Seizoen 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 23 apr 2017.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Lekker vroeg dit topic beginnen.

    De ISU heeft bekend gemaakt welke landen graag de toernooien voor het seizoen 2019-2020 willen organiseren. Hier zijn ze, kies je favoriet:

    EK (afstanden) 10/12-1-2020:
    Maar 1 land wil dit doen: NED-Heerenveen

    WK afstanden 13/16-2-2020
    BLR-Minsk
    NED-Heerenveen
    NOR-Hamar
    RUS-Kolomna
    USA-Salt Lake City

    WK junioren 21/23-2-2020
    BLR-Minsk
    FIN-Helsinki
    POL-Tomaszow Mazowiecki (nieuwe hal)

    En dan de WKs allround en sprint. Daar mogen de potentiële organisatoren er ook voor kiezen om die gezamenlijk te organiseren.

    Gezamenlijk (28-2/1-3-2020)
    BLR-Minsk
    GER-Berlijn
    ITA-Turijn (!!!)
    JPN-Hachinohe (nieuwe hal)
    NOR-Hamar
    USA-Salt Lake City

    Alleen Sprint (29-2/1-3-2020)
    GER-Berlijn
    NOR-Hamar
    RUS-Tsjeljabinsk

    Alleen Allround (7/8-3-2020)
    NOR-Hamar
    JPN-Hachinohe (nieuwe hal)
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Helaas geen groot toernooi op buitenijs dus. Dan is het mij allemaal lood om oud ijzer, behalve dan dat ik wel graag een combitoernooi sprint en allround zie.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    WK Afstanden dan maar in SLC, verder heb je gelijk.

    Ik vind wel Turijn opvallend in het lijstje.
  4. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Japan is het enige van de vier Aziatische landen met interesse in de organisatie voor een toernooi. Ook in Canada is er geen interesse.
  5. H2O-s

    H2O-s Active Member

    Ik zou dan voor de volgende verdeling gaan:

    EK Allround (10/12-1-2020) - NED-Heerenveen
    WK afstanden (13/16-2-2020) - USA-Salt Lake City
    WK junioren (21/23-2-2020) - POL-Tomaszow Mazowiecki (nieuwe hal)
    WK Allround/Sprint (28-2/1-3-2020) - JPN-Hachinohe (nieuwe hal)

    In zo'n programma natuurlijk geen wedstrijdweekend tussen SLC en Hachinohe (of een WC in Calgary/Richmond?) zodat de rijders direct kunnen vliegen van de VS naar Japan. Het jammere is alleen dat het WK Junioren zo niet er goed in te combineren is. Mocht dat een probleem vormen dan WK Afstanden naar NOR-Hamar.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Opvallend: nauwelijks belangstelling om het EK afstanden te organiseren. Een teken dat dit een overbodig toernooi is dat nooit geïntroduceerd had moeten worden.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het schiet allemaal niet echt op met de vernieuwing van de kalender. Dus ook in 2020 nog het inmiddels traditionele gat in januari. Vooral door het EK daar te plannen, daar blokkeer je alles mee.

    Combinatie van WK sprint en WK allround was zinvol geweest toen die toernooien nog in februari stonden gepland. Dan had je ruimte kunnen creëren voor extra wereldbekers. Maar nu ben je gewoon een week eerder klaar met het seizoen. En de volgende stap naar minder, minder schaatsen kan ik dan al wel uittekenen: het programma in een gecombineerd WK is dan zo lang, dat we toch maar het aantal deelnemers moeten beperken. Verder is het jammer bij een gecombineerd WK, dat schaatsers die op beide toernooien hoge ogen zouden gooien (Wüst) er maar 1 kunnen rijden. Ik zou dus zeggen: aparte kampioenschappen, en op hetzelfde continent.

    Als we Rusland dan nog even uitsluiten, valt het allemaal op zijn plek:
    EK: Heerenveen
    WK afstanden: SLC
    WK junioren: Tomaszow Mazowiecki (nieuwe hal, goede test)
    WK sprint Berlijn
    WK allround Hamar

    Verder een aantal herfst-wereldbekers in Azië, de kwalificatie WB eind januari dan in Calgary, en de WB-finale kan dan in Heerenveen.

    Overigens heeft Calgary in 2019 al het WK allround, en krijgt China (Peking) ongetwijfeld het WK afstanden van 2021, dus ik snap wel dat die nu niet meedingen.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Richmond kan niet, want die baan bestaat niet meer.
    Ik ben het grotendeels met je eens wat betreft de verdeling, al zou ik het WK sprint en WK allround niet in hetzelfde weekend houden. Dan hebben we weer een schaatsweekend minder. Ik zou dan het WK sprint eens in Hamar doen.

    Viel me ook op. Vraag me trouwens af wat er komend seizoen gaat gebeuren met het EK afstanden in Kolomna, want de ISU wil niet in Rusland rijden.
  9. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Ohja?
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Tja, Polen is een groot fan van EK Afstanden. Maar denk niet dat ze het nu al aan durven daarop in te tekenen.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    EK Afstanden naar Nederland in 2020, WK Sprint en Allround worden gecombineerd.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Omdat Nederland het enige land was dat dit toernooi wilde organiseren.

    Weer een schaatsweekend minder. Dan wil ik wel een WB-weekend meer, ISU. Of gaan ze straks op het congres toch weer besluiten dat een gecombineerd WK allround/sprint geen goed idee is?

    WK afstanden in Salt Lake City.
    Dat is leuk, eindelijk weer eens een WK afstanden op een hooglandbaan.
    En door de goede prestaties van de Amerikanen (na Nederland het best presterende land op het afgelopen WK afstanden), zouden de bescheiden tribunes zomaar eens gevuld kunnen raken.
    (Een WK afstanden op een buitenbaan kan geloof ik niet meer volgens de ISU-reglementen, idem voor een Olympische Spelen op een buitenbaan).
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Waarom? Wellicht kan er nou in de planning ook rekening worden gehouden met trainingen en kan de WB in december die altijd vol afzeggingen zit worden afgeschaft. Kan die WB naar het moment waarop WK sprint of allround anders was. Heb je dus eigenlijk geen last van dat weekend minder, omdat je de toppers net zo veel weekenden ziet.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat hangt bijna 100% af van de komende Spelen, Amerikanen zijn alleen geïnteresseerd in Olympische helden. Dus dan zouden er op de komende Spelen veel Amerikanen goud moeten pakken, dan komen de Amerikanen wel.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hoe voorkom je dan dat sporters voor die "nieuwe" WB-wedstrijd gaan afzeggen? Ze kunnen ook zeggen "Ik rij deze Wereldbeker niet, omdat volgende week het WK is." Dat zagen we dit seizoen ook gebeuren met de wedstrijd in Berlijn (al had het afstandsverschil tussen Duitsland en Zuid-Korea daar zeker ook mee te maken).

    Dat klopt, maar als de Amerikanen nu goed presteren, dan zullen ze dat volgend jaar op de Spelen ook wel doen. Of eh... nou ja... dat neem ik dan aan, want ze zullen van Pyeongchang toch geen Sotsji 2.0 willen maken. In ieder geval zullen de Trials op de laagland-windbaan Milwaukee zijn (en niet in Salt Lake City), omdat de Olympische Spelen straks ook op een laagland-windbaan zijn. Wat het in ieder geval goed zal doen, is dat Jillert Anema al jaren de coach is van de grootste Amerikaanse medaillekandidaat, Heather Bergsma. De Amerikanen met een goed geheugen zullen hem nog wel kennen van dit filmpje:

    Kijk nog maar eens terug, het blijft hilarisch.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Een gecombineerd WK allround + sprint wordt out of the blue ingevoerd. Afgelopen zomer werd het voorstel tot wijziging van de WK's nog afgeschoten door het ISU congres. Ik snap er niets meer van...
    EenBrabander vindt dit leuk.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    er verandert toch ook niks? Allround is nog steeds 500+1500+3/5000+5/10000 en sprint is nog steeds 2x500+2x1000
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    1. Combinatie zorgt voor een langer programma. Gevolg: gezeur en daarom zullen ze het deelnemersveld nog verder gaan inperken.
    2. Allround zal waarschijnlijk nog verder ondersneeuwen want sprint is spectaculairder.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
    De Keizer en EenBrabander vinden dit leuk.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dat kunnen inderdaad gevolgen zijn, al had ik op het EK niet de indruk dat allrounden onder sneeuwde. Maar dat zijn geen wijzigingen, dat zijn gevolgen van 2 ongewijzigde toernooien gelijktijdig organiseren. En was men niet voorstanders van een schaatsweek met alle WK's ? Dan ligt dit wel in de lijn toch?
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vraag me af wat de reden is voor deze verandering. Deze wordt niet genoemd. Waarschijnlijk is het om de kosten te drukken. Want ik ga ervan uit dat het een driedaagse wordt. Dus je schrapt 1 dag. Zou het niet verstandig zijn om eerst eens te kijken hoe de komende EK's verlopen voor er weer iets gewijzigd wordt?

Deel Deze Pagina