische jaar had Nederland met zijn beste race een voorsprong van 1 sec. op Zuid Korea voor de OS. Beide landen wisten zich toen nog te verbeteren. Zuid Korea in de eerste race met ruim 1 sec, Nederland pas in de finale met bijna 3 sec.
    De rest zat meer dan 1.5 sec weg voor de OS. Dit keer zit de rest veel dichter bij: Zuid Korea lijkt opnieuw de grootste concurrent te worden en reden in Heerenveen al een hele sterke race. Canada, Nieuw Zeeland en Noorwegen zijn normaal gesproken de andere kanshebbers om door te komen. Bij Italië was Giovannini nog uit vorm, die verwacht ik niet meer. Japan en USA lijken me gewoon te kort te komen.
  6. Patrick John

    Patrick John Well-Known Member

    Voorbeschouwing TP mannen 1e ronde

    Geen timetrial maar knock-out, NEE deze keer toch niet ,in de eerste ronde gaat het puur om de tijd.
    De 4 tijdsnelsten gaan door naar de halve finales (1 tegen 4 en 2 tegen 3) en dan is het wel knock-out.

    Een goede wijziging in mijn ogen, want bij knock-out kan de dag voor de wedstrijd al het einde van medaillekansen betekenen.
    Als je direct tegen de topfavoriet moet rijden, kun je misschien het één na sterkste team zijn en toch al na de eerste ronde eruit liggen.
    In dit systeem heb je dat in de eerste ronde volledig in eigen hand en zelfs in voor de halve finales heb je het in eigen hand of je de topfavoriet ontloopt, de tijdsnelste rijdt tegen de 4e tijdsnelste. Een veel eerlijkere wedstrijd en een format dat in bijvoorbeeld het baanwielrennen al jaren gebruikelijk is in de achtervolging (het kan overigens zijn dat je de eerste ronde alleen rijdt om de tijd te zetten).

    Ik dacht dat er een “open” loting zou zijn, maar het lijkt wel heel veel op de WC-stand (1 vs 2, 3 vs 4 etc) en zoveel toeval geloof ik niet in, dus zal dat wel in de reglementen hebben gestaan). Nu het een timetrial is, is je tegenstander in principe niet belangrijk, maar het paar waarin je rijdt wel. Geen dweilpauze dus zal rit 4 beduidend minder goed ijs hebben dan rit 1, maar dit was dus waarschijnlijk al van tevoren bekend, dus had je maar beter moeten rijden.

    De reglementen lijken overigens niet altijd eenduidig lijken te zijn opgeschreven. Het is mij nog steeds niet duidelijk of je voor een individuele afstand ingeschreven moest zijn op de TP te mogen rijden en was een inschrijving als reserve dan ook genoeg? Aangezien er nog 3 onderdelen zijn na de TP had je daar sowieso mee kunnen sjoemelen door schaatsers in te schrijven en vervolgens weer af te melden (Zeker op de mass-start met de gemakkelijke limiettijd).
    Ik vermoed zelfs dat het expres vaag is opgeschreven, zodat men nog alle kanten er mee op kon. In het geval het maximum van 180 schaatsers een probleem zou zijn kon men nog schaatsers weigeren die niet voor een individuele afstand waren ingeschreven. Als het geen probleem was kon men de ploegen hun gang laten gaan. Door de dopingschorsing van de Russen waren alle problemen over. Zo kon Lehmann bijvoorbeeld de 5km rijden ipv als alleen als reserve te zijn ingeschreven.
    Blijkbaar was ook een inschrijving als reserve genoeg geweest, want Dobbin stond ingeschreven voor de 10km, reed die niet, maar zal ongetwijfeld starten op de TP.
    Bij de Italianen verwacht ik gewoon Bugari of Malfatti, hoewel zij waarschijnlijk alleen als reserve zijn aangemeld voor de 5km/10km of Massstart.

    Acht landen lijkt weinig, maar uiteindelijk blijkt het voldoende. Natuurlijk is Polen, de bronzen medaillewinnaar van Sochi er niet, maar die reden ook echt geen deuk in een pakje boter. Als je één keer een enigszins fatsoenlijk race kan rijden, kwalificeer je je voor de OS, als je dat niet lukt heb je ook niets toe te voegen op de OS.
    RodyTur10 en G1ant vinden dit leuk.
  7. Patrick John

    Patrick John Well-Known Member

    De teams die rijden zijn:

    Noorwegen
    Een team dat echt heeft ingezet op dit nummer en mede daarom Bokko heeft geïnspireerd om terug te komen/te blijven schaatsen, omdat hij een belangrijk onderdeel is van het team. Een team met inmiddels een enorme luxe qua kandidaten om te rijden. Die breedte bleek ook bij de WB in Erfurt, waar 5 mannen bij de eerste 15 waren in een klassement over 1500m en 5km. Dezelfde vijf schaatsers zijn de kandidaten voor de 3 plaatsen in de TP. Ironisch genoeg is Bokko, vooral door weer een blessure, afgevallen evenals de jonge Allan Dahl Johansson. Natuurlijk kan het in de halve finales (Als die wordt gehaald) anders zijn, maar doordat de eerste ronde een timetrial is wordt je bijna gedwongen om iedere keer het sterkste team op te stellen, dus denk ik dat het zal blijven bij SM Nilsen naast de zekerheidjes Pedersen en Henriksen. De druk zal in ieder geval wel hoog zijn, want er wordt echt een medaille verwacht.

    Nieuw-Zeeland
    De verrassende winnaars van de zilveren medaille vorig jaar op het WK-afstanden en niemand die het hen misgunde en ook nu wordt het hen gegund blijkt uit de poll. De opstelling is duidelijk ze rijden al sinds jaar en dag met hetzelfde team; Micheal, Dobbin, Kay. Er mogen dan ook geen blessures zijn, want dan is het direct over en kopman Michael moet in topvorm zijn, want hij neemt in de laatste vijf ronden het kopwerk voor zijn rekening. Hij zal fris genoeg zijn, want na zijn 4e plek op de 5km en zijn 14e plek op de 1.500 heeft hij de 10km laten schieten. Hopelijk is zijn inbreng het genoeg voor een tijd bij de eerste vier.
    Italië
    De hoogtijdagen van Italië zijn toch al weer vele jaren terug, met het goud van Turijn en het brons op het WK-afstanden in 2008, beide keren met Fabris als motor.
    De laatste seizoenen probeert Italië weer aan te haken bij die prestaties met een goede lichting schaatsers. Alleen kan er maar geen goede 3e man worden gevonden (los van de vormcrisis bij Giovannini). Stefani en Francolini zijn er niet meer bij, Ghiotto mist snelheid en Malfatti en Bugari zijn (nog) niet goed genoeg.
    Bugari wkon overigens in SLC mee met Giovannini en Tumulero naar een 2e plek in een Italiaans record, maar dat was met een super goede Giovannini.
    Op het ogenblik geef ik ze geen kans.

    Zuid-Korea
    Naast motor Lee, waarschijnlijk 2 jonkies, natuurlijk de pas 18 jarige Min-seok Kim, de bronzen medaillewinnaar op de 1500m en de nog jongere Jae-won Chung, hij is pas 16. Althans dit was de opstelling in de drie WC-races.
    Jae-won Chung heeft op deze Olympische Spelen nog niet gereden, hij kan zijn gespaard voor deze TP of er wordt gekozen voor Hyeong-Joon Joo, de nummer 17 van de 1500m en voorgaande seizoenen een vast onderdeel van het team. Het team dat vorig jaar zonder de onfortuinlijke val van Lee wereldkampioen was geworden. Een sterk team derhalve dat ook nog iets heeft te bewijzen voor het thuispubliek.

    Japan
    Zijn niet het wonderteam zoals de Japanse vrouwen. Zij lijken net wat minder homogeen en missen vooral een echte wereldtopper zoals Miho Takagi. Er zit wel een duidelijke stijgende lijn in dit seizoen. Shota Nakamura en Shane Williamson vormen de basis en worden aangevuld met één van de stayers Ichinohe of Tsuchiya. In dit geval zal het wel Ichinohe zijn. Hij was er de laatste 2 WC-races bij, reed een betere 5km dan Tsuchiya en heeft geen 10 kilometer in de benen. Als zij de stijgende lijn voort hebben gezet en nog iets homogener kunnen rijden is een plek bij de eerste 4 mogelijk.

    Canada
    Een sterk team, omdat er 2 motoren zijn. TJ Bloemen en de dit seizoen herboren Denny Morrison.
    Voor de 3e plek zijn er twee kandidaten. Jordan Belchos toonde op de 10 kilometer goed in vorm te zijn, maar Donnely is speciaal meegenomen voor deze TP, want hij puur en alleen starten op de 1500m, omdat hij onderdeel is van de TP. Hij haalde namelijk de interne limiettijd van de Canadezen niet en waar ze normaal gesproken keihard zijn (zoals bij Irvine 500m, Christ 1000m en Belchos op de 5km) kreeg Donnely wel een startplek op de 1500m. Bij de vrouwen geldt precies hetzelfde voor Josie Morrison, ook zij mocht starten op de 1500m, ondanks het niet halen van de interne limiettijd met het oog op de TP.
    Het is dus even afwachten wie de 3e man wordt, maar dat die hard zal moeten werken om bij te blijven is zeker.

    USA
    Reed de eerste twee WC wedstrijden belabberd, maar kon zich met enig fortuin als tweede tijd snelste voor deze OS plaatsen. De tijd van 3.37.97 leek heel mooi, maar bleek bij de eindafrekening slechts de 5e tijd in SLC, terwijl normaal gesproken ook Nederland, Noorwegen en Korea voor hen waren geëindigd. Met Hansen en Lehmann zitten er ook mannen in die geen solide basis hebben gelegd in de afgelopen Olympische cyclus. Ze zijn eigenlijk minder goed dan 4 jaar geleden en aangezien de problemen met Davis nooit zijn opgelost is er ook geen alternatief. niet Waarschijnlijk terecht de laatste die zich kon plaatsen voor deze OS. Een plek bij de 4 tijdsnelsten lijkt onmogelijk.

    Last but not least
    Nederland, voor mij nog steeds topfavoriet nummer 1.
    Er is echter wel reden voor waakzaamheid, er is al heel het seizoen te veel gedoe rond het team en dat leidt af van goed schaatsen, als ik Anema mag quoten.
    Eerst de mislukking op de eerste WC in Heerenveen, de afzegging van Kramer, het moeten rijden van Verweij en het falen van Bergsma. Vervolgens het absoltute moeten in Calgary, omdat Kramer sowieso niet van plan was naar SLC te gaan, ongeacht de uitslag in Calgary. Vervolgens gedoe rond het aanwijzen van Blokhuijsen voor het OKT en het opzichtige schuiven in de matrix om dit te faciliteren Tijdens de Spelen kwamen het verhaal rond Anema en de Fransen van 4 jaar geleden en het eeuwige gedoe over de opstelling (zou niet Roest moeten rijden) en zeen zieke bondscoach daar nog boven op.
    Daar komt nog bij dat alle drie de mannen een teleurstelling te verwerken hebben gehad op deze Olympische Spelen. Het doet een beetje denken aan Vancouver, waar Sven een bizarre 10km achter de rug had, Tuitert onverwacht goud had gewonnen met alle huldigingen, interviews en aandacht erom heen en Blokhuijsen te jong en onervaren was. Gelukkig is het huidige team ervaren en op elkaar ingespeeld.
    Het gevaar zou kunnen zijn dat Jan of Koen zich te veel wil bewijzen en daardoor meer wil doen dan verwacht wordt/afgesproken is en daardoor aan het einde problemen krijgt.
    Het is heel heel simpel Nederland heeft met afstand het sterkste team, dus is het een kwestie van
    1. Goed en geconcentreerd starten
    2. Houden aan de gemaakte afspraken
    3. Goed communiceren als er iets anders gaat dan verwacht.
    Als de mannen zich daar op focussen mag er geen probleem zijn.

    Met dit nieuwe format in ronde 1 is wat mij betreft de spanning toegenomen, 6 kandidaten voor 4 plekken (USA en Italië acht ik kansloos), dus iedere rit wordt heeft spanning. In het oude systeem waren alleen rit 1 en 3 spannend geweest.
    Ik hoop op Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea, maar wat ik hoopte is deze Spelen nog weinig uitgekomen.
    Ik zit er in ieder geval klaar voor na een schaatsloze zaterdag.
    Jeronimo1, HaagscheBluf, vergeer en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Wel een erg omslachtig antwoord op mijn vraag of België wel of niet meedoet.
  9. frederica

    frederica Active Member

    In de poll staan de deelnemende landen, geen België dus.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Erben gaat er nu al vanuit dat Kramer meer kopwerk moet dan de standaard 1.5 ronde in de 2e beurt. Verweij minder in de 1e beurt.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Won hij toen zijn rit
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik heb wel vertrouwen in Japan, al is top-4 lastig. Iets minder in Nieuw-Zeeland. Dat zal afhangen van de vorm van Dobbin.

    Ik denk: Nederland, Korea, Noorwegen en Canada of Japan.
  13. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Als ik me het goed herinner reed hij tegen Kooiman en won hij id.
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    En halve finale en finale op één dag is geen voordeel?
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ze zijn begonnen, ik hoop vooral heel erg dat Nederland niet valt in de uitgetrapte bochten.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Hmm.. Noorwegen valt tegen.
  17. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Je bent niet de enige.
    Ik vermoed dat ik tijdens deze rit iets in de keuken ga doen, ik durf nauwelijks te kijken.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zit hier ook met een knoop in mijn maag. Lunchen doen we na de TP want nu krijg ik geen hap door mijn keel.
  19. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Nou, nou, Lee sleurt de Koreanen naar de snelste tijd met een rondje 26.9
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Korea is goed.... goeie slot. 3e man bij Noorwegen was slecht.

Deel Deze Pagina