Wereldbeker 4, Heerenveen, 9-11 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door ChefSpijker, 6 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Of het ijs was gewoon beter? Al kan ik dat niet opmaken uit de ISU data.
    B groep:
    StartTime:EndTime:Air Temp:Ice Temp:Humidity:
    18:2320:1415.4℃ -7.8℃
    31%

    A groep:
    StartTime:EndTime:Air Temp:Ice Temp:Humidity:
    16:0017:4615.5℃ -7.8℃ 30%

    Op Twitter schrijft Wouter Olde Heuvel:

    Wouter olde Heuvel ‏@woldeheuvel 1 uur1 uur geleden
    @robbertderijk maar zo vol was het op het ijs...

    Ze reden steeds 2 kwartetten, dus 4 rijders in de wedstrijdbaan en 4 op de inrijbaan. Dat valt wel mee.

    Malfatti heeft in na zo'n 6800 m ingehaald, Van der Poel en Softeland in de laatste rondes. Rond 6800m zie ik 0.2 sec verschil in de ronde, op het eind haalt ie er misschien in totaal 1 sec af..
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het voordeel van iemand in het zicht hebben is niet zozeer de brekende wind, maar vooral psychologisch. Zeker bij marathonjongens, die het in hun DNA hebben zitten om een gat te dichten. Dat gaat al tellen op het moment dat het gat 100 meter is. Een heel groot deel van de race heeft ie iemand binnen 100 meter gehad.

    De grootte van dat voordeel zal enorm verschillen per rijder.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    betalen voor toilet klinkt belachelijk. Dat je alleen contant kunt betalen ook. Maar heb je dan serieus maar honger zitten lijden? Zo erg is het toch ook weer niet om contant geld te halen? Of zit er geen pinautomaat in de buurt van Thialf?
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Van de andere kant is het interessant dat Douwe de Vries zijn OKT tijd prestatie verbeterde. Lucht druk gecorrigeerd is hij nu 1.5 sec beter. Op de 5km is hij sindsdien 2.1 sec beter geweest (WK afstanden 2015). Kramer is ongeveer gelijk gebleven op de 5km. Heeft Douwe de Vries hier gepiekt en kunnen we hieruit de conclusie trekken dat Kramer richting zijn OKT prestatie gaat pieken?
    Laatst bewerkt: 11 dec 2016
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Elina vindt dit leuk.
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

  7. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Nils van der Poel?? Ik ken vier van der Poels maar die heten Jacques , Adrie, David en Mathieu
  8. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Die deugen dan ook niet. Net zoiets als diefstal goedpraten omdat er meer dieven zijn.
    Laatst bewerkt: 12 dec 2016
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik ga me niet wagen aan uitspraken over voor- of nadeel van in de B-divisie schaatsen, maar ik geloof nog niet echt in de kansen van Bob de Vries op een WK-medaille. De Vries is al jarenlang een erg wisselvallige schaatser waar totaal geen pijl op is te trekken. Hij heeft al meermaals in de B-divisie goed gereden en daarmee hoge verwachtingen gecreëerd die hij niet kon waarmaken:

    -12 december 2009: Bob de Vries won de 5000 meter in SLC met een tijd van 6:10. De Jong reed 6:08 in de A-divisie en Verheijen 6:12. Daarmee zou Bob de Vries een gevaarlijke klant worden bij het OKT van twee weken later. De Vries werd echter ziek eind december en bij de herkansingen van het OKT eind januari kwam hij niet verder dan 6:43.

    - 3 maart 2012: Bob de Vries won de 10.000 meter in Heerenveen met een tijd van 13:01. In de A-divisie noteerde De Jong 12:58 en Bergsma 12:59. Bij het WK dat drie weken later ook in Heerenveen werd gehouden ging De Vries echter de boot in: 12:53 voor De Jong, 12:57 voor Bergsma en 13:25 voor De Vries.

    - 21 november 2015: Bob de Vries won de 10.000 meter in SLC met een tijd van 12:43. In de A-divisie reed Kramer 12:44, Bergsma 12:53 en Kooiman 12:58. Een maand later bij het NK reed Kramer 12:58, Kooiman 13:05, De Vries 13:06 en Bergsma 13:07.

    Wie schaatsen te voorspelbaar vindt, adviseer ik Bob de Vries op de voet te gaan volgen. Die man is één grote grabbelton. Alleen in het seizoen 2010/2011 presteerde hij constant op hoog niveau.
    ChefSpijker, G1ant, Elina en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat zijn dus ook avond wedstrijden geweest. Hij won nog zilver op de WK afstanden 2011 na de DQ van vd Kieft.
    Wat is er trouwens gebeurd met Mats Stoltenborg? Ziek? Of heeft Anema zijn ex-schaatser iets aangeboden hebben om af te zeggen omdat hij wist dat De Vries zo in vorm was?
    Laatst bewerkt: 11 dec 2016
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het zal zeker een rol hebben gespeeld dat het een kwartet start was, maar ook dan rijden niet veel mensen 12:47. Bob is dus in goeden doen. Jammer dat we niet kunnen omrekenen wat hij met deze vorm in de A groep zou hebben gereden.
  12. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Ik kijk alweer uit naar de 10 km heren en 5 km dames op de NK eind december. Op de langste afstanden zijn de NK's leuker dan de WK's.

    Op de 5 km dames acht ik Kleibeuker, Achtereekte en Schouten normaliter het sterkst, maar De Jong, van der Geest en Wijfje zitten hen op de hielen. Internationaal rijden deze 6 dames makkelijk top-10. Alleen Pechstein en Sablikova zitten op zelfde niveau of beter, en eventueel Voronina, Yurakova of Blondin op een goede dag. Verder nog benieuwd wat M. Takagi inmiddels op de 5 km kan, maar normaliter was die een paar rondes te lang voor haar. Wust zou ook gewoon mee doen voor de medailles op de 5 km, maar ze richt zich liever op de 1000 meter, waar ze weinig kans heeft op eremetaal.

    Op de 10 heren denk ik dat Bergsma en Kramer zich wel zullen kwalificeren als het er echt om gaat, maar vlak Kooiman en B. de Vries niet uit. En verder natuurlijk altijd leuk om Hoogeveen te zien schaatsen. De enige man die internationaal mee komt met dit hoge niveau is Bloemen.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat je bij de Vries nog weleens ziet zijn flink schommelende rondetijden in de B groep, wat zou kunnen betekenen dat ie eerst versnelt om naar iemand toe te rijden en het daarna niet door kan trekken. De race van gisteren was zeer goed opgebouwd: niet te snel begonnen, een eerste helft van 6.30.1 en daarna op zijn Bob de Jongs afgebouwd met een tweede helft van 6.17.4. Een tijd die hij op de 5km laagland nooit gereden heeft. Vorig jaar bij het NK was zijn beste.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Eigenlijk is ie gewoon voorspelbaar. Goed in de B-groep, tegenvallend als het moet. Maar of dat nu met de druk, met wel of geen kwartetstart of met het tijdstip van rijden te maken heeft...

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  15. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Precies. Degene die 3e wordt op het NK Afstanden op de 10K is bijna per definitie ook de 3e van de wereld, en wordt dus gewoon een vrijwel zekere bronzen medaille afgestolen door de ISU.

    De enige 'niet-Nederlander' die ertussen kan komen is Ted-Jan Bloemen, dat zegt ook wel weer voldoende.
  16. Forza

    Forza Active Member

    strawbale vindt dit leuk.
  17. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Hij heeft sowieso een training achterstand van 2 maanden. Tijdens de B groep heeft ie een klein beetje lopen rekken en strekken.
  18. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Stayeren is toch in principe niet toegestaan? En het is trouwens vaak ook niet per se wenselijk, want als je iemand een halve of hele ronde inhaalt ga je doorgaans wel een stukje sneller dan diegene.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  19. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    De sportwereld had voor indivuduele sporten al lang moeten afstappen van een maximum aantal deelnemers per land.
    Het snooker is een van de weinige sporten waar het gaat zoals het moet. Daar is er systeem dat er voor zorgt dat de beste spelers meedoen ook al zouden ze allemaal dezelfde nationaliteit hebben.
    Bij het veldrijden gaat een klein beetje de goede kant op want daar hebben ze sinds twee seizoenen , jammer genoeg alleen voor de WB-wedstrijden en nog niet voor het WK , ingevoerd dat de eerste 50 uit de UCI ranglijst automatisch startrecht hebben.
    Het zal mij een zorg zijn of een Nederlander de mogelijkheid van een bronzen medaille op de 10k schaatsen onthouden wordt maar als toeschouwer wil ik net zoals bij een circus op de grootste voorstellingen de beste artiesten aan het werk zien.
    Duif vindt dit leuk.
  20. Forza

    Forza Active Member

    In principe niet, maar je ziet op de beelden dat het duidelijk toch gebeurt.

    Met zo'n koppeltijdrit is het idee dat je twee gelijkwaardige schaatsers hebt waarbij de voorste zich in de eerste paar ronden laat afzakken naar de ander (die de beste tijd moet rijden). Zodra ze bij elkaar zijn gaan ze om en om voorop rijden.

    Ik wil het eigenlijk wel eens zien, 10 km koppelkoers lijkt me eigenlijk wel een leuk onderdeel.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina