Wedstrijden zomer 2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 4 jun 2015.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik denk dat Pedersen, als hij in SLC had gereden, nog niet eens zo ver boven het officiële 3 km-wereldrecord van Ervik had gezeten (dat is 3.37). Yuskov is ooit sneller geweest (3.34) maar dat was in een wedstrijd die niet door de ISU erkend was of zo.
  2. McSmit

    McSmit Active Member

    Tijd van Yuskov niet erkend vanwege een kwartetstart. Was ook nu het geval in Hamar.
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik word ook blij van die tijd van Sverre Lunde Pedersen. Het wordt toch eens tijd dat het een echte wereldtopper wordt die iedereen kan gaan verslaan. Laten we hopen dat dit een goed voorteken is.

    Verder vind ik dat Piotr Michalski een vrij sterke indruk maakt. Hij zit nu al vrij dicht bij zijn beste niveau van vorig seizoen. Dat hij nu op de 500m nipt verliest van Espen Aarnes Hvammen en op de 1000m Havard Holmefjord Lorentzen duidelijk klopt, bevestigen dat beeld. Hier zal @Lisan ook wel het positieve van inzien.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    ha, er komen weer tijden binnendruppelen en de enthousiaste analyses van LeeMoZovski zijn er ook meteen weer. I Like!
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Hoppakee !!
    De eerste 34'er van het seizoen is ook alweer gereden. Niet door Laurent Dubreuil (35.31), maar door Alexandre St-Jean (34.96). Een soort Canadese Brodka die ik vorig seizoen al in het het verrassingen topic noemde. Misschien dat ie met een jaar vertraging de surprise gaat uit lopen hangen. Was het vorig seizoen niet ene Pavel Kulizhnikov die in Augustus de eerste 34'er reed? Toen kon nog niemand bevroeden dat die 34'er de officieuze aankondiging was van de komst van een nieuwe Koning.

    Nieuw seizoen, nieuwe kansen. En King Alexandre klinkt ook wel leuk.

    In Calgary reden Hong Zhang en Jing Yu trouwens 38.41 en 38.59. Yu kwam op de 1000 meter niet verder dan 1.17.79. Maar Zhang plakte er nog een niet onaardige 1.15.07 aan vast. Niet onaardig? In 2013 opende Zhang haar seizoen met 1.14.85. Vijf maanden later won ze Goud in Sotsji. En Bowe slingerde haar fantastische seizoen vorig jaar in september met een 1.14.93 in Salt Lake op gang. En we weten vast nog wel wat Brittany daarna nog zoal bij elkaar reed.

    Het lijkt erop dat dit nieuwe schaatsseizoen vandaag best lekker is begonnen!
    proeme en EenBrabander vinden dit leuk.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De beste 3000 meters bij de heren, gecorrigeerd op luchtdruk en hoogte met de top 35 plus nog wat actieve schaatsers. Baanrecords zijn met * aangegeven. Pedersen's race in Hamar komt in de top 20 laagland. Hij staat al in de top 10 overall met zijn race in Calgary.

    Heren_3000m_alles.jpg
    Laatst bewerkt: 16 aug 2015
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Wow! Die Piotr Michalski! Zowel op de 500 als de 1000 meter laat hij zien weer stappen te hebben gemaakt deze zomer. Bij Nogal denk ik oei, hoewel het weinig zegt want vorig jaar startte hij een stuk slechter en reed ie in 2e helft ook weer stuk beter.
    Jammer dat Artur Was zo weinig in het voorseizoen schaatst.
    Hulde voor Sverre Lunde Pedersen!
    Hege Bokko rijdt trouwens ook weer iets beter dan vorig jaar bij aanvang van het seizoen.
    Verder begrijp ik nog niets zo goed of en waarom Bertha Natalie Hognestad uitkomt voor Thailand; heeft ze hoop om nog eens snel te gaan rijden? Ik herinner me dat we vorig jaar ook over haar hadden in een van de topics. Conclusie was nog beetje oefenen..
    Jammer dat in Calgary m'n favoriete bevolkingsgroepen pas afgelopen week zijn gearriveerd. Ik ben benieuwd waar ze nu staan :)
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    sprintmaster, heb je daarin ook rekening gehouden met al dan niet kwartetstart? Ik kan me voorstellen dat dat uitmaakt voor de tijd.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nee, volgens mij heb je in een kwartetstart alleen voordeel als je een voor je rijdende schaatser bijna hebt ingehaald. Op de 3km zal dit niet snel gebeuren. In het geval Joeskov in Calgary zat er maar zo'n 6-7 seconden verschil met het andere paar.
    Het voordeel van (alleen) meer windcirculatie omdat er 4 i.p.v. 2 rijders in de baan zijn zal miniem zijn. Bij een peloton van een man of 10 voel je als publiek wel duidelijk die wind, bij 4 losse schaatsers niet.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dit weekend staan er wat wedstrijden in SLC op het programma.
    Een van de deelnemers is de jonge (16) Japanner Hayashi, die naar mijn mening sterke PR's heeft op de 3 en 5 km: 3:57 en 6:44, gereden in respectievelijk Calgary en Nagano. Tijdens het rijden van de PR's was Hayashi nog maar 15. Hij heeft zelfs al een 10 km gereden (14:38, baanrecord op de buitenbaan van Yamagata).
    Ook interessant is de deelname van de Colombiaan Campo.

    Ter vergelijking: op 15-jarige leeftijd reed Pedersen 4.04 en 6.56 op deze afstanden. Van mannen als Kramer, Verweij en Blokhuijsen kon ik deze gegevens niet vinden.
    Laatst bewerkt: 21 aug 2015
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat zegt niet zoveel bij Japanners. Nakamura reed op 15-jarige leeftijd al 6:38. Die is er sindsdien nauwelijks op vooruit gegaan.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  13. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Vorige week noteerden we het eerste baanrecord en de eerste 34'er. Nu komt daar vanuit Salt Lake City het eerste 'echte' nationale record bij.

    Naam:Andres Campo.
    Afstand: 1500 meter.
    Tijd: 1.55.70.
    Nationaliteit: Colombia.
    Houdbaarheidsdatum: Kort.

    Met een beetje geluk wordt dit record dit seizoen nog zo'n 10 keer aangescherpt.
    Durft iemand te gokken wat aan het einde van dit seizoen het Colombiaans NR op de 1500 meter zal zijn?
    Laatst bewerkt: 23 aug 2015
    EenBrabander, fransvanbakel en Hakkie2 vinden dit leuk.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Geüpdatete tabel:
    [​IMG]
  15. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik wil wel een gokje wagen: onder de 1:50 op een hooglandbaan. Van Campo zelf of van Pedro Causil.
  16. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Campo's tijd is binnen de 'B-limiet' voor de wereldbeker massastart en ploegenachtervolging. Dat wordt een geweldige combinatie, Causil en Campo. De ploegenachtervolging, met Rivera erbij, is natuurlijk ook niet te onderschatten.
    LeeMoZovski en proeme vinden dit leuk.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De eerste uitslagen uit Kazachstan komen binnen. In het Sportpaleis Alau wint de Kazach Jeldos Smetov de onder 60 kg voor zijn landgenoot Roestam Ibrajev. De Koreaan An Ba-ul wint de 66 kg. Bij de dames zeges voor Paula Pareto uit niet-schaatsland Argentinië (48 kg) en de Japanse Misato Nakamura (52 kg). De Nederlanders zijn allemaal uitgeschakeld.

    Ehm, maar wacht eens even... Sorry, dit is het WK judo, geen schaatsen... :oops:
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    het is inderdaad multifunctioneel. Kinderen kunnen daar ook les krijgen in uiteenlopende sporten.

    Gerelateerd nieuws. Babenko rijdt zaterdag Calgary tijd eindelijk weer een wedstrijd!
    leenstrafan vindt dit leuk.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Net even de uitslagen uit Calgary bekeken. Voor de hoeveelheid Polen die er zitten, valt mij de deelname erg tegen. Brodka jongen, ben je jezelf weer aan het verstoppen? :(

    Op de 3000 meter zien we de eerste wedstrijd van Babenko sinds een lange tijd. De tijd valt mij echt tegen. Goed, we weten niets over de omstandigheden en hoe deze race is gereden (volluit? Technisch?) maar 3,53,51 en licht voorbij gereden worden door Adrian Wielgat, past niet bij Babenko vind ik. Die van Wielgat is best oke. Klosinski is de zomer goed doorgekomen met 1,10,94 zet hij een prima tijd neer. Tweede seizoen op de langebaan en vorig jaar startte hij met 1,12,96 in Inzell zijn eerste 1000 meter op de langebaan. Ik denk dat met name Michalski hier nog wel eens last van kan gaan krijgen als het om de Poolse interne strijd gaat.

    Bij de dames is Bucsis na lange tijd weer terug. Laatste keer dat wij die hebben zien rijden was Sochi 2014. Met 2:03.52 doet ze het niet eens zo gek.

Deel Deze Pagina