ISU World Cup #4 2017/2018 SLC

Discussie in 'Lange baan' gestart door strawbale, 4 dec 2017.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dat is de laatste stap... Kramer (rechtstreeks) verslaan...
  2. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Intussen in de B-groep...

    Haalt Marcel Bosker bijna 7 seconden van zijn PR op de 5000 meter. Hij rijdt 6.13!

    Ook Silovs lijkt beter dan ooit. Hij rijdt zijn nationale record van 2009(!) uit de boeken en eindigt op 6.15.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Zeer mooi PR ook van Simon Schouten. Helaas twee valpartijen tijdens zijn kwartet, maar blijkt niet uit zijn rondetijden dat hij daar last van had. Wat daaruit wel blijkt is dat hij dit meer als een trainingsritje zag, dan als een echte wedstrijd. Extreem rustig begonnen (1e volle ronde in 30,0) en vervolgens een zeer vlak schema. Zeker zijn laatste rondjes laten zien dat hij veel over had. Misschien aan het trainen voor de 10km. Wellicht kan hij nog wat betekenen op het OKT. Bosker rijdt een typische 'juniorenrit'. Tijd is geweldig, maar tot 2 keer toe kwamen de 28-ers te makkelijk en dat moet hij op het einde bekopen. Die rondetijden liepen aardig op. Wel twee gave PR's!
    strawbale en G1ant vinden dit leuk.
  4. Wolfman

    Wolfman Active Member

    Maar wel in maart en niet zoals in 2012 en 2015 in februari. En dan kan het zomaar ideaal zijn in Calgary.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Kon gisteravond niet kijken en lees dat TJ een nieuw wereldrecord heeft gereden op de 5 km! En dat Nederland nu geen enkel wereldrecord meer heeft op de individuele afstanden. Zou Sven nu alsnog balen dat hij er niet bij was? Ik zie het positief: dit jaar staat toch helemaal in het teken van de Spelen, maar hij wil best afscheid nemen als wereldrecordhouder, dus nu moet hij nog wel een paar jaar doorgaan. :)
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dan de 5000 meter mannen tot slot.

    3: NED, ITA, NOR, AOR
    2: GER, JPN
    1: CAN, NZL, FRA, KOR, BEL, SUI, LAT, SWE

    reserves: CAN-2, POL-1, USA-1, CAN-3, JPN-3, POL-2
    De Keizer, Sidekick en EenBrabander vinden dit leuk.
  7. michiel0128

    michiel0128 Active Member

    Ik had dit WR niet zien aankomen.

    Vorige week begin Bloemen ook redelijk hard maar kon het niet volhouden. Dus ik denk dat de omstandigheden beduidend beter waren dan vorige week. Want vorige week storte hij in.
    Met het verslaan van Kramer den ik eerst zien dan geloven. Voor mij blijft Kramer de grote favoriet op de 5.

    Ik blijf het idee houden dat Calgary vooral op de lange afstanden toch een stuk trager is dan SLC.

    Tijdens het wk allround 2029 in Calgary zie ik dit WR niet verbroken worden voor mijn het wk afstanden in 2020 in SLC de eerste serieuze mogelijkheid. Ik vermoed dat Kramer ze niet meer terug krijgt,mof hij moet mee gaan doen aan reccordwedstrijden, maar dat zie ik niet gebeuren.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk dat het Kramer weinig meer kan schelen. Een WR is leuk, maar het draait om Olympische titels. Zeker bij een sport waar wereldrecords zo afhangen van puur toeval: net in vorm zijn tijdens een wedstrijd in goede omstandigheden op hoogte.

    Wereldrecordhouder ben je even, Olympisch kampioen voor altijd.
  9. michiel0128

    michiel0128 Active Member

    Ik denk dat je daar gelijk in hebt gezien de keuzes die Kramer in zijn carrière heeft gemaakt.
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik denk dat dat de arrogantie van de Nederlandse macht toch wel is afgestraft dit weekend. Achteloos de belangrijkste WC wedstrijd van het jaar laten lopen die 3 avonden live op tv is, zeer interessant voor de sponsors, maar die krijgen zo geen waar voor hun geld (en vervolgens komend voorjaar weer massaal klagen dat er geen sponsors meer in het schaatsen willen stappen), deelnemers die als een soort toerist in de rondte rijden (Kooiman, Anema, Joling) en de kans op legendarische wereldrecords zomaar laten lopen. Doodzonde eigenlijk, en ik geloof nooit dat het OKT straks dit niveau gaat overtreffen, qua tijden natuurlijk al helemaal niet want ondanks de miljoenen investeringen zal Heerenveen nooit de snelheid van Calgary en SLC krijgen en kwalitatief zal het, het niveau van 2013 ook niet gaan halen. Zeker bij de dames niet.
    In een olympisch seizoen, ligt in Nederland de aandacht te veel op de spelen alleen. Andere wedstrijden doen er blijkbaar helemaal niet meer toe. Van iemand als Sven Kramer of Ireen Wüst is dat nog te begrijpen, maar voor de meeste anderen totaal niet.
    Giel1 vindt dit leuk.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @Duif: Er waren inderdaad nog wel 1,2 miljoen kijkers. Best veel voor een WB, zeker een WB zonder Kramer en Wüst. Nu zal er een heel deel mensen zijn die de tv op NPO 1 aan hadden laten staan (eredivisie 2,5 miljoen kijkers, Maestro 2,2 miljoen), maar toch.

    Maar dat voor de anderen dan Wüst en Kramer ook alles om het OKT draait snap ik wel. Voor die OS train je toch 4 jaar, vraag maar aan Wennemars. Dan moet je daar wel zijn en om daar te zijn moet je een heel hoog niveau halen. Top 3 is op bijna alle afstanden hoogstaand en bestaat uit medaillekandidaten voor de OS. Er zullen 100% zeker een heel aantal Nederlandse medaillekandidaten thuis blijven (denk aan een 500m met Ntab, Smeekens, Mulder, Mulder, Verbij en zelfs Otterspeer kwam al dicht bij, maar eigenlijk telt dit voor elke afstand behalve de 500m dames. Wat te denken van Wüst, Ter Mors, Leenstra, Van Beek en De Jong op de 1500m. Of Verweij, Krol, Nuis, Kramer op de 1500m heren. En dan heb je altijd nog verrassingen als een Van Alphen, Roest of Bosker die zich er plots tussen kan rijden).

    Dan moet je gewoon de optimale voorbereiding hebben op het OKT. Hier een PR, NR of zelfs WR rijden heb je helemaal niks aan als je straks op het OKT 4e wordt. Dan is je seizoen (en eigenlijk zelfs 4 jaar uit je carrière) zelfs met WR al mislukt in december. Stel dat Ronald Mulder hier een NR of zelfs een WR had gereden, maar de afwezige Smeekens, Otterspeer en een ander verslaan hem tussen kerst en oud en nieuw. Dan is het toch gewoon dom geweest om hierheen te gaan?
    Laatst bewerkt: 11 dec 2017
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Maar Smeekens en Otterspeer en alle anderen die hier niet meegedaan hebben, hebben toch ook geen enkele garantie dat ze zich straks wel plaatsen omdat ze deze wedstrijd niet gereden hebben ? Sterker nog, als zij zich niet plaatsen voor de OS hebben ze helemaal niets, geen OS, geen WC klassement en zelfs geen PR's. Als troost mogen ze dan misschien naar het EK afstanden. Tel uit je winst.
    Mjøsaman vindt dit leuk.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, maar als de optimale voorbereiding volgens jou niet via deze WB loopt, dan moet je hier niet komen. Ik snap een aantal schaatsers die hier wel heen zijn gegaan dan ook niet. Zeker niet als je alleen voor SLC komt, want dan ben je nog niet eens goed tijdens deze WB. Zo'n Michel Mulder had toch veel beter thuis kunnen blijven (zelfs als hij wel de eerste dag had gereden)? Wat had die hier te winnen?

    WC klassement doet er niet toe. Wie op dit forum weet alle winnaars van het WC klassement van afgelopen seizoen nog?
    strawbale vindt dit leuk.
  14. Wennemarsmania

    Wennemarsmania New Member

    Eens, het is nu echt misplaatste arrogantie, want in zijn hele carriere heeft Bloemen 1x gewonnen van kramer in een wedstrijd waar ze beide aanwezig waren. Tegelijk heeft hij wel ontelbare keren verloren. Dan kan een iets gematigdere manier van doen geen kwaad. Had dan iets gezegd als, hier had Kramer nog heel veel moeite mee gehad. Zelfde als het in stukken breken van het bordje met de tijd van Kramer zijn PR erop. Jongen doe gewoon even normaal en gedraag je met een beetje respect zeg. Totaal overbodige en ongepaste arrogantie.

    Ik vind het jammer, toen Bloemen naar Canada ging had die wel zijn charmes, vond ik het mooi om te zien hoe die de Nederlanders uitdaagde, maar hij is echt een vervelend baasje aan het worden.
    Sidekick, Nickel en Hakkie2 vinden dit leuk.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ze mogen die WR-bordjes wel wat mooier maken. Op die van de 5km staat nu " Ted - JanBloemen ". Ziet er goedkoop uit.
    G1ant vindt dit leuk.
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Al eens eerder gezegd, maar deze mentaliteit verziekt het langebaanschaatsen.
    Duif vindt dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, maar daar kunnen de schaatsers individueel weinig aan doen. Net als bij zwemmen, handboogschieten of bijna welke sport dan ook is de OS groter dan wat ook. Olympisch Kampioen is groter dan vijfvoudig wereldkampioen. Zo werkt het gewoon op het moment en daar kan geen individuele schaatser wat aan doen.
    Monique en G1ant vinden dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je kunt trouwens balen van die situatie, maar anders hadden we Swings, Michael, Mantia, Causil, Kay, Greig, Dobbin en ook Hedrick (en ik mis er vast nog een heel aantal) nooit zien schaatsen. Zie er dus het voordeel van in, dankzij die OS is er nog schaatsen op een redelijk breed internationaal niveau met veelvoudig wereldkampioenen uit een andere sport die overstappen naar schaatsen.
    Monique, Giel1 en G1ant vinden dit leuk.
  19. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Dit is dus gewoon niet waar. Wie is er groter: Fitzrandolph of Wotherspoon? Tuitert of Wennemars? Brodka of Skobrev? Ritsma of Uytdehaage? En over 20 jaar zal Bokko meer herinnerd worden dan Parra of zelfs Groothuis denk ik.
    Giel1, strawbale en G1ant vinden dit leuk.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik kies voor Wotherspoon, Tuitert, Brodka, Ritsma en Groothuis. Alleen Ritsma en Wotherspoon waren van een categorie die een afstand/discipline vele jaren domineerden, een buitencategorie. Verder is het de voorbije 20 jaar altijd de olympisch kampioen die groter is.

Deel Deze Pagina