Pavel Koelizjnikov betrapt op het gebruik van meldonium

Discussie in 'Lange baan' gestart door MasterAJA29, 8 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wanneer op 14 februari is Kulizhnikov eigenlijk betrapt? Voor de 500, erna, of tussen de twee omlopen?
    Als hij voor de eerste negatief en na de tweede positief was, zou het kunnen dat hij zich na oploop 1 een beetje druk maakte over het feit dat hij niet op 1 stond... maar om dan doping te nemen... Of om het herstel tussen de twee 500m's te bevorderen... of Murashov wilde wereldkampioen worden en hij wist dat hij niet van Kulizhnikov kon winnen, dus stopte hij maar meldonium in Kulizhnikovs eten? ... Of Kulizhnikov had een minder fijne aanloop naar Valentijnsdag en zijn ex had snode plannen? (geen idee, maar you never know)
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dopingcontrole is altijd na de wedstrijd. Tussen de 500ms een out-of-competition controle lijkt me sterk (zou teveel invloed op de wedstrijd hebben, de ene rust en de ander zich druk maken om een dopingcontrole). Voor de wedstrijd zou nog kunnen, maar ik denk dat dat wel in de berichten had gestaan.
  3. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Ik mag toch wel hopen dat WADA (of de autoriteit ter plaatse) wel een klein beetje sportersvriendelijk te werk gaat?
    D.w.z. op een wedstrijddag alleen na afloop van de races testen.
    Tussen twee omlopen (zoals op 14 feb), lijkt me not done. Evenmin als bv. om 12u een onaangekondigde controle als de wedstrijd om 14.30u begint.
    En als een verboden middel 's ochtends om 7u traceerbaar is, dan is het dat ook nog wel om 17u, lijkt me.
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Om te herstellen (van die voor hem zware) 1000m? (Meldonium schijnt herstel te versnellen)
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Niet altijd na de wedstrijd, dus, en ook wel eens vaker dan 1x/dag: http://nos.nl/artikel/626751-wust-17-controles-in-16-dagen.html

    Edit: ik las haar verhaal over de vrijdagochtend in de Sochi context maar ze bedoelde natuurlijk de vrijdagochtend voor het WK Allround (toen dit interview plaatsvond)
    Laatst bewerkt: 10 mrt 2016
  6. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Ja, ik kan me dat bericht nog herinneren. Dit waren natuurlijk niet allemaal wedstrijddagen, maar vaker dan 1x per dag lijkt mij totaal onnodig. Tenzij er hier een medisch analist is die me vertelt dat je een uur voor de wedstrijd iets kan slikken waarvan twee uur later geen spoor meer te bekennen is.
    Laatst bewerkt: 10 mrt 2016
  7. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    De Russen hebben altijd hun eigen waarheid. Bij iedere beschuldiging tegen hen, op welk gebied dan ook.
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ach, 'de Amerikanen' en 'de Chinezen' meestal/vaak/altijd ook, toch? Eigenlijk vrijwel alle gepakte dopers uit welk land dan ook heeft zo zijn/haar eigen waarheid/verklaring. Wat dat betreft viel de reactie van (de Russische!) Sharapova best mee.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  9. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Klopt. Om die reden kon ik de reactie van Sharapova ook echt waarderen. Ze was niks aan het ontkennen, of wijzen naar anderen. Nam de schuld volledig op zich. Zij heeft een fout gemaakt en daar gaat ze terecht voor gestraft worden.
    strawbale vindt dit leuk.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, dat zeg ik: out of competition voor de 500m zou kunnen. Tussen de 500ms lijkt me niet kunnen, die tijd is eigenlijk onderdeel van de wedstrijd. Je trekt ook geen wielrenner van zijn fiets of voetballer van het veld voor een controle.
  11. Daniel

    Daniel Active Member

    Waarschijnlijk gebruiken mensen doping omdat ze niet anders kunnen
    '
    We zien toch vaak bij onszelf en bij anderen dat we belangrijke vaak onherroepelijke beslissingen nemen tijdens momenten van grote vreugde of grote woede. De aankoop van iets dat we niet nodig hebben, of het kapot slaan van iets dat we maar al te zeer nodig hebben. Erger nog: het slaan of mishandelen van geliefden bij een uitslaande ruzie. Het gebruik van verboden middelen omdat we willen winnen. Allemaal zaken waarbij ons reptielenbrein en ons limbisch systeem de overhand hebben op ons denkend verstand. Zaken waar we achteraf verschrikkelijk veel spijt van hebben. Enkele vraagjes:

    1. Waarom rijden we te hard met de wagen, wetende dat het gevaarlijk is?
    2. Waarom roken we, wetende dat het ongezond is?
    3. Waarom eten we teveel, wetende dat overgewicht slecht is?
    4. Waarom drinken we teveel alcohol, ...?
    5. Waarom bewegen we te weinig, ...?
    6. Waarom gebruiken we doping/drugs, ...?
    7. Waarom voeren we oorlog, wetende dat vrede zoveel leuker is?
    8. Waarom blijven we ons klimaat om zeep helpen, wetende wat de oorzaak is en wetende wat we eraan kunnen of moeten doen? Allemaal omdat we nu eenmaal zo zijn. Het hoort bij ons mensen.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Omdat het in topsport vaak om honderdsten (en bij het schaatsen zelfs om duizendsten, vraag maar aan M. Mulder/Smeekens en Brodka/Verweij) gaat.
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat verklaart niet waarom hij bij de 1000m (juist daar waar het dicht bij elkaar zit) niet is betrapt en bij de 500m (waar hij kilometers voorsprong heeft) wel...
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Geen idee, maar medaille-kandidaten neem ik aan vaker en medaille-winnaars ook, dus dan komt Wüst snel vaak aan de beurt.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Sowieso vind ik persoonlijk de felle reacties om Meldonium vreemd. Van alles wat ik tot nu toe heb gelezen lijkt het idd een soort van Paracetamol van het oostblok. Ik kan je verzekeren dat, als er vandaag een studie uitkomt waaruit blijkt dat 1 paracetamol per dag duidelijk je prestatoes verbetert, de paracetamol morgen niet aan te slepen valt voor sporters in NL!
    Als het Dan over 5 jaar als nog op de dopinglijst komt, zouden we Dan ook alsnog achteraf paracetamolgebruik afkeuren?
    Bastiaan83, Danielle, Hakkie2 en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Precies. Vooral de Noren....wth?! Jullie hebben niet eens met Pavel te maken. Ga eens een mental coach zoeken om te bekijken waarom Pedersen geen fatsoenlijke 500 m kan rijden.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Zitten jullie hier die Russen nou te verdedigen? Doping is doping, en dit is doping!
  19. Mikay

    Mikay Active Member

    Wie zegt dat de reacties van de schaatsers allemaal slaan op de tijd voor 2016, toen het nog wel legaal was? Het feit is nu dat per 1 januari het spul verboden was, dus als dat met paracetamol uit je voorbeeld ook zou gebeuren dan is het gewoon niet slim dat je dat nog gebruikt als het op de dopinglijst staat. En zelfs al zou het niet prestatie bevorderend zijn, het staat op die lijst, dus moet je het niet tot je nemen.
    strawbale vindt dit leuk.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, doping=doping gaat net zo veel op als misdrijf=misdrijf, daarbij het stelen van een appel gelijk stellend met moord. Doping=doping is totale onzin. Je hebt vele gradaties en dit is een zeer lichte variant die ook nog eens 2,5 maand voor Kulizhnikov betrapt is volkomen legaal was. Dit is bepaald geen epo, bloeddoping of gendoping.
    EenBrabander en Nickel vinden dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina