NK Allround & NK Sprint 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 25 jan 2018.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Talsma heeft duidelijk niet meer getraind op de 500m na zijn overstap naar de senioren :)
    Wordt zelfs nog flink voorbij gestreefd door beloften uit de marathonsport, zoals Ramler. Hij zal de 10km toch hopelijk wel halen, maar dan moeten zijn 5000m en 1500m wel optimaal zijn.

    Edit: dubbel vals op een nk allround... Desalniettemin een knap ritje van Janissen.
  2. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Talsma gaat de 10 vast wel halen. Moet normaliter toch makkelijk top 5 op 5 km kunnen halen en dat zal normaal gesproken wel voldoende zijn (dan staat ie ook wel top 16 AK).
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Bosker wordt 2e. De eindstand kunnen we zo wel afdoen, maar hopelijk straks nog wat spannende ritten op de 5.000m.

    Ondertussen schakel ik over naar de Weissensee waar zojuist de mannen zijn vertrokken voor een 100km tellende rit voor het ONK Natuurijs.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Daar hoop ik dan op! Zijn 500m was wel ver beneden het algemeen niveau, al zegt dat met dit grotendeels nog onbekende peloton wellicht niet veel. Er zit ook nog een 1500m tussen. Aankijken hoe hij daar doorheen komt.

    Er zijn natuurlijk ook genoeg toernooien waarop andere slechte 500m rijders de 10 hebben gehaald, dus daar reken ik op. Als Erik Jan Kooiman (in 2017 in zeer matige vorm) de 10km kan halen...:D
  5. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Wat een niveau aan het begin van de 3 km... op die manier snap je wel dat de NOS pas om 14.30 uur begint met uitzenden (al zal dat gewoon met uitzendtijd te maken hebben lijkt me).
    Yuskov vindt dit leuk.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het is inderdaad maar goed dat dit niet live op de publieke omroep komt. Dan had het imago van het schaatsen een flinke deuk opgelopen.
  7. kesselman

    kesselman Member

    ik had idd beter boodschappen kunnen gaan doen tijdens deze eerste ritten
  8. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Mijn hemel, wat een matig niveau inderdaad. In de familie Roest is het talent ook behoorlijk ongelijk verdeeld, om het maar even bot te stellen. Die slotronden...na zo'n matig begin.
  9. Tuft

    Tuft Active Member

    In 't Hof is wel een leuk nieuw talent. Werd net gecoached door de assistent van lotto-jumbo. Transfer aanstaande?

    Verstuurd vanaf mijn F8331 met Tapatalk
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ze heeft al regelmatig meegetraind met de Lotto-Jumbo-formatie. Het zou me niet verbazen als zij volgend jaar voor die ploeg rijdt. Ook Joy Beune heeft er al stage gelopen.
    Tuft vindt dit leuk.
  11. kesselman

    kesselman Member

    gefeliciteerd juf anouk met je nk allround titel en tot op t wk
    dat hoef ik morgen al niet meer te volgen
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Haha, die Sjoerd had een rolstoel nodig op het einde. Nog gepasseerd ook op de finish door zijn tegenstander. Rondje 38...
  13. Forza

    Forza Active Member

    Geef het goud maar direct aan Bosker... wat een matig deelnemersveld bij de mannen. De sprint heeft in ieder geval nog een paar leuke namen.
  14. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    En Bosker haalt zelf weer een uitstekend niveau. Die gaat straks op z'n eerste WK Allround meteen meedoen voor het podium. Top 5 moet er sowieso in zitten. Al z'n concurrenten moeten eerst nog naar Zuid-Korea en pieken daar naartoe. Hij kan zich nu een maand volledig focussen op het WK.
    Duif en G1ant vinden dit leuk.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat vervelend voor ze, dat ze eerst nog die verplichten in Korea hebben! :D
    Forza vindt dit leuk.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Keurig nette en vlakke race van Lex Dijkstra. Verrassend dat hij Huizinga en Talsma er ruim afrijdt. Zit ook dicht op Bosker.
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Joy Beune had hier prima mee kunnen doen voor top 3 van het NK allround en in ieder geval voor de dagzege: http://live.isuresults.eu/2017-2018/juniors/innsbruck/r214.htm

    In de open lucht van Innsbruck een hele keurige 3.000m gereden. Werd hier toch wel een beetje gemist, al snap ik dat de prioriteiten anders liggen natuurlijk.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dijkstra inderdaad prima rit gereden. Doet het het hele seizoen al goed in de Holland Cup wedstrijden en vertaald dat onder druk goed naar Thialf snelheden. Talsma's 5.000m loopt nog niet vlekkeloos en constant dit seizoen, terwijl hij bij de junioren op die afstand vrijwel altijd sterk was. Ze brengen hem bij Clafis duidelijk rustig aan, dus ik verwacht nog goede dingen van hem. Fijn om weer een echt stayerstalent te hebben in Nederland. Hopelijk morgen in ieder geval een mooie vlakke 10km :)

    Huizinga maakt geen progressie dit seizoen. Jammer, aangezien hij een paar weken geleden in de marathon van Heerenveen een sterke indruk maakte. Apart dat die lange afstanden dan toch niet goed lopen. Geerdinck lijkt ook niet beter te worden. Bosker - in dit deelnemersveld - een klasse apart. Moet zijn beste afstand zelfs nog komen.
  19. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Bosker gaat na het NK naar Zwitserland. Gaat in St Moritz op natuurijs de Zwiterse kampioenschappen rijden en winnen
    EenBrabander vindt dit leuk.
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Talsma moest te hard werken voor rondjes 30,5. Zat gelijk al in de 31 en moest daarna zichtbaar knokken voor een versnelling. Natuurlijk is dat ook gewoon het type schaatser dat hij is, maar hij heeft dit jaar eerder snelheid verloren dan gewonnen. Verder is hij natuurlijk absoluut een groot talent voor met name de 10 kilometer.

Deel Deze Pagina