ISU World Cup #4 2017/2018 SLC

Discussie in 'Lange baan' gestart door strawbale, 4 dec 2017.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik denk dat hij ook zijn 10k WR nog dik kan verbeteren - hij kan onder de 12.30 denk ik. En onder de 6.00. Dat is het voordeel van op hoogte wonen en trainen, en geen concurrentie in eigen land hebben - je kunt helemaal je eigen plan trekken.
    Net als dat Yuskov, of Verweij, Canadees zou zijn (geworden), de records van Davis al eerder verbroken zouden zijn.
    Laatst bewerkt: 11 dec 2017
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Een goede analyse/achtergrond - ik kan me dat ook nog herinneren. In al Bloemen's gedrag sindsdien wel een ondertoon van 'revanche' gevoeld en - vanuit zijn perspectief - terecht. Kramer niet direct hierbij betrokken, maar hij is wel degene die (bijna) alle aandacht krijt, ondanks de prestaties van ook Bergsma en Bloemen.

    Kramer was in Calgary niet overtuigd dat hij het WR zou kunnen verbreken, dus reed hij tactisch, dus wisselvalliger en langzamer. Hier in SLC, gezien de tijden van de ritten ervoor, was hij er ook voor gegaan.

    Op de OS zal de loting wellicht van invloed zijn. Of is Kramer 'gewoon' weer (net) te sterk. Net als op het WK Afstanden daar vorig jaar.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    November 2013 Calgary: Kramer is alleen maar bezig om net onder de tijd van Bergsma te rijden en laat de laatste 2 rondes te teugels vieren.
    November 2013 SLC: Kramer is alleen maar bezig met tegenstander Bergsma, imponeert aan het eind nog even met een rondje in de 27.
    Twee keer had hij de kans, twee keer wilde hij het niet doen. Dan komt er een moment dat er iemand op staat die het wel doet en hem op zijn zwakke punt pakt. De snelste en langzaamste ronde (28.49 en 28.88) zaten vlak achter elkaar, verder was de race van Bloemen mooi vlak.

    Het letterlijk BREKEN van het wereldrecord staat natuurlijk symbool voor meer: Kramer die met zijn ploegen en m.b.v. de media al meer dan tien jaar het schaatsen in een wurggreep houd. Dat zie je nu ook weer met het hele gedoe rondom team pursuit en mass start. Bovendien is hij er niet vies van tegenstanders te vernederen. Ik denk dat heel veel schaatsers wel zullen gniffelen dat dit gebeurd is.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ik heb helemaal niet het idee dat Kramer (en zijn ploegen) onpopulair zijn bij de schaatsers in het algemeen. Wel bij dorpsclown Anema (niet eens bij zijn schaatsers, Bergsma kan prima met Kramer) en misschien bij Bloemen. Al is het bij Bloemen denk ik meer dat hij gefrustreerd is over het feit dat hij zelf niet goed genoeg was toen hij nog Nederlander was. Heb niet het idee dat het iets persoonlijks tegen Kramer is, eerder tegen zijn vorige schaatsleven.

    Bloemen weet ook dat hij als Nederlander veel meer publiciteit (en dus geld) had kunnen pakken met deze zelfde resultaten.
    strawbale vindt dit leuk.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik ben wel benieuwd op welke races dit gebaseerd is, want ik kan me eigenlijk maar 1 goed voorbeeld herinneren waarin Kramer zijn tegenstander wilde 'vernederen', en dat is die beroemde 10k tegen Bokko met het rondje 27.9. En die race is erg lang geleden toen Kramer nog erg jong was.

    Ik vind dat Kramer eigenlijk juist nooit zijn tegenstander probeert te vernederen, door precies genoeg te doen om te winnen.
    tkwouter, Monique, G1ant en 3 anderen vinden dit leuk.
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik vond dat interview van Bloemen trouwens ook niet overmatig arrogant ofzo, en inderdaad lijkt het me ook zeker niks persoonlijks tegen Kramer. Zal ook wel beetje het overnemen van de Noord-Amerikaanse bravoure zijn.
    Over het algemeen lijkt Kramer trouwens vrij goed te liggen bij zijn medeschaatsers (zoals de meeste schaatsers overigens).
    strawbale vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Kijk hoe hij zijn 5 en 10 km's rijd. Vrijwel altijd op zijn tegenstander. De hele rit domineren door op elke kruising te profiteren van de tegenstander en er in de finale een klap op geven als de tegenstander het waagt om bij te blijven.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat is geen vernederen, maar gewoon zuinig en tatisch rijden. Ik denk dat geen enkele schaatser dat als vernedering op vat.
    tkwouter, Monique en G1ant vinden dit leuk.
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik denk dat dat reuze meevalt en dan nog: als Kramer straks Bloemen (en Bergsma) zou verslaan heeft Bloemen helemaal niks aan zijn hooglandbaan WRs.
    En wie, buiten de kenners, herinnert zich nog de namen van degenen die sommige WRs van Schenk en Heiden verbraken - Tsygankov/Kondakov/Varlamov en Oglobin/Sjasjerin?
    tkwouter en Hakkie2 vinden dit leuk.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tja, ik denk eerlijk gezegd dat dat interpreteren als vernedering ook wel een tikje gekleurd is door jouw persoonlijke (bekende) weinig positieve mening tov Kramer....

    Edit: en dat is niet erg, slechts een constatering die ik meen te doen
    tkwouter en Hakkie2 vinden dit leuk.
  11. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Medeorecords waren natuurlijk anders dan huidige wereldrecords. Daarnaast zijn wereldrecords tegenwoordig sowieso veel zeldzamer dan vroeger (op sommige afstanden zelfs zeldzamer dan olympische titels).
  12. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Ik zag net toevallig in het NOS sportjournaal de beelden van TJ Bloemen die dat WR bordje van Sven in stukken breekt. Ik vond het wel grappig en ludiek, kon er erg om lachen :D
    Maar ik lees hier dat de meningen verdeeld zijn.

    Ok nu snel weer van het Internet af en aan het werk, ben aan het thuiswerken - wel zo comfortabel met dit weer :)
    Duif vindt dit leuk.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Alleen in die zin dat daar weinig niet-Sovjet topschaatsers hebbem mogen/kunnen schaatsen.

    Ik wil daarmee niet Bloemen ('s prestaties) over een kam scheren met die van de Medeo-generatie, verre van dat, maar wel zeggen dat als hij geen Olympisch goud of WK goud wint zijn naam over 10 jaar alleen nog door een handje vol schaats'kenners' herinnerd zal worden.
    tkwouter en Hakkie2 vinden dit leuk.
  14. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    De zichtbaarheid was
    natuurlijk ook kleiner.
    Als er nu in Urumqi
    een record zou
    worden geschaatst in
    een plaatselijk
    wedstrijdje zou dat
    ook veel minder impact hebben.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Alleen Russen mochten schaatsen in Alma Ata (op enkele uitzonderingen na). Ook werden daar enkele onofficiƫle WRs gereden, omdat de wind goed stond op een moment midden in de nacht.

    Iedereen mag in Calgary en SLC rijden, daarentegen, onder dezelfde omstandigheden.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  16. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Zo kijk ik toch ook nog steeds naar Calgary/SLC. Als Wennemars daar in august een WR/BR reed of Bloemen in september/oktober, zonder tegenstand, nam/neem ik dat ook ter kennisgeving aan.
  17. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Het is algemeen bekend dat Kramer nogal arrogant overkomt. Ik ken verhalen over mensen die hem tijdens een trainingsuur in de weg schenen te rijden. Die werden later werkelijk de huid vol gescholden door hem, terwijl ze net zoveel recht hebben om te trainen als hij. Ik kan me voorstellen dat een schuchtere, rustige jongen als Bloemen daar nooit zo goed mee om kon gaan. Volgens mij waren ze in de TVM-tijd ook niet echt vrienden. Geen rivalen, maar ook geen maatjes zoals Kramer bijvoorbeeld wel met Olde Heuvel was (en nog steeds is). Koen Verweij is natuurlijk ook zo'n mannetje. En Jan Blokhuijsen ook. Wat dat betreft was Ted-Jan altijd een beetje een vreemde eend in de bijt. Iemand met heel veel talent, maar nooit helemaal op zijn plek.

    Daarom snap ik de euforie van Bloemen wel. Nu valt eindelijk alles een keer op zijn plek. En het lijkt ook op het juiste moment te gebeuren, namelijk in een Olympisch seizoen.

    Natuurlijk, het letterlijk 'breken' van het record was misschien iets wat je normaal niet achter hem zou zoeken. Maar wat zou jij doen als je weet dat je beter kan en na 100.000 keer door iemand verslagen te zijn, eindelijk een keer van hem weet te winnen op zijn favoriete afstand? Juist!
    Laatst bewerkt: 11 dec 2017
    ArjenK, EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat dit record vanaf nu altijd in het achterhoofd van Kramer blijft zitten want Kramer is een control freak. De tijd van Bloemen is bovendien heel sterk. Op basis van zijn eerdere race in Calgary (6:08.06) had ik een tijd van 6:04 bij gemiddelde omstandigheden mogelijk geacht. Omdat de omstandigheden in SLC sowieso sneller zijn maar ook met relatief beter ijs. Echter kwam daar een erg hoge luchtdruk bij. Bloemen heeft dus misschien wel 4 sec. beter gereden dan verwacht. Doet Bloemen een zelfde race op laagland dan acht ik het mogelijk dat hij onder Kramer kan rijden. Bovendien is Gangneung met de blowers ook een hele snelle baan en daarmee in het voordeel van Bloemen.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wie begon er ook al weer over lifestyle schaatsers? Verder denk ik dat mede schaatsers het ook niet toe gaan geven dat ze hem niet mogen. Maar zij weten ook wel dat Kramer achter de schermen veel invloed heeft. In de media komt Kramer altijd goed over. Maar hij kan off-camera heel anders zijn.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tja, als schaatsers zich door die term aangesproken voelen, misschien zijn ze het dan ook wel?
    Anyway, dat kramer controlfreak is, is algemeen bekend. Erg zelfverzekerd ook, dat maakt al snel arrogant.

    Grappig dat je dat zegt van de media enzo, want juist veel mensen in NL vinden hem arrogant gebaseerd op zijn media optredens.

    Wat betreft die invloed, ja die heeft hij, en andere schaatsers zullen daar ongetwijfeld niet blij mee zijn. Of het goed is dat hij die heeft weet ik niet, maar hij heeft het natuurlijk wel zelf afgedwongen door er eigenlijk altijd te staan, wat voor wedstrijd ook (als hij meedoet dan he).
    strawbale vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina