5000 meter vrouwen, vrijdag 16 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja okee, maar dan zijn er überhaupt amper "echte" favorieten, want er zijn bijna altijd wel een paar medefavorieten.
    chicagodude en VorstM vinden dit leuk.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dan was ze zeker doorgegaan.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nooit goed om als laatste rijden.. blijkt weer.
  4. arsimo

    arsimo Active Member

    Ik lees net dat ze wil doorgaan tot Peking 2022:

    Van NOS.nl:

    Pechstein naar Peking?
    Claudia Pechstein, toch alweer 45 jaar en 359 dagen, kwam op de 5.000 meter niet verder dan de achtste plaats. Tegenover de Duitse televisie verklaarde Pechstein - tot ieders verrassing - dat ze haar loopbaan wil voortzetten tot en met de Winterspelen in Peking in 2022. "Ik ga nog vier jaar door, dan moet het de volgende keer maar goud worden."

    Pechstein heeft zich voorgenomen de oudste vrouw met een individuele olympische medaille in de geschiedenis te worden. Als de vijfvoudig olympisch kampioene het volhoudt tot en met Peking, dan zouden het haar achtste Spelen worden.
  5. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Kan Sprintmaster mooi moderator van worden :)
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wel even de constatering dat de vrouwen van Nederland zichzelf overtreffen en de mannen eigenlijk achterblijven. Vier vrouwenafstanden waarbij Nederland alleen op de 3km favoriet was, maar wel gewoon vier keer goud. Dat zou niemand een maand geleden hebben gedacht. Eigenlijk is er nog geen één vrouw geweest die echt teleurstelde. Iedereen scoort minimaal een 6,5 als rapportcijfer van meester G1ant. Oplopend tot ruim boven de 9.

    Bij de mannen veel minder uitschieters naar boven en veel meer naar beneden (1500 Verweij, 5000 Bob de Vries, 10km Sven). Vooraf was 6 medailles op deze 3 afstanden zeer realistisch geweest (drie keer twee medailles) maar het zijn er maar vier.
    HaagscheBluf, VorstM, chicagodude en 5 anderen vinden dit leuk.
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik zei ook dat het niet evident is. Alleen zou ik haar erg missen. Wat blijft er dan nog over aan buitenlandse concurrentie.
  8. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Maar, laten we eerlijk zijn, ze heeft tot twee keer toe enorm goed gereden dit jaar - en meer zat er niet in. Het is niet zo alsof ze de afgelopen jaren de prijzen bijeen schaatste toch? Bij het NK Afstanden stond ze pas 1x op het podium op de 5000m, in 10 jaar. Ik denk dat ze ook trots mag zijn dat ze er überhaupt bij is én dan ook nog eens zó goed presteert. Dat is ook al iets om tevreden over te zijn lijkt me, hoewel het nu misschien nog niet zo voelt.
  9. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Wat een zure reactie; als ik dit zelfde zou uiten over die Nederlandse die nu net het podium niet haalde dan zou er bijna met een ban worden gedreigd.
    Eelco, alexander79 en Asterisk vinden dit leuk.
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Bob de Vries is vaak alles maar nog vaker niets. Verweij, ja wat is er met hem aan de hand. Toch de kwestie met de Russen die hem uit evenwicht brachten of zat het er al min of meer aan te komen.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad.... NL wint de 5 km bij de vrouwen, maar wint de 10 km niet en zelfs slechts één medaille? :eek:
    De vrouwen hebben SUPER gepiekt.
  12. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Inderdaad , als als als indertijd Marianne Vos niet de (verstandige) keuze had gemaakt voor het wielrennen i.p.v. schaatsen dan was Wüst noway ooit meest succesvolle NL-se Olympier
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Vorig jaar eentje meer onder de 7 bij het WK. Toen waren het Sablikova, Pechstein (vandaag niet), de Canadezen, de Nederlanders en Yurakova (niet hier). In plaats van Yurakova is er nu Voronina. Die is ook goed vooruit gegaan... vorig jaar nog 7:02. Visser reed vorig jaar als beste tijd 7:04.
  14. Duif

    Duif Well-Known Member

    Na het OKT heeft Verweij gordelroos gekregen. Geen idee hoe je dat oploopt maar hij kreeg koorts en daarmee heeft hij toch het EK gereden. Dat is dom geweest, zei hij zelf, en waarschijnlijk is dat een aanslag op zijn conditie geweest waar hij niet goed van hersteld is.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Om deze reden is de medaille van Voronina zo knap.
    Ze heeft gezegd in een interview:

    "My coach was not here and I had nobody to skate with. Martina was the only one who offered to train with me.”


    HaagscheBluf, Hakkie2, VorstM en 9 anderen vinden dit leuk.
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Haha blijft lachen met jou. Marianne Vos reed iets van 2.18 op de 1500m toen haar leeftijdsgenootjes (o.a. Boer, Gerritsen en Wüst ) in dezelfde periode al 2.03/2.04 reden. Vos zou zich als schaatsster nooit voor een nationaal kampioenschap geplaatst hebben laat staan voor de OS.
    HaagscheBluf, G1ant, ZeeKoei en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Mooi dat ze dan ook tegen Sablikova geloot heeft (en daar wellicht wat aan gehad heeft - andersom trouwens ook, denk ik)
  18. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Gordelroos krijgen veel kinderen en bij die blijft het (= de virussen) latent aan wezig; o.a. bij verlaagde weerstand kan het dan bij een volwassene weer de kop opsteken.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mooi.
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Natuurlijk moet ze dat helemaal zelf weten dat ze nog 4 jaar door wil gaan maar goud bij de volgende spelen halen lijkt mij echt niet getuigen van enige realiteitszin bij haar.

Deel Deze Pagina