ISU World Cup #4 2017/2018 SLC

Discussie in 'Lange baan' gestart door strawbale, 4 dec 2017.

  1. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Ben benieuwd of Sven Kramer morgen ergens een reactie gaat geven. Ik denk dat Wennemars hem wel probeert te bellen in het radioprogramma 'De Nieuws BV', waar Erben elke week een rubriek heeft.
    chicagodude vindt dit leuk.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Olympisch kampioen maar 1x/4jr...
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Als ik hier Kooiman zie rijden dan krijgt Bergsma het alweer makkelijker op het OKT om zich voor de 10km te plaatsen, dan een week geleden. Bob de Vries is niet constant en zijn rug wil hem nog weleens parten spelen. Jouke Hoogeveen mist extreem veel snelheid op de start en de eerste drie ronden. Kan wel gevaarlijk zijn als hij tegen iemand kan racen. Zoals een Kooiman of Bob de Vries. Blokhuijsen kan een aardige 10 rijden, maar rijdt nooit onder de 13 minuten... Nee, daar zijn mogelijkheden. Desalniettemin zie ik de poëtische waarde van je berichtje wel in hoor ;)

    5 km zal lastig blijven voor Bergsma. Zie hem, ook al hervindt hij zijn vorm, geen echte bedreiging worden voor Kramer en Bloemen op die afstand. De Italianen en Duitsers zullen al moeilijk te handelen worden.

    Dat zeg ik ook niet. Ik vind dit fantastisch wat hij hier laat zien, maar om te spreken van gelijkwaardige tegenstanders moet één van die tegenstanders wel een keer gewonnen hebben van die ander. Nu is Kramer afwezig. Veranderd niets aan het gereden WR door Bloemen (Kramer kon zijn 10km tijd destijds immers ook niet aan), maar om nu te stellen dat Bloemen bijvoorbeeld de favoriet is voor de OS straks... Nee, dat gaat mij te ver. Wel acht ik hem in staat te winnen. Een feit is helder: Kramer is zijn WR kwijt en zal deze lang en misschien wel voor altijd kwijt zijn. In Gangneung gaat hij 'm echt niet meer terugpakken, hoe hard die blowers ook waaien.
    chicagodude en ZeeKoei vinden dit leuk.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Vandaar ook mijnpunt A. Die 2x voor de OS van 2014 leek het vooral dat hij toch niemand ni stat achtte het af te pakken.
  5. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    7 man onder de 6.10 in 1 wedstrijd, 7 niet-Nederlanders onder de 6.10 in 1 wedstrijd
    ooit al gebeurd?
    Giel1 en EenBrabander vinden dit leuk.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Kramer blijft favoriet... zeker op de 5km... maar het maakt wel ietsjes interessanter.
    chicagodude en Nickel vinden dit leuk.
  7. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Nou, blij zal hij niet zijn....dat 10k WR kwijt raken daar kon hij wel mee leven, ook omdat hij wist dat dat niet heel scherp stond.
    Maar dat WR op de 5k.....stond toch vrij scherp en de 5k is toch echt HET kindje van Kramer, veel meer dan de 10k.
    Nickel vindt dit leuk.
  8. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    hoe krijg ik die adrenaline uit mijn lijf, ik zou willen gaan slapen :(
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    PR van Blokhuijsen is 12:57 hoor, van het OKT 2013. Daarmee haalde hij geen startplaats. (Er waren er toen nog drie, zoals we allemaal weten).
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    De loting gaat heel belangrijk worden op de 5k straks.....Bloemen tegen Kramer dan geef ik hem aan Kramer. Mocht dat niet gebeuren, dan kan het alle kanten op.
    Lorca vindt dit leuk.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Same here
  12. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Eerstvolgende internationale wedstrijd op hoogte is waarschijnlijk het WK Allround van 2019 in Calgary. In Calgary zijn de omstandigheden bijna altijd minder als in Salt Lake City, dus de kans is groot dat Kramer het nooit meer terug gaat pakken. Of ze moeten volgend jaar een wereldbeker in Ürümqi organiseren, want ik verwacht volgend jaar een blok van 2 wereldbekers in Azië (1 in Japan en 1 in Korea/China).
    EenBrabander vindt dit leuk.
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ah, dacht dat dat PR op hoogte was. Zie een evenaring van die tijd hoe dan ook niet snel gebeuren. Maar goed, of Kramer en Bergsma dat wel even gaan doen... Die reden toen respectievelijk 12.45 en 12.47 geloof ik?
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik wil trouwens wel even kwijt dat ik het fantastisch vind hoe Bloemen zijn carriere volledig heeft omgegooid. Hij was natuurlijk altijd al goed, maar het verschil na zijn besluit in Canada te gaan wonen is echt enorm.

    Vooral zijn training lijkt echt veel harder te zijn, hij ziet er echt bijzonder afgetraind uit, veel meer dan toen hij nog voor NL schaatste.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  15. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Wordt op de Spelen in groepen van 4 of 6 rijders geloot?
  16. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Vooral het opgebloemde (of is het opgebloeide ;)) zelfvertrouwen is machtig mooi om te zien. Toen hij nog bij BAM schaatste (en daarvoor was het zelfs erger, ondanks nationale allroundtitel) was het echt een enorm schuchtere jongen. Ontzettend verlegen, stamelend. En nu rijdt hij een wereldrecord en geeft aan dat hij Kramer er ook af had gereden als hij er wel bij was geweest. Mooi.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dat laatste: aan de ene kant mooi mo die bravoure te zien, aan de andere kant denk ik "laat eerst maar eens zien dat je Kramer er echt af kan rijden op een moment dat het ertoe doet, dwz WK of OS". Iets te makkelijk ouwehoeren als iemand er niet bij is.

    Verder is het natuurlijk ook gevaarlijk om Kramer met zo'n uitspraak te tergen, maar dat vind ik dan wel weer leuk :D
  18. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Dat was weer een mooi schaatsen kijken weekend. 3 wereldrecords in Salt Lake City (Yuskov, Kodaira, Bloemen) live via tv of stream mogen zien.
    En nog tussendoor een zaterdagavondje sprint(sub)toppers kijken bij Utrecht City Bokaal.
  19. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Waar 4 jaar geleden de interne concurrentiestrijd in Nederland, de Nederlanders veel succes opleverde, zijn het dit seizoen vooralsnog de buitenlanders ("die al zeker zijn van de Spelen"), die veel succes hebben. Moet Nederland weer toe naar een systeem waar de eerste rijder wordt aangewezen op basis van het wereldbekerklassement?
    Duif en ZeeKoei vinden dit leuk.
  20. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Zelf al gevonden:
    Dus in groepen van 6 op de 5000 meter en groepen van 4 op de 10.000 meter. Kans Bloemen - Kramer op 5.000 meter is dan ongeveer 20% en kans Bloemen - Kramer op 10.000 meter is 50% (indien Bergsma of Kooiman zich plaats, anders 25%).

Deel Deze Pagina